Waterboy, cel mai îndrăgit serial de către copii din România urmează cele mai recente recomandări ale medicilor neurologi specializați în învățătură pentru a-i ajuta pe micuți să dobândească cunoștințele corespunzătoare vârstei lor. În același timp, supereroul îi învață pe părinți cum să-și educe copii prin intermediul jocurilor, prin intermediul unor activități de învățare non-formale.
Modelul de succes a fost preluat și lansat la noi în țară de Waterboyz România, un jucător important de pe piața internă de locuri de joacă. Managerul uneia dintre cele mai dinamice companii care se ocupă cu amenajarea profesională a locurilor de joacă de interior și exterior pentru copii, spune că ideea a plecat de la conștientizarea faptului că inovația este esnțială pentru dezvoltarea corectă a copiilor noștri, în special în această perioadă zbuciumată la nivel planetar.
„Oamenii de știință spun că activitățile non-formale reprezintă mediul perfect pentru dobândirea anumitor informații esențiale pentru copii.
Prin intermediul jocurilor, copiii pot înțelege materia școlară mai ușor. Cu atât mai mult, în contextul actual zbuciumat, în care micuții se confruntă cu nevoia de a-și practica o parte din cursuri online, trebuie să existe și alternative pentru distracție. De aceea am lansat proiectul Waterboy – un serial pe YouTube în care copii pot să aibă parte de educație și distrație la un loc,” a spus George Toda, fondatorul Waterboyz România.
În cadrul clipurilor din seria Waterboy, supereroul îi invită pe micuți să-și dezvolte capacitățile fizice, cognitive, senzoriale și îi invită la socializare. Programul de educație se întrepătrunde cu diverse sesiuni de joacă (trambuline, tiroliene, cățărat, tobogane, realitate virtuală etc.) menite să le capteze atenția micuților și să le sporească atenția.
Vlogurile educaționale din seria Waterboy îmbină utilul cu plăcutul, ghidându-se după recomandările specialiștilor, printre care și cele ale UNICEF, care au descoperit că eliberarea dopaminei – un neurotransmițător, care atunci când este eliberat în cantități mari în corp, produce sentimente de plăcere – îmbunătățește atât rezultatele preșcolarilor, cât și pe cele ale elevilor din clasele primare.