Părinți și copiiCum se pot preveni afecțiunile de primăvară? Obiceiuri alimentare mai bune

Cum se pot preveni afecțiunile de primăvară? Obiceiuri alimentare mai bune

Primăvara, oamenii se confruntă cu o stare de oboseală și letargie accentuată, cu dificultăți de concentrare și altele. Acum zilele devin mai lungi, natura se trezește la viață, însă oboseala este încă prezentă.

Cele mai comune afecțiuni și boli în zezonul de primăvară sunt: răceala, indigestia, sinuzita, alergiile, anumite boli de piele, astmul, gastroenterita, conjunctivita și altele. Primăvara, organismul trebuie ajutat să-și recapete energia printr-un stil de viață sănătos, cu ajutorul unor plante, alimente, stimulente naturale.

Sfaturi privind obiceiurile alimentare bune, în sezonul de primăvară

În sezonul de primivară se recomandă anumite obiceiuri bune pentru menținerea sănătății fizice și psihice, cum ar fi:

  • Introducerea în dieta zilnică a 5 fructe și 5 legume
  • Aportul zilnic de legume crude care sunt bogate în vitamine și minerale
  • Hidratarea adecvată cu apă bogată în minerale, cu pH alcalin
  • Aportul de sucuri de fructe și legume pentru copii și adulți, cum ar fi de fenicul, spanac, măr, castraveți, ananas, lămâie.

Curcumina

Primăvara se agravează o serie de afecțiuni dermatologice, cum ar fi:

  • Dermatită, acnee, urticarie
  • Psoriazis, eczeme, rozacee.

Aceste afecțiuni ale pielii se pot calma cu un ingredient natural, numit curcumină. Se ia câte 2 capsule de curcumină pe zi și astfel sunt reduse simptomele acestor probleme cutanate. Curcumina are prorpietății puternice antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antimicrobiene și antioxidante.

Creșterea imunității

Pentru creșterea imunității primăvara sunt recomandate suplimentele de vitamina C și E, de antioxidanți, care protejează organismul de daunele împotriva atacului nociv al radicalilor liberi.

În acest mod este stimulată imunitatea, crește rezistența organismului, se pot preveni răcelile, infecțiile, durerile de cap, tusea. De asemenea pot fi reduse simptome precum: slăbiciune, curgerea nasului, senzația de mâncărime în gât, durerile.

Ceai Tulsi pentru combaterea reacțiilor alergice

Ceaiul Tulsi este energizant, nu are cofeină și combate stresul. Despre acest ceai s-a spus că:

  • Îmbunătățește rezistența la stres, oboseală și anxietate
  • Combate reacțiile alergice, durerile de cap
  • Are componente care ameliorează astmul, bronșita și alte boli respiratorii
  • Are efect antibiotic, antibacterian, reduce simptomele de acnee
  • Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge
  • Are efect anticancer, protejează împotriva radiațiilor, menține sănătatea ochilor.

Infuzia de chimion

Chimionul are substanțe valoroase pentru sănătatea organismului primăvara. Acest condiment

  • Conține magneziu, fier, bariu, potasiu, mangan, calciu, nichel, sulf
  • Are un complex variat și amplu de proprietăți medicinale antiseptice, tonice, sedative, antispastice, expectorante, coleretice, diaforetice, diuretice, antiseptice.

Infuzia de chimion se realizează astfel:

  • Se adaugă 15 g chimion la un pahar cu apă clocotită
  • Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și se bea câte 100 ml după masă.

Infuzia de chimion oferă multe avantaje:

  • Ajută la normalizarea funcționării tractului gastro-intestinal
  • Reglează activitatea intestinelor, stomacului
  • Normalizează procesele de putrefacție și fermentație
  • Ajută în caz de indigestie, gastrită, constipație
  • Reduce simptomele de flatulență, colită, dispepsie, anemie.

De asemenea, infuzia de chimion este recomandată în caz de astm bronșic, pneumonie, bronșită, probleme biliare, hepatită, afecțiuni respiratorii, hemoroizi, pielonefrită, duodenită.

Terci cu orz

Acest preparat simplu ajută în dietele de slăbire și la îmbunătățirea sănătății organismului. Dieta cu orz este indicată primăvara. Orzul are mulți nutrienți, precum:

  • Proteine, carbohidrați complecși, amidon, fibre alimentare
  • Acizi grași saturați, vitamine A, B, E, PP, D, acid folic
  • Zinc, fier, bor, calciu, magneziu, sodiu, crom, cobalt, potasiu, fosfor, sulf, cupru, mangan, molibden, siliciu.

Boabele de orz cu proprietăți benefice:

  • Ajută la funcționarea creierului și stimularea metabolismului
  • Au proteine valoroase, vegetale și substanțe care accelerează arderea caloriilor
  • Conțin un antibiotic care poate combate candidoza
  • Sunt bogate în fibre care normalizează digestia, curăță intestinele, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea microflorei intestinale benefice.

Despre boabele de orz se spune că sunt indicate în alimentație, deoarece:

  • Previn răcelile, afecțiunile tractului gastro-intestinal
  • Mențin un metabolism adecvat, ajută la pierderea în greutate
  • Reglează activitatea sistemului endocrin, ajută glanda tiroida să producă tiroxină în cantități normale
  • Scad nivelul de colesterol din sânge, întăresc vasele de sânge, au efect bun asupra inimii
  • Reduc inflamațiile din organism și ajută în procesul de detoxifiere
  • Favorizează eliberarea organismului de toxine și alergii
  • Previn depresia și astenia de primăvară, stimulează producerea de homoni care îmbunătățesc starea de spirit.

Terciul de orz este indicat primăvara pentru a face o cură de detoxifiere, pentru a preveni și trata problemele intestinale, gastrita, ulcerele tractului gastrointestinal. Acest preparat este indicat și oamenilor care au anumite probleme de sănătate, cum ar fi: boli de rinichi, afecțiuni de ficat, boli ale vezicii biliare, hipertensiune arterială, diaree, alergie, tulburări de vedere, anemie.

Coriandru în supe și salate

Această plantă este foarte bună pentru organism, se poate folosi în supe și salate. Coriandrul are proprietăți benefice:

  • Crește imunitatea organismului prin conținutul de antioxidanți
  • Reduce inflamațiile din organism, are tocoferol, quercitină
  • Încetinește creșterea celulelor canceroase (ex. cancer de prostată, cencer de colon, cancer pulmonar, ceancer de sân)
  • Ajută la scăderea nivelului de zahăr în sânge
  • Promovează sănătatea intestinală
  • Menține sănătatea inimii, protejează sănătatea creierului, îmbunătățește memoria
  • Are efect diuretic, elimină excesul de apă și sodiu din corp.

Alte recomandări primăvara sunt: o cură de detoxifiere cu sevă de mesteacăn, consumul de ceai de păpădie care stimulează funcția ficatului și ajută la eliminarea exesului de toxine din țesuturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.