Casă și grădinăIzolarea termică a unei case și avantajele pe care le oferă

Izolarea termică a unei case și avantajele pe care le oferă

Din ce in ce mai multe persoane, fie ca locuiesc la casa sau la apartament, aleg sa isi izoleze termic locuinta. Izolarea termica a unei case are mai multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind economia de energie.

Indiferent de anotimp, locuinta trebuie sa ofere conditii optime, de aceea izolarea termica a casei este benefica atat pentru anotimpul rece, cat si pentru anotimpul cald. In acest fel, in anotimpul rece izolatia termica nu permite caldurii sa se piarda prin peretii casei, iar in anotimpul calduros nu permite caldurii excesive sa patrunda in locuinta, creand in acest fel confortul termic avand in vedere ca temperatura va ramane constanta chiar daca vremea de afara se schimba.

Mai mult decat atat, izolarea termica a unei case ajuta la micsorarea cheltuielilor pe timp de iarna, avand in vedere ca, in mod normal, in cazul in care peretii nu sunt izolati termic, pierederile de caldura ajung chiar si pana la 35% in sezonul rece.

Izolarea termica a unei case este influentata de mai multi factori: clima, tipul constructiei, materialele folosite pentru constructia casei, orientarea acesteia. Alegerea materialelor si a tipului de izolare termica se vor face in functie de termenii enumerati anterior.

In principiu, locuintele pot fi izolate fie pe exterior, fie pe interior, prima varianta fiind cea mai potrivita in foarte multe dintre cazuri. Izolarea termica prin interior nu este chiar atat de eficienta precum cea pe exterior si, mai mult decat atat, reduce spatiul locuibil.

Izolarea termică pe exterior

Materialele folosite pentru izolarea termica a casei trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a feri peretele respectiv de inghet. Materialul cel mai des folosit pentru realizarea termoizolatiei este polistirenul. Grosimea acestuia trebuie aleasa in functie de gradul de expunere al pereteului la factorii de mediu.

In unele cazuri se poate opta si pentru vata minerala pentru a asigura o mai buna izolatie. Placile de polistiren sunt lipite de perete cu un adeziv special, destinat acestei activitati. Pentru o fixare mai puternica se apeleaza si la suportii speciali montati in colturi.

Si in cazul izolarii termice pe interior se folosesc tot placi de polistiren. Insa, dupa placarea propriu-zisa cu polistiren, acestea vor fi acoperite de placi de rigips care vor indrepta peretele. Pentru izolatia realizata pe exterior, dupa montarea placilor acestea se armeaza folosindu-se un adeziv special, dupa care peretele rezultat se va tencui in diferite moduri, fie folosind tencuiala decorativa, fie o vopsea lavabila pentru exterior.

Scandurile din PVC sunt si ele foarte des folosite pentru izolarea termica a locuintei. Si vata minerala este un material indicat in realizarea termoizolatiilor, dar si pentru izolarea fonica a locuintei.

Inainte de a face acest pas foarte important pentru casa dumneavoastra, nu ezitati sa contactati o firma serioasa de profil care va va indruma spre alegerea materialelor si a metodelor potrivite pentru locuinta dumneavoastra. Termoizolatia reprezinta o investitie destul de mare, asa ca totul trebuie sa fie realizat profesional pentru a va putea bucura de avantajele sale.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.