Sarmale de post cu soia, legume și păsat – rețetă tradițională care merită încercată

0
593

Iubim sarmalele cu carne, foarte mult… dar iubim si varianta mai sanatoasa, nu asa este? 😛

Intr-adevar, in ultima vreme, de mai multe ori am pofta de sarmale cu pasat decat de cele cu carne, daca va plac si voua sau daca v-am facut pofta, pregatiti reteta, dureaza putin mai mult timp dar merita 😀

Pofta mare!

Ingrediente sarmale de post cu soia, legume si pasat

  • -1 varza potrivita
  • -250gr pasat
  • -ceapa
  • -morcov
  • -patrunjel
  • -rosii
  • -250gr ciuperci champignon
  • -150gr soia
  • -pasta de ardei dulce
  • -150ml ulei
  • -o legatura de marar
  • -conserva de bulion rosii
  • -sare, piper, delikat

Mod de preparare

Prima data scobim varza de cotor si o oparim in apa clocotita cu sare, scoatem frunzele pe rand, o curatam de nervurile mai groase si le taiem in doua daca sunt prea mari.

Spalam din mai multe ape pasatul si putem lasa in apa pana cand avem nevoie de el.

Granulele de soia le punem la fiert in apa condimentata cu delikat, cand sunt gata le scoatem din apa intr-o oala.

Citește și:  Vezi instrucțiunile pentru a găti această rețetă delicioasă de crostini cu salam picant

Spalam si curatam legumele, prima data le taiem in bucati mici, dupa care le bagam in robotul de bucatarie si le maruntim bine, pe rand.

Toate ingredientele le punem intr-o oala mare: legumele maruntite, soia fiarta si pasatul, turnam uleiul, adaugam o lingura mare de pasta de ardei dulce si condimentam cu sare, piper si delikat; amestecam bine.

Formam sarmalele in foile de varza, pe fundul unei oale asezam mararul, peste care asezam sarmalele in picioare, nu trebuie sa fie foarte inghesuite ca sa aiba loc pentru crescut. Cand nu mai avem sarmale taiem deasupra varza, daca a ramas, adaugam o conserva de pasta rosii si acoperim cu apa.

Asezam oala pe foc si aducem preparatul la fierbere, sarmalele trebuie lasate 1,5-2 ore la fiert.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Soia pregatita pentru fiert
2.Soia pregatita pentru fiert
3.Apa condimentata cu delikat
3.Apa condimentata cu delikat
4.Granule de soia adaugate in apa
4.Granule de soia adaugate in apa
5.Ciupercile curatate
5.Ciupercile curatate
6.Ciupercile curatate
6.Ciupercile curatate
7.Ciupercile taiate in patru
7.Ciupercile taiate in patru
8.Ceapa curatata
8.Ceapa curatata
9.Patrunjel curatat
9.Patrunjel curatat
10.Morcovul curatat
10.Morcovul curatat
11.Rosii curatate de coaja
11.Rosii curatate de coaja
12.Legumele taiate in bucati mici
12.Legumele taiate in bucati mici
13.Soia
13.Soia
14.Legumele maruntite
14.Legumele maruntite
15.Pasat
15.Pasat
16.Pasat strecurat de apa
16.Pasat strecurat de apa
17.Adaugam soia
17.Adaugam soia
18.Adaugam legumele
18.Adaugam legumele
19.Adaugam ulei
19.Adaugam ulei
20.Pasta de ardei dulce
20.Pasta de ardei dulce
21.Condimentam cu delikat
21.Condimentam cu delikat
22.Condimentam cu piper
22.Condimentam cu piper
23.Condimentam cu sare
23.Condimentam cu sare
24.Umplutura impachetata in foaie de varza
24.Umplutura impachetata in foaie de varza
25.Sarmale - mod de impachetare
25.Sarmale – mod de impachetare
26.Marar asezat pe fundul oalei
26.Marar asezat pe fundul oalei
27.Sarmale impachetate
27.Sarmale impachetate
28.Oala umpluta cu sarmale
28.Oala umpluta cu sarmale
29.Taiem deasupra varza
29.Taiem deasupra varza
30.Conserva de rosii
30.Conserva de rosii
31.Acoperim cu apa
31.Acoperim cu apa
32.Sarmale fierte
32.Sarmale fierte
33.Sarmale cu pasat
33.Sarmale cu pasat
34.Sugestie de prezentare
34.Sugestie de prezentare
35.Interiorul
35.Interiorul

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.