Timp liberSimți efectele tulburărilor sezoniere? Mersul pe jos toamna poate fi soluția!

Simți efectele tulburărilor sezoniere? Mersul pe jos toamna poate fi soluția!

Indiferent de anotimp, trebuie să avem grijă de corpul nostru. Adesea, uităm să facem ceva pentru a ne îmbunătăți sănătatea și stăm ore în șir pe loc, cu picioarele inactive, neavând un contact bun cu solul.

Toamna este un anotimp în care este indicat să faci mai multă mișcare, deoarece depresia și anxietatea par să se intensifice de schimbările atmosferice. În acest anotimp, zilele sunt mai scurte și nopțile mai lungi, temperaturile scad afectând felul în care ne simțim. Trecerea la toamnă poate produce și o stare de depresie, acest anotimp fiind asociat cu nesiguranța, melancolia și frica. Gândurile negative despre mediul înconjurător pot declanșa și sentimente de anxietate, care trebuie eliminate.

Mersul pe jos îmbunătățește starea fizică și psihică

Zilnic, cel puțin 15-30 de minute de mers pe jos ajută foarte mult sănătatea. Această activitate relaxantă poate îmbunătăți aspectul general, starea interioară și sănătatea organismului.

Mersul pe jos oferă multiple beneficii, cum ar fi:

  • Ajută la scăderea în greutate
  • Crește rezistența sistemului osos
  • Ajută digestia
  • Calmează dureri de spate
  • Ameliorează presiunea oculară
  • Ajută în prevenirea problemelor cardiace
  • Îmbunătățește starea de sănătate a plămânilor.

Osteoporoza este o afecțiune frecventă la femei. Aceasta determină slăbirea oaselor, limitarea mobilității unei persoane. O metodă de a preveni osteoporoza este exercițiul fizic, mersul pe jos. Acesta se face cu greutatea corpului și previne pierderea masei osoase. Prin mersul pe jos se întărește corpul, se îmbunătățește echilibrul, postura, se calmează durerea, se reduce riscul de fracturi și de osteoporoză.

Există și alte activități recomandate în caz de osteoporoză: aerobice cu greutăți mici și medii, de stabilitate și echilibru, de flexibilitate, de întărire a părții superioare a spatelui.

Prin mersul pe jos, zilnic, se ard multe calorii și se combate obezitatea. Dacă se merge zilnic 6 km/h se ard 400 de calorii într-o oră. De asemenea, dansul, urcatul scărilor ajută la prevenirea osteoporozei și scăderea în greutate.

Mersul pe jos ajută în calmarea durerilor de spate

Dacă ai dureri de spate ce sunt recurente, îți sugerăm să mergi zilnic cel puțin o oră pe jos pentru a scăpa de ele. Mersul pe jos îmbunătățește circulația sângelui, postura și flexibilitatea, menține sănătatea coloanei vertebrale.

Mersul pe jos este indicat pentru prevenirea durerilor de spate. El implică anumite mișcări ușoare de balansare și de întărire a mușchilor coloanei vertebrale. Prin această combinație de mișcări se induce o stare de relaxare, se eliberează endorfine și se poate ameliora stresul.

Mersul pe jos are beneficii și pentru sănătatea cardiovasculară și pentru sistemul nervos. El este eficient atunci când vine vorba de prevenirea bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale și accidentului vascular cerebral. El reduce hipertensiunea și nivelul de colesterol, oferă o stare de bine și îmbunătățește circulația sângelui.

Toamna trebuie să-ți crești imunitatea!

Alimentația în anotimpul de toamnă este la fel de importantă, precum mișcarea, pentru întărirea imunității organismului. Aceasta trebuie să includă fructe și legume bogate în vitamine și minerale și alimente cu proteine de calitate. Fructele bogate în vitamina C sunt citricele, mai ales grapefruit și portocale.

Toamna poți consuma alimente de sezon care oferă multe beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi: mere, prune, struguri, pere, gutui, dovleac, cartofi dulci. Toate sunt bogate în diferiți nutrienți, mai ales fibre și vitamine. Prin consumul lor se menține sănătatea gastrointestinală, se crește imunitatea organismului.

Toamna apar anumite tulburări sezoniere și de aceea ele trebuie prevenite din timp, pentru că îți pot afecta starea de spirit și nivelul de energie. Implicarea în diferite activități plăcute te poate ajuta să-ți gestionezi starea de spirit.

O dietă standard săracă în vitamine și oligoelemente utile îți poate cauza o stare de letargie. Cerințele crescute ale vieții de zi cu zi combinate cu o alimentație săracă în nutrienți conduc la apariția oboselii accentuate.

Toamna, mâncarea de proastă calitate poate duce la creșterea în greutate. Supraponderabilitatea care se consolidează în timp poate fi apoi greu de tratat și este asociată și cu tulburările metabolice (ex. creșterea nivelului de colesterol, a glicemiei, a tensiunii arteriale și a acidului uric).

Foarte important este de evitat excesul de zahăr care poate slăbi sistemul imunitar, mai ales dacă este asociat și cu un consum mare de alcool. Toamna, sunt destul de frecvente și bolile de piele, reacțiile de hipersensibilitate, hipercheratozele și mușcăturile de insecte. Unii oameni suferă de infecții fungice, care apar între degetele de la picioare sau de la mâini și produc crăpături în piele și mâncărime.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.