Casă și grădinăFeng shui - cum să introduci echilibru și rafinament în propria casă

Feng shui – cum să introduci echilibru și rafinament în propria casă

Cu siguranta cei mai multi dintre dumneavoastra au intalnit frecvent termenul feng shui, insa nu au stiut exact ce reprezinta, de fapt, acesta.

Feng shui – scurta istorie

Feng shui, in traducere directa “vant si apa”, reprezinta un complex sistem geometric pus in aplicare in cultura chinezeaza si conform caruia legile “ceresti” si cele terestre pot fi imbinate armonios pentru ca viata unui anumit individ sa poata fi imbunatatita prin acumularea de “qi”, in traducere “suflu”. Mai pe intelesul tuturor, feng shui presupune realizarea a tot ceea ce inseamna armonie si echilibru.

Principiile feng shui au fost abordat de-a lungul timpului in numeroase domenii, printre care se numara si cel al amenajarilor interioare. Acest interesant stil al armoniei si echilibrului este utilizat inca din cele mai vechi timpuri, avand o istorie cat se poate de interesanta. Avand in vedere ca feng shui se bazeaza, dupa cum am spus si anterior, pe geometrie, pana in momentul in care busola a fost inventata, principiul de la baza feng shui s-a aflat sub incidenta astrelor, lucru care se intampla in jurul anului 4000 i.Hr.

De-a lungul timpului, au fost formulate numeroase teorii si principii care stau la baza acestui stil. In randurile urmatoare va vom oferi cateva idei intersante pe care le puteti pune in aplicare pentru a aduce stilul feng shui in propria locuinta.

Feng shui – echilibrul locuintei

Daca doriti sa schimbati aspectul locuintei sau doriti sa abordati un stil nou, pentru ca o incapere sa va ofere relaxarea si echilibrul de care oricare dintre noi are atat de multa nevoie, puteti apela cu incredere la principiile feng shui. Dupa cum am spus si anterior, stilul feng shui are ca principal scop imbunatatirea vietii de zi cu zi prin cresterea energiei pozitive din orice locuinta. Feng shui poate fi abordat pentru orice incapere, chiar si pentru camera copiiilor sau pentru birou.

Fara indoiala, locuinta trebuie sa reflecte personalitatea si stilul de viata al celor care o insufletesc.

Primul pas pe care il puteti face pentru a aplica tehnicile feng shui in locuinta dumneavoastra este sa aruncati tot ceea nu indragiti sau nu va este de folos. Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra are tendinta de a pastra lucruri de care nu mai are nevoie. Acest pas este esential pentru aplicarea tehnicilor feng shui.

Lumina este un element foarte important pentru feng shui. La fel si aerul. Asigurati-va ca aceste doua elemente atat de importante sunt de cea mai buna calitate in locuinta dumneavoastra pentru ca atmosfera sa fie una incarcata de energie pozitiva.

Energia pozitiva trebuie sa se simta inca de la intrarea in locuinta asa ca este bine ca holul de la intrare sa fie amenajat intr-un mod cat se poate de primitor si este bine sa se incerce evitarea aglomerarii acestui spatiu.

• Este important sa cunoasteti cele cinci elemente de baza ale feng shui-ului pentru a aduce energia si vibratiile pozitive in propria locuinta. Acesta este unul dintre prinicpiile de la baza feng shui. Cele 5 elemente sunt: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa; acestea interactioneaza si se influenteaza reciproc in functie de modul si locul in care sunt asezate. Cele 5 elemente au si corespondente cromatice.

Aflati care este elementul feng shui natal al fiecaruia dintre dumneavoastra si incercati sa decorati casa in asa fel incat acesta sa domine; acest lcuru cu siguranta va spori energia pozitiva.

Principiile care stau la baza feng shui sunt mult mai numeroase si pot fi diferite de la o camera la alta. Este important sa va documentati temeinic asupra acestora si sa le aplicati corespunzator pentru a avea efectul dorit asupra locuintei si bineinteles asupra starii dumneavoastra de bine.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.