Iubim sarmalele cu carne, foarte mult… dar iubim si varianta mai sanatoasa, nu asa este?
Intr-adevar, in ultima vreme, de mai multe ori am pofta de sarmale cu pasat decat de cele cu carne, daca va plac si voua sau daca v-am facut pofta, pregatiti reteta, dureaza putin mai mult timp dar merita.
Pofta mare!
Ingrediente sarmale de post cu soia, legume si pasat
- 1 varza potrivita
- 250gr pasat
- ceapa
- morcov
- patrunjel
- rosii
- 250gr ciuperci champignon
- 150gr soia
- pasta de ardei dulce
- 150ml ulei
- o legatura de marar
- conserva de bulion rosii
- sare, piper, delikat
Mod de preparare
Prima data scobim varza de cotor si o oparim in apa clocotita cu sare, scoatem frunzele pe rand, o curatam de nervurile mai groase si le taiem in doua daca sunt prea mari.
Spalam din mai multe ape pasatul si putem lasa in apa pana cand avem nevoie de el.
Granulele de soia le punem la fiert in apa condimentata cu delikat, cand sunt gata le scoatem din apa intr-o oala.
Spalam si curatam legumele, prima data le taiem in bucati mici, dupa care le bagam in robotul de bucatarie si le maruntim bine, pe rand.
Toate ingredientele le punem intr-o oala mare: legumele maruntite, soia fiarta si pasatul, turnam uleiul, adaugam o lingura mare de pasta de ardei dulce si condimentam cu sare, piper si delikat; amestecam bine.
Formam sarmalele in foile de varza, pe fundul unei oale asezam mararul, peste care asezam sarmalele in picioare, nu trebuie sa fie foarte inghesuite ca sa aiba loc pentru crescut. Cand nu mai avem sarmale taiem deasupra varza, daca a ramas, adaugam o conserva de pasta rosii si acoperim cu apa.
Asezam oala pe foc si aducem preparatul la fierbere, sarmalele trebuie lasate 1,5-2 ore la fiert.