Mulți oameni suferă de dureri acute în gât, din cauza infecțiilor acute ale gâtului. Prin reducerea infecției cu remedii naturiste sau pe bază de medicamente se previn bolile recurente și nu mai este nevoie de terapie cu antibiotice.
Simptomele comune ale amigdalitei cronice sunt: durerea de gât, oboseala, scăderea apetitului alimentar, modificările temperaturii corpului.
Oamenii care simt usturime și durere acută de gât decid uneori să meargă la medic, mai ales dacă au și alte simptome îngrijorătoare. Deseori, durerea în gât apare din cauza unor infecții virale respiratorii acute pentru care nu este indicată o terapie cu antibiotice. Oamenii care iau antibiotice fără să ceară sfatul medicului pot ajunge să dezvolte o rezistență antibacteriană individuală, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de agravare a bolii.
Cum se tratează durerea de gât și infecțiile gâtului?
Există remedii naturiste care sunt recomandate în caz de amigdalo-faringită cronică, sau alte infecții la gât. Dintre acestea fac parte medicamentele homeopatice, care pot ajuta la oamenii ce au amigdalită cronică.
Alte recomandări sunt:
Sirop de muguri de brad
Acest sirop se poate face acasă din miere și muguri de brad. El este un preparat naturist care se poate cumpăra și de la plafar. Cel realizat acasă este foarte eficient și merită pregătit din timp, pentru a fi apoi utilizat când este nevoie, pe tot timpul anului.
Siropul de muguri de brad oferă multe beneficii:
- Reduce simptomele de tuse, amigdalită, bronșită, afecțiuni ale căilor respiratorii
- Este eficient în ameliorarea simptomelor de răceală, astm, alergie, gripă
- Stimulează metabolismul, calmează durerile de gât și durerile de stomac
- Reduce gingivita și parodontoza
- Combate simptomele produse de microflora nocivă din stomac
- Ajută în caz de pancreatită, ulcer, artrită, nevroză, boli ale coloanei vertebrale, boli neurodegenerative
- Îmbunătățește funcția sistemului nervos central si periferic.
Tablete sau pastile cu mușchi islandez
Despre mușchiul islandez se spune că are o substanță mucilaginoasă care formează o barieră protectoare pe suprafața orofaringelui și astfel sunt ameliorate durerile de gât.
Aceste pastile se țin în gură până se topesc și pot avea și vitamina C, suc de coacăz, stevie, aromă de coacăz negru și coacăz roșu.
Cu ajutorul lor, durerea de gât se ameliorează, efectul mușchiului islandez fiind calmant. În plus, acest tratament ajută și în prevenirea iritațiilor ulterioare ale gâtului.
Spray cu ulei de cătină și ulei de gălbenele
Acest spray se agită și se pulverizează în cavitatea bucală, spre gât, de 3-4 ori pe zi, astfel durerea de gât este redusă semnificativ. Tratamentul ajută în caz de amigdalită, reduce durerea, usturimea, edemul, senzația de mâncărime în gât.
Uleiul de cătină are vitamine, aminoacizi și în combinație cu ulei de gălbenele ajută la creșterea imunității organismului, la stimularea proceselor de regenerare. Preparatul este natural și are efect hipoalergenic și antibacterian.
Sucul de cătină crește imunitatea, combate oboseala, slăbiciunea generală a corpului, are vitamine, acizi organici, betacaroten, fier. Prin consumul de suc de cătină se previne anemia, afecțiunile inflamatorii ale gâtului și ale cavității bucale, reacțiile alergice, tulburările digestive, formarea cheagurilor de sânge. Sucul de cătină se poate îndulci cu miere și este indicat mai ales în sezonul rece pentru stimularea imunității.
Produse naturiste din farmacii pentru creșterea imunității organismului
Există anumite preparate pentru întărirea imunității ce țin de medicina ortomoleculară și care conțin o cantitate optimă de nutrienți, ce ajută în menținerea sănătății. Ele sunt preparate naturale, cu micronutrienți, cu amestecuri de oligoelemente, minerale, vitamine, acizi grași Omega-3 și Omega-6. De asemenea, ele sunt bogate în vitamine C, D, acid folic, zinc, seleniu, etc.
Astfel de preparate provin din Germania și se pot găsi în farmacii.
Fitoterapia pentru imunitate este de asemenea eficientă.
Preparatele din plante medicinale – din semințe, rădăcini, frunze, flori – ajută la creșterea imunității și reducerea unor simptome. Fitopreparatele au uleiuri esențiale, glicozide și alte substanțe active care sunt bune în ameliorarea și chiar vindecarea unor boli.
Dintre aceste fac parte:
- Suc de ceapă care este un remediu bun pentru tuse, răceală, retenție de apă, colesterol, osteoporoză, boli cardiovasculare, boli intestinale
- Plante cu zinc precum ghimbir, arnică, anason, dafin, afin, salvie, coacăze și altele
- Plante ce conțin polifenoli precum sunătoare, ienupăr, semințe de in, spanac
- Usturoiul pentru că are vitamine, minerale, alicină ce reduce chiar și riscul de cancer
- Suc de hrean cu efect antibiotic, antibacterian, bun în caz de tuse, gripă, răceală, infecții,sinuzită, bronșită acută și cronică
- Echinacea care este o plantă bogată în vitamine, minerale, crește imunitatea
- Ginseng, arnică, busuioc, cimbru, tarhon, etc.
Vitaminele sunt foarte importante pentru creșterea rezistenței organismului. Suplimentele de vitamine sunt necesare atât la copii cât și la adulți. Vitamina B12 ajută în ameliorarea durerii de gât.
Multe din candidozele bucofaringiene dau simptome de durere și usturime de gât. În aceste cazuri este necesar un exsudat faringian, sau un exsudat faringian pentru candida. Acestea pot trata infecțiile cu streptococci și candida.
Pentru un tratament adecvat se recomandă consultul la medicul de familie și la medicul specialist ORL.