Cauți rețete din carne de miel, gustoase și sănătoase? Este simplu că gătești mâncare din carne de miel dacă știi câteva rețete culinare, care sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Află în acest articol câteva rețete din carne de miel care pot fi realizate pentru masa de Paște.
Navigare rapidă în articol:
- Friptură de miel la cuptor
- Mâncare de Paște – Drob de miel
- Rețetă din carne de miel cu ciuperci
- Friptură de miel la cuptor, cu usturoi
- Mâncare din carne de miel cu mazăre
- Rețete culinare – Carne de miel cu fasole verde
- Mâncare din carne de miel cu verdețuri
- Mâncare de Paște – Papricaș de miel
- Rețete culinare – Pulpă de miel umplută cu orez
- Mâncare de Paște – Ciorbă de miel
- Rețete de Paște – Sarmale din carne de miel în foi de ștevie
Friptură de miel la cuptor
Această rețetă se realizează rapid astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: o pulpă de miel, 10 g boia de ardei dulce, o lămâie, 50 g ulei de floarea-soarelui, sare și piper.
- Se prepară astfel: Se curăță pulpa de miel de pielițe și apoi se spală în mai multe ape; se scurge de apă, se șterge și se freacă cu lămâie; se condimentează cu boia de ardei dulce, cu sare și piper și se lasă să stea 1-2 ore; apoi se unge cu ulei și se așează în tavă pentru cuptor; se adaugă în tavă și puțină apă, iar apoi se frige în cuptor la foc potrivit; din când în când se stropește carnea de miel cu sosul din tava de copt; astfel pulpa se rumenește cât mai bine și formează la exterior o crustă gustoasă și crocantă.
Mâncare de Paște – Drob de miel
Acest preparat din carne de miel este foarte gustos și sănătos. Pentru realizarea lui:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 1 prapur de miel, 250-300 g ficat de miel, 400-500 g plămâni de miel, 125 g ulei de floarea-soarelui, 4-5 cepe, 40 g făină albă, 3 ouă de găină, un fir de cimbru, 2 legături de pătrunjel verde, sare și piper după gust.
- Se procedează astfel: se pregătește o oală cu apă cu sare și se pune ficatul și plămânii de miel la fiert; după ce au fiert aceste organe, se lasă să se răcească, apoi se mărunțesc în mașina de tocat carne; se curăță cele 4-5 cepe, se spală și se toacă mărunt, apoi se pun la undit într-o tigaie cu ulei încins; peste ceapa undită se adaugă măruntaiele, se undesc un pic, se amestecă ca să nu se prindă de tigaie; peste acest amestec se adaugă puțin cimbru și verdeață; se condimentează cu sare și piper după gust, astfel se obține un preparat delicios; se realizează un sul din această compoziție, se dă prin făină albă și prin ou bătut, apoi se învelește în prapur; acesta se pune într-o tavă de copt care a fost unsă cu ulei și se dă la cuptor; cei care nu au un prapur de miel pot folosi un aluat pe care îl fac din apă, sare, făină albă și ulei. După ce s-a copt, drobul se poate servi cu garnitură de legume, cu salată sau murături: castraveți, gogonele, gogoșari în oțet.
Rețetă din carne de miel cu ciuperci
Această rețetă este recomandată pentru masa de Paște. Pentru realizarea ei se procedează astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 700-800 g carne de miel, 600 g ciuperci negre, 150 g ulei de floarea-soarelui, 3-4 cepe, 2 legături de pătrunjel verde, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se curăță carnea de miel de pielițe, se spală în două sau trei ape, se lasă la scurs; se taie în bucăți potrivite, se condimentează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei încins; se curăță ceapa, se spală cu apă, apoi se taie solzișori și se pune la călit în uleiul rămas de la carnea de miel; se curăță și se spală ciupercile, se taie în felii potrivite, se opăresc în apă cu sare și apoi se pun la călit în uleiul cu ceapă; în acest sos delicios se adaugă carnea de miel; se potrivește gustul de sare și piper și se lasă la foc domol timp de jumătate de oră să fiarbă; la final se adaugă verdeața tocată mărunt și preparatul este gata.
Friptură de miel la cuptor, cu usturoi
Pentru acest preparat delicios se procedează astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: o pulpă de miel, o căpățână de usturoi, o lămâie, 50 g ulei ulei de floarea-soarelui, 50 g slănină afumată, sare și piper.
- Se prepară astfel: Se curăță pulpa de miel de pielițe și apoi se spală în mai multe ape; se scurge de apă, se șterge și se freacă cu lămâie; se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea una sau două ore; apoi se unge pulpa cu slănină afumată foarte gustoasă și se împănează cu bucățele tăiate din cățeii de usturoi și se așează în tavă pentru cuptor; se adaugă în tavă și puțină apă iar apoi se frige în cuptor la foc potrivit; din când în când se stropește carnea de miel cu sosul din tava de copt, astfel pulpa se rumenește și formează o crustă gustoasă.
Mâncare din carne de miel cu mazăre
Această mâncare se realizează astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 800 g carne de miel, 700 g mazăre, 300 g roșii, 150 g ulei de floarea-soarelui, 3-4 cepe, 30 g făină albă, 2 legături de pătrunjel, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se curăță carnea de miel de pielițe, se elimină grăsimea în exces, se spală în mai multe ape, apoi se taie în bucăți potrivite; se condimentează carnea de miel cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei; se curăță ceapa, se spală cu apă și se taie mărunt, apoi se pune la călit în uleiul de la carnea de miel; la ceapă se adaugă și puțină apă, dacă este necesar; se spală mazărea, se scurge de apă și se adaugă peste ceapă; se adaugă puțină sare după gust, se pune și puțin piper, apoi se lasă să fiarbă timp de câteva minute până ce mazărea este gata; tigaia cu mazăre trebuie să fie acoperită cu un capac pentru ca sosul să fiarbă mai repede; după ce este gata se adaugă peste mazăre și roșiile tăiate în cuburi, se pune și pătrunjelul tăiat mărunt, se mai dă un clocot și preparatul este gata.
Rețete culinare – Carne de miel cu fasole verde
Acest preparat este foarte gustos, poate fi ales pentru masa de Paște. Pentru realizarea lui:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 1,5 kg fasole verde, 800 g carne de miel, 5 roșii, 3 cepe, 130 g ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se pregătește cel dintâi carnea de miel, se curăță de pielițe și se spală în două sau trei ape; după ce s-a scurs de apă, se taie în bucăți potrivite și se sărează, se adaugă și puțin piper, apoi se pune la prăjit în ulei; se curăță ceapa, se spală cu apă, se taie mărunt, apoi se călește în uleiul rămas de la carnea de miel; se pregătesc roșiile, se spală și se taie mărunt, se adaugă în sosul cu ceapă; se poate folosi la fel de bine și bulion diluat cu puțină apă; în acest sos delicios se adaugă carnea de miel și se lasă să fiarbă la foc domol aproximativ 20-30 de minute; fasolea verde se spală cu apă, se curăță la capete, se taie în bucăți mai mici dacă este prea mare, se fierbe într-o oală cu apă cu sare, apoi se adaugă lângă carnea de miel și se mai fierbe puțin, aproximativ 10 minute, astfel preparatul este gata; deasupra se presară pătrunjel verde tăiat mărunt și se servește cald.
Mâncare din carne de miel cu verdețuri
Acest preparat este perfect pentru masa de Paște. Este ușor de realizat:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 800 g carne de miel, 200 g smântână, 1 kg de roșii, 150 g ulei de floarea-soarelui, 5-6 legături de ceapă verde, 5 legături de pătrunjel verde, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se pregătește carnea de miel, se curăță de pielițe, se elimină excesul de grăsime, se spală în mai multe ape, se pune la scurs și se taie eventual în bucăți potrivite; carnea de miel se condimentează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei, apoi se scoate pe o farfurie; se curăță și se spală ceapa, se taie mărunt și se adaugă în uleiul de la carnea de miel; se spală roșiile, se curăță și se taie în bucățele mici, apoi se adaugă în ulei, astfel se obține un sos delicios care se potrivește de gust cu sare; se taie și pătrunjelul mărunt și se adaugă în sosul de roșii; în acest sos se pun bucățile de carne de miel, se lasă la fiert 20-30 de minute la foc domol; se adaugă smântâna în care s-a pus puțină făină, se fierbe timp de 15 minute, apoi preparatul se servește cald.
Mâncare de Paște – Papricaș de miel
Această rețetă este delicioasă, se realizează astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 800 g carne de miel, 1 kg de cartofi, 5-6 cepe, 50 g bulion de roșii, un fir de cimbru, 2 g boia de ardei dulce, o legătură de pătrunjel, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se pregătește carnea de miel, se curăță de pielițe, se elimină grăsimea în exces, se spală în mai multe ape, se lasă la scurs, se taie în bucăți potrivite, se condimentează cu sare și piper, apoi se pune la prăjit în ulei; se curăță ceapa, se spală cu apă, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul de la miel; peste ceapa undită se adaugă bulionul subțiat cu puțină apă; în acest sos se adaugă sare și piper după gust, puțin cimbru; se pune carnea de miel și se lasă la foc domol; se curăță cartofii, se spală, se taie în bucățele potrivite; se pun cartofii în sos lângă carnea de miel și se lasă să fiarbă până când sunt numai buni de mâncat; la final se pune verdeața tocată mărunt și preparatul este gata, se servește cald.
Rețete culinare – Pulpă de miel umplută cu orez
Această rețetă din carne de miel este foarte ușor de realizat:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 700-800 g pulpă de miel, 3 cepe, 200 g ficat de miel, 200 g ciuperci albe, 50 g pesmet, 50 g orez alb, 2 ouă de găină, 150 g ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se curăță pulpa de miel de pielițe, se spală în mai multe ape, se scurge, se îndepărtează osul; se taie carnea astfel încât să se obțină o suprafață în care se va pune umplutura care trebuie pregătită; se condimentează carnea de miel cu sare și piper și se lasă să stea pe un platou; se curăță ceapa, se spală cu apă, se taie mărunt, se pune la călit în ulei; se pregătește ficatul de miel, se fierbe și se dă prin mașina de tocat carne; se adaugă peste ficat pesmetul, orezul fiert, cele două ouă bătute, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust; apoi se amestecă foarte bine, astfel se obține compoziția; se umple carnea de la pulpa de miel cu această compoziție, se strânge într-un sul și se leagă cu sfoară; apoi se unge cu ulei și se pune într-o tavă de copt pentru a se frige la cuptor; din când în când se unge carnea cu sosul lăsat de carne pentru a se rumeni frumos și a face o crustă crocantă; după ce preparatul este gata, se taie felii și se servește cald cu garnitură din legume, mujdei de usturoi, murături sau cu salată.
Mâncare de Paște – Ciorbă de miel
Această mâncare este perfectă pentru Paște, se prepară astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: un cap de miel, coadă, gât, carne cu os, coaste de miel; 2 rădăcini de păstârnac, 3 morcovi, o jumătate de țelină, 3 cepe, 2 ouă, 100 g orez, 100 g măcriș, 200 ml smântână, puțin tarhon, 15 boabe de piper, 100 ml oțet sau 1 litru de borș acru gustos, o legătură de leuștean verde, sare după gust.
- Se prepară astfel: se spală carnea de miel în mai multe ape, se taie în bucăți potrivite; se pune carnea la fiert într-o oală mare, în 3 litri cu apă; se curăță toate legumele, se spală și se taie în bucăți mici – păstârnac, morcov, ceapă, țelină; toate aceste legume se adaugă în zeama de la carnea de miel (după ce aceasta a fiert); se potrivește de gust cu sare și boabe de piper, se lasă să fiarbă legumele; când sunt aproape gata se adaugă și orezul care a fost spălat cu apă în prealabil; se adaugă și măcrișul tăiat mărunt; cei care preferă borș acru, îl pot adăuga la final, după ce carnea și toate legumele au fiert; după ce borșul a dat un clocot, se adaugă smântâna amestecată cu ou bătut; se pune puțin tarhon, leușteanul tocat mărunt, se mai potrivește puțin de gust cu sare și ciorba este gata.
Rețete de Paște – Sarmale din carne de miel în foi de ștevie
Aceste sarmale sunt foarte gustoase și se realizează astfel:
- Se folosesc următoarele ingrediente: 500 g carne de miel, 3 cepe, 100 g ulei de floarea-soarelui, 150 g orez, 2-3 kg ștevie, 300 g smântână, 1 litru de borș acru, 2 legături de mărar, sare și piper după gust.
- Se prepară astfel: se curăță carnea de miel de pielițe, se spală în mai multe ape, se dă prin mașina de tocat carne; se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, apoi se pune la călit în ulei încins; se spală orezul cu apă, spoi se pune la fiert într-o oală separat; se amestecă carnea de miel tocată cu ceapa undită, cu orezul fiert, cu mărarul tocat; apoi se potrivește de gust cu sare și piper; se elimină cozile de la frunzele de ștevie, se pune ștevia puțin în apă cu sare la opărit, apoi se pune la scurs; se formează sărmăluțele din umplutura din carne de miel și din frunzele de ștevie, apoi se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat borșul acru; se fierb sarmalele timp de 2 ore, după ce sunt gata se servesc calde, cu smântână.
Poftă bună!
Sa va stea in gat carnea de bebe miel.