Timp liberSpecii de pești pentru acvariu: Labeo chrysophekadion, rechinul negru

Specii de pești pentru acvariu: Labeo chrysophekadion, rechinul negru

Labeo chrysophekadion sau “rechinul negru” este un deosebit peste de apa dulce, cu un aspect aparte. Face parte din familia Cyprinidae, genul Labeo si este originar din partea sudica a Asiei.

Desi au un aspect deosebit, sunt pesti foarte greu de intretinut. Dupa cum spune si numele, rechinul negru pare un rechin in miniatura. Corpul este alungit, iar inotatoarele sunt ascutite, inotatoarea dorsala fiind mai pronuntata, la fel ca ale rechinilor. Pe langa forma deosebita, coloritul este foarte interesant.

Negrul intens le ofera acestor pesti un aspect grav, dramatic, care se potriveste perfect cu personalitatea si caracterul lor. Aripioarele sunt si ele, de obicei, negre, insa exista si situatii in care acestea sunt maro inchis. In ceea ce priveste dimenisiunile, acestea pot fi diferite de la un exemplar la altul. Exista exemplare de 12 cm, dar exista si exemplare de 60 cm.

Avand in vedere atat dimensiunea, cat si faptul ca sunt foarte energici si inoata cu mare rapiditate, acvariul trebuie sa aiba cel putin 250 l. Nu suporta plantele de acvariu, asa ca este de preferat ca acvariul sa nu fie decorat in exces. Temperatura optima se incadreaza intre 23-27 ºC, iar PH-ul intre 6,5-7,5.

Labeo chrysophekadion

In ceea ce priveste dieta, rechinul negru nu este pretentios; este o specie omnivora si in unele cazuri mananca exagerat de mult, de aceea este de preferat ca acesti pesti sa fie hraniti o singura data pe zi. Este bine ca alimentatia sa fie diversificata, sa contina hrana uscata, hrana vegetala si hrana vie.

Reproducerea este foarte dificila si nu se cunosc cazuri de reproducere in acvarii personale, deoarece masculii si femelele nu pot fi diferentiati.

Rechinul negru poate avea un comportament agresiv chiar si cu exemplarele care fac parte din aceeasi specie. Pot deveni teritoriali si ii pot musca pe ceilalti pesti din acvariu. Nu este bine ca pestele rechin sa populeze un acvariu in care se afla si pesti de dimensiuni mai mici, pentru ca ii va manca.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.