Plantele, indiferent de tipul lor, se vor dezvolta in timp si vor utiliza o multime de resurse. Scopul lor ultim este cel reproductiv. Dar resursele din mediu, la care au acces plantele din culturi, sunt diponibile in cantitati diferite, asa ca planta are nevoie de optimizarea utilizarii nutrientilor si a conditiilor de viata.
Aici intervine sistemul complex de ingrijire in centrul caruia se afla mereu planta cultivata. Cu cat acordam mai mare atentie plantei si etapelor ei de dezvoltare, cu atat vom avea si o productie mult imbunatatita pe masura ce trec anii si lunile spun profesionistii de la Agroest.
Biostimulatorii sunt esentiali pentru culturile moderne
Sunt multe metode prin care poti avea o productie mai mare si mai buna la final de an, fara a „forta” planta in niciun fel. Printre acestea se numara si folosirea eficienta a biostimulatorilor.
Biostimulatorii sunt, in termeni generali, niste suplimente ce au rolul de a fortifica sistemul intern al plantelor si astfel culturile vor trece foarte usor peste diverse boli, peste temperaturi extreme, se vor apara mai bine de daunatori.
Orice fel de biostimulatori pot fi sintetizati daca sunt administrati din exterior, planta va avea un plus de energie si va fi mult mai viguroasa si mai productiva. Nu trebuie sa confundam biostimulatorii cu fertilizantii, nu protejeaza planta, nu asta e scopul lor principal. Nu exista o legatura directa cu partea de nutritie, se aplica foliar, dar influenteaza procese fiziologice din planta, aceasta avand o dezvoltarea mai buna, o crestere mai armonioasa.
Biostimulatorii sunt impartiti pe patru clase, cele bazate pe aminoacizi, pe extracte de alge, pe acizi humici sau pe bacterii promotori de crester. Se regleaza pana la urma echilibrul metabolic al plantelor din culturi, calitatea recoltelor va fi mai buna daca aplicam corect si la timp biostimulatorii comercializati de firmele cu experienta in domeniu.
Biostimularea, doar avantaje pentru culturile detinute
Se recomanda amestecarea cu ingrasaminte foliare si cu erbicide specifice pentru cresterea eficientei si reducerea efectelor nedorite la nivelul culturilor. Plantele au sansa sa se dezvolte mult mai bine si sa isi ia toti nutrientii din sol fara probleme, sa se fereasca de atacurile daunatorilor cu eficienta ceva mai buna.
Recuperarea dupa incidenta factorilor de stres este mai rapida, de exemplu dupa un inghet, dupa seceta. Este foarte important sa avem biostimulatori naturali, fara substante chimice daunatoare, biostimulatori care vor ajuta in mod real planta sa ajunga sa ofere cea mai buna productie posibila. Indiferent ca vom porni cu seminte lucerna sau cu seminte flori care se vor dezvolta in plante ce ajung la maturitate, biostimularea este o operatiune care ramane necesara si se poate aplica la multe tipuri de culturi.
O biostimulare eficienta nu inseamna doar o productie mai buna, ci si o siguranta mai mare pe toate etapele de dezvoltare ale plantelor din culturi si o sansa in plus la o hranire mult mai buna a plantelor, la accesul la nutrienti mult mai simplu pe fondul utilizarii biostimulatorilor. Biostimulatorii vor ramane o solutie cu rezultate excelente pentru plantele care au nevoie de putin ajutor ca sa treaca prin toate stadiile de dezvoltare si sa ofere productii pe care te poti baza mereu.
ADVERTORIAL