Aloe Vera este una dintre cele mai indragite plante de apartament. Este iubita si de persoanele care locuiesc la casa. O pot planta cu succes in aer liber, dar din pacate nu traieste afara si pe timpul iernii. Este cunoscuta si sub numele de Aloe Barbadensis Miller si este considerata a fi o planta miraculoasa. Proprietatile acestei plante au fost studiate indeaproape timp de cativa zeci de ani de 2 cercetatori italieni: Alessandro Bassetti si Stefano Sala. Este o planta ce poate fi crescuta cu foarte mare usurinta de catre oricine.
Dupa asemanare poti spune ca aduce foarte mult cu obisnuitul cactus, intrucat frunzele sunt tari, groase si pe margine au mici spini, insa acestia nu se aseamana cu cei pe care ii are cactusul. Alaturi de tepi, planta prezinta si un strat din ceara pentru a o impiedica sa piarda apa.
Aloe Vera nu poate fi considerata a fi o planta pretentioasa. Se ingrijeste foarte repede si foarte usor de catre oricine. Trebuie sa aveti grija doar la temperatura din camera in care ea se afla. Nu trebuie sa scada niciodata sub 0 grade Celsius pentru ca risti sa o pierzi. Originea ei este inca necunoscuta, dar se stie ca cele mai multe vin din Africa sau Arabia. Este asemanatoare cactusului, iar inaltimea poate varia.
Contine foarte multa apa – aproximativ 95%. Anotimpul propice in care Aloe Vera se dezvolta foarte mult este vara. Atunci pot sa apara si florile care pot fi galbene, rosii sau purpurii. Ca orice planta iubitoare de lumina ea trebuie sa fie asezata undeva cat mai aproape de fereastra. Nici lumina artificiala nu ii face rau. In cazul in care nu aveti loc la fereastram nu va ingrijorati.
Aceasta planta nu este pretentioasa si poate sta in oricare loc alt casei fara sa se imbolnaveasca sau sa se ofileasca si sa moara. Atentie la apa atunci cand o uzi. Udarea plantei Aloe Vera se va face foarte rar, atunci cand pamantul din ghiveci va fi complet uscat. Daca are la radacina prea multa apa ea va putrezi.
Pe timp de iarna udarea se va face si mai rar. Inmultirea ei se face foarte simplu. La baza plantei mature cresc mladite. In momentul in care acestea vor atinge lungimea de 5 cm trebuie indepartate de pe planta-mama. Se vor pune intr-un recipient cu apa pentru ca radacinile sa apara. Inmultirea se poate face foarte usor si prin seminte de Aloe Vera. Acestea vor fi presarate intr-un ghiveci.
Tot ce trebuie sa faci este sa uzi acel pamant din cand in cand si sa ai grija la temperatura din camera. Atentie insa la momentul in care vei vrea sa faci transferul plantei dintr-un ghiveci in altul. Lunile propice pentru aceasta operatiune sunt mai-iunie; nici mai devreme, nici mai tarziu. Adancimea este si ea foarte importanta. Nu o planta la o adancime mai mica de 2 cm. Pamantul trebuie sa indeplineasca un criteriu esential: sa fie nisipos.
Desigur, asa cum bine stii, Aloe Vera este considerata a fi o planta minune. Daca o si ai in casa ca planta decorativa trebuie sa stii ca ai dat peste o „comoara”. Beneficiile ei au fost recunoscute inca din Antichitate, din vremea in care stramosii nostri o foloseau ca si terapie in vindecarea trupeasca sau spirituala. Ajuta in tratarea foarte multor afectiuni incepand de la constipatie si pana la bolile de inima. In ultimii ani sucul ei este din ce in ce mai pretuit chiar si de majoritatea medicilor.
Aloe Vera este o planta folosita pentru tratarea mai multor boli: alitoza, colita, diabet, diaree, gastrita, indigestie, constipatie, aritmie, hemoroizi, degeraturi, varice, rinita, cistita, menopauza, sciatica, artrita, guta, mastita, furuncul, riduri, basici, cataracta, herpes, psoriazis, etc. Nu trebuie sa uitam de beneficiile acesteia pentru ten si implicit pentru piele. Mastile facute din sucul acestei plante sunt o minune pentru fata si corp. Dupa aplicare pielea devine mult mai catifelata si mai curata.
Daca vrei sa incerci beneficiile pe care aceasta planta le oferta, rupe cateva frunze. Stoarce-le bine pana cand obtii 2 linguri de suc de Aloe Vera. Peste acestea se va adauga un litru de apa calda. In decurs de cateva minute de la preparare se va clati fata si tampona decolteul cu aceasta solutie. Dupa ce ai terminat de folist amestecul, tamponeaza usor fata si gatul cu un prosop moale din bumbac.
Evita pe cat posibil sa freci pielea. Acest tratament este folosit cu succes de doamnele care vor sa scape de riduri. Este si o metoda foarte buna prin care iti poti pastra tenul curat si tanar pentru mai mult timp. Evident daca ai o problema care nu iti da pace de ceva timp (chiar daca se vede si este la suprafata pielii, chiar daca nu se observa si este in organism), nu o mai ignora. Prezinta-te de urgenta la medic.