Părinți și copiiProtecție solară pentru copii - Sfaturi pentru siguranța copiilor la soare, în...

Protecție solară pentru copii – Sfaturi pentru siguranța copiilor la soare, în timpul vacanței de vară

Protecția solară pentru copii este obligatorie pentru că aceștia au pielea foarte sensibilă la soare. Părinții trebuie să se asigure că cei mici au parte de cea mai bună protecție solară atunci când sunt expuși la razele ultraviolete UV.

Copiii au pielea sensibilă și de aceea pot suferi adesea de arsuri solare atunci când sunt în aer liber, neprotejați împotriva razelor UV. Află cum se pot bronza copiii în condiții de siguranță, ce creme cu factor de protecție solară trebuie folosite, ce remedii simple există pentru combaterea simptomelor care apar în cazul unei alergii solare.

Navigare rapidă în articol:

  1. Bronzarea în siguranță la plajă
  2. Lumina soarelui și vitamina D
  3. Alergia la soare

1. Bronzarea în siguranță la plajă

Folosiți o cremă cu factor de protecție solară pentru pielea copilului ori de câte ori acesta iese afară și se expune la soare. Crema se aplică de obicei cu jumătate de oră înainte de a sta la soare. Foarte important este ca protecția să fie refăcută în caz de transpirație abundentă sau dacă se intră în apă. Reaplicarea periodică a cremei ajută la îmbunătățirea protecției, care se poate deteriora din cauza apei sau a transpirației. Din păcate, foarte puțini oameni se deranjează să facă asta.

Oamenii trebuie să știe că protecția solară trebuie asigurată pe întreaga perioadă a zilei. Apa reflectă și intensifică razele soarelui, de aceea copiii au nevoie de protecție rezistentă la apă. Chiar și așa, după ce copilul iese din apă, din mare sau din piscină, este bine să-i fie refăcută protecția solară.

Un alt lucru important este alegerea unui produs de calitate, care a fost testat și chiar asigură protecția solară indicată pe eticheta acestuia.

Care factor de protecție solară este mai bun?

Este indicat un produs care să aibă factor de protecție solară cel puțin SPF 15, pentru a proteja pielea împotriva razelor ultraviolete UVA și UVB. Cel mai bine este să fie un produs cu SPF 30 sau mai mare.

Ideal ar fi ca părinții să aleagă un produs cu protecție solară rezistentă la apă, care protejează pielea în apă timp de 40-80 minute și rezistă foarte bine și la transpirație. Crema se aplică pe toată pielea copilului care este expusă la soare, chiar și pe nas, urechi, spatele gâtului, față, mâini, picioare.

Cremele cu factor de protecție solară SFP 50 blochează radiațiile UVB în procent de 98%.  Prin urmare pielea este protejată foarte bine, sunt prevenite excelent arsurile solare. Sunt indicate și loțiunile de plajă care au factor de protecție solară SPF 30-50. Acestea au în plus și efect hidratant.

Există produse de protecție solară pentru copii care nu conțin coloranți, parfumuri, sunt hipoalergenice. Alegeți produse de calitate, care sunt rezistente la apă, hidratante, sunt recomandate pentru toate tipurile de piele, au pH neutru, oferă o protecție solară bună. Un produs pentru copii nu trebuie să irite pielea, trebuie să fie potrivit și pentru pielea sensibilă sau care are intoleranță ridicată la soare.

Mai nou au apărut și pastile, despre care se spune că ar proteja de radiațiile ultraviolete UV. Din păcate, există păreri conform cărora aceste pastile au false beneficii, ele nu pot preveni pielea împotriva soarelui. Conform celor spuse de FDA: „Nu există o pastilă care poate înlocui protecția solară.”

Alte sfaturi pentru protecția copilului împotriva soarelui

Fața, umerii, mâinile, brațele sunt zonele cele mai expuse la soare. Dacă se stă la soare la orele prânzului, riscul de apariție a arsurilor pe piele este destul de mare. Mulți dermatologici consideră că după ora 12 radiațiile ultraviolete sunt mult prea puternice. Dacă se stă la plajă între orele 11-16, riscul de îmbătrânire al pielii este mare. De asemenea ei spun și despre riscul de a face cancer de piele.

Copilul trebuie să poarte o pălărie cu boruri largi care să-i protejeze zonele sensibile, fața, capul, urechile și gâtul de soare. De asemenea, părinți trebuie să protejeze ochii copilului cu ochelari de soare. Aceștia trebuie să fie de calitate, să ofere o protecție cât mai eficientă împotriva razelor UVA și UVB.

Între orele 11 și 16 copilul trebuie să se joace la umbră, astfel va fi ferit de razele puternice ale soarelui.

Când este posibil, copilul ar fi bine să poarte haine de culoare deschisă, din fibre naturale, cum este inul, care să-i protejeze pielea de radiațiile ultraviolete. Poate purta pantaloni largi și o cămașă albă.

2. Lumina soarelui și vitamina D

Deficitul de vitamina D este chiar o problemă de sănătate. Această vitamină este considerată de fapt un „hormon” la fel de important ca aerul pe care îl respirăm. Specialiștii în medicină spun că aveam nevoie de vitamina D pentru sănătatea organismului. Un lucru pe care probabil mulți oamenii deja îl cunosc, este faptul că vitamina D din farmacii nu este la fel de bună ca vitamina D sintetizată în piele prin expunerea la soare.

Efectele pozitive ale vitaminei D asupra sănătății copiilor au fost deja dovedite. Această vitamină are beneficii asupra sistemului osos, în prevenirea bolilor autoimune și a altor probleme de sănătate. Medicii recomandă expunerea la soare dimineața, până la ora 11, pentru ca pielea să sintetizeze vitamina D. Ei spun că vitamina D se poate lua și din alimente, care au un conținut ridicat în acest nutrient: pește gras, macrou, somon, hering.

3. Alergia la soare

În ciuda cremei de protecție împotriva soarelui, care a fost utilizată în mod generos, este posibil să apară o senzație de mâncărime pe piele și roșeață cutanată. Acestea sunt simptome ale alergiei la soare. De regulă, alergia poate să apară la persoanele cu pielea sensibilă, care se expun la soare în perioada prânzului când radiațiile sunt puternice.

Alergia la soare – remedii:

  • Compresele cu apă rece pot calma mâncărimile și roșeața.
  • Aloe vera combate arsurile provocate de soare, roșeața și alergia solară.
  • Anumite produse lactate – iaurt, lapte – pot ajuta în calmarea mâncărimii, erupțiilor cutanate, arsurilor solare.
  • Cataplasmele din castravete pot reduce inflamația, roșeața și arsura.
  • Pentru a ameliora roșeața pielii se recomandă aplicarea unei cataplasme dintr-un cartof crud ras pe răzătoare.
  • Pentru reducerea inflamațiilor se poate folosi vitamina E, care se găsește în uleiuri vegetale. Uleiul de măsline este un remediu care se poate utiliza acasă pentru calmarea simptomelor pielii. Și uleiul de lavandă ajută în combaterea mâncărimii provocate de alergia solară.
  • Dacă pielea nu este deteriorată, dar apare o ușoară senzație de mâncărime, se poate folosi puțin oțet de mere natural și acest simptom dispare.

Evitați produsele de protecție solară cu PABA, care provoacă alergii pe piele.

Dacă mergi în vacanță vara asta, nu uita de protecția solară!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.