Timp liberPlanking, o modalitate de distracție: iată cum a fost inventat acest trend

Planking, o modalitate de distracție: iată cum a fost inventat acest trend

Oamenii sunt din ce in ce mai inventivi atunci cand vine vorba despre modalitatile de distractie si de petrecere a timpului liber. In acest fel a luat nastere si planking-ul, o activitate pe cat de neobisnuita pentru unii, pe atat de interesanta si de amuzanta pentru altii.

Ce este planking-ul si cum a luat nastere?

Planking-ul este o pasiune din ce in ce mai raspandita printre persoanele de toate varstele din intreaga lume, iar marturie stau fotografiile postate pe retelele de socializare si pe bloggurile dedicate in mod special acestei activitati. Nu va ganditi acum ca persoanele care practica planking fac cine stie ce activitate exceptionala. Nicidecum. Se poate spune ca este o activitate de-a dreptul obisnuita insa devine ciudata atunci cand este practicata in locuri care mai de care mai neobisnuite.

Planking provine de la cuvantul “plank” din limba engleza care, in traducere, inseamna “scandura”; asadar, planking presupune ca o persoana sa stea nemiscata precum o scandura, cu gatul drept, fata in jos, picioarele drepte si cu mainile intinse si lipite pe langa corp. E ok cand este practicat acasa, in intimitatea caminului, insa persoanele care il practica nu se tranforma in “scanduri” doar acasa, ci in cele mai neobisnuite locuri unde sunt “admirate” si fotografiate de catre prieteni si alte persoane curioase amuzate sau oripilate. Iar fotografiile sunt imediat urcate pe profilul de pe retelele de socilizare pentru a fi admirate de catre toata lumea.

De cele mai multe ori, persoanele care practica planking se aseaza total pe o suprafata, insa exista si situatii in care doar anumite parti ale corpului sunt sprijinite, restul ramanand suspendate. Ideea este ca planking-ul devine mult mai interesant daca este facut in locuri neobisnuite si in conditii mult mai dificile.

Planking

Istoria acestui joc de societate este oarecum controversata. Actorul Tom Green sustine ca el ar fi inventat acest joc in jurul anului 1994. Insa nu numai el s-a proclamat inventatorul planking-ului ci si Gary Clarkson si Christian Langdon care afirma ca au inventat planking-ul in anul 2000, devenind popular pentru intaia oara in nord-estul Angliei. Cei doi afirma ca totul a inceput foarte simplu: mergeau la oameni pe strada si ii intrebau daca doresc sa vada ceva special sau un deosebit truc. In acest fel planking-ul a devenit o veritabila sursa de amuzament si treptat a fost raspandit in intreaga lume.

Insa planking-ul este adanc inradaciant in trecut deoarece se presupune ca ar fi inspirat de pozitia in care scalvii erau transportati. De aceea in foarte multe regiuni se considera ca planking-ul este o activitate rasista.

Chiar daca planking-ul pare o activitate foarte usor de realizat, nu este deloc asa. Pentru a practica acest joc in locuri greu accesibile sau in locuri periculoase o conditie fizica foarte buna este mai mult decat necesara. Din inconstienta, foarte multe persoane practica planking fara a avea un antrenament adecvat, iar rezultatul este unul nefericit de cele mai multe ori. Planking-ul a facut numeroase victime in lumea intreaga si nu ne referim doar la mici accidente. Pare imposibil si prostesc insa, in unele cazuri, accidentele petrecute in urma practicarii acestui joc au fost mortale.

Va intrebati, probabil, de ce este acest joc atat de des practicat. Pentru unii planking-ul reprezinta o inedita modalitate de distractie, pentru altii o cale pentru a-i impresiona pe cei din jur, iar pentru alte persoane reprezinta o modalitate ideala de a se relaxa. Pe data de 25 mai, pasionatii de planking din intreaga lume, care nu sunt deloc putini la numar, sarbatoresc Ziua Internationala a Planking-ului.

Asadar, planking-ul reprezinta o activitate si o pasiune pe cat de ciudata si prosteasca, pe atat de populara. Poate fi o metoda de relaxare si de distractie cu prietenii, insa trebuie practicat in locuri sigure, nicidecum in locuri care va pot pune viata in pericol. Iar antrenamentul este necesar indiferent de locul in care o persoana alege sa practice acest joc.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.