Timp liberCăsuță în copac pentru copii – Un loc de joacă pentru copii

Căsuță în copac pentru copii – Un loc de joacă pentru copii

Căsuța în copac pentru copii este foarte distractivă și pentru ei și pentru adulți. Dacă visezi să construiești o căsuță în copac pentru copiii tăi poți face asta oricând, dorința ta poate fi îndeplinită destul de rapid. Căsuța poate fi un loc de joacă pentru copii, un loc confortabil care îi va face să fie fericiți. Copiii vor petrece mult timp în căsuța din copac, motiv pentru care ea trebuie să aibă un design cât mai interesant.

Navigare rapidă în articol:

De ce să construiești o căsuță în copac pentru copii?

3-casuta-pentru-copii

Pentru copii, o căsuță în copac este împlinirea unui vis. Copiii iubesc să aibă un loc al lor, în care să se joace, să lege prietenii și să se distreze. Ei au nevoie de propria lume, o lume deosebită de cea a adulților. Perioada copilăriei este minunată, iar imaginația copiilor este bogată.

Pentru a avea un loc în care ei să se retragă în lumea lor, părinții le pot construi o căsuță în copac care să fie un loc confortabil pentru ei. Acesta este un mod de a crește copilul ca să fie fericit. Nu există un loc mai plăcut, decât o curte pentru joacă, o căsuță din lemn care să fie în grădină sau în jurul trunchiului unui copac.

Această retragere în lumea lor înseamnă aventuri în grădina casei, construirea unor amintiri de neuitat. O căsuță în copac pentru copii este un simbol al copilăriei. Cu siguranță copiii își vor aminti toată viața de căsuța lor din copac. Aceasta va deveni o amintire minunată.

Cum se construiește o căsuță în copac pentru copii?

2-cum-se-construieste-o-casuta-in-copac

Coplexitatea căsuțelor construite în copaci poate fi impresionantă, foarte variată.

Găsește copacul potrivit pentru căsuță! Primul pas este găsirea unui copac puternic, care să fie pe proprietatea d-voastră, nu trebuie să fie în posesia altcuiva. Nu-i lăsați pe copii să aleagă copacul. Desigur dacă copilul are un copac preferat și acesta este potrivit pentru a suporta greutatea căsuței, el poate fi ales de părinți.

Întotdeauna copacul trebuie ales cu mare atenție, să fie un copac de esență tare:

  • Să fie sănătos, rezistent, robust, fără paraziți
  • Să aibă rădăcini puternice
  • Să fie un copac care a ajuns la maturitate
  • Să nu aibă ramurile uscate, putrezite și nici scorburi în trunchi altfel există riscul ruperii
  • Să aibă trunchiul rezistent, cu diametrul mare, de aproximativ 40 cm
  • Să aibă ramurile (care vor trebui să susțină mai târziu căsuța) suficient de rezistente, stabile și groase
  • Să fie un copac suficient de mare pentru a suporta dimensiunile unei căsuțe pentru copii, care să reziste la vânt și ploi.

Se recomandă următoarele specii de copaci: stejar, tei, fag, castan, arțar, frasin. Chiar și un măr care are coroana foarte mare poate fi potrivit pentru o căsuță în copac pentru copii. Nu sunt recomandați copacii de esență moale, cum sunt: plopul și mesteacănul, și nici speciile de conifere. Copacul trebuie să aibă ramuri puternice pentru a poatea fi potrivit pentru o căsuță în copac pentru copii cu vârsta de 5-10 ani.

Cum trebuie să fie căsuța pentru copii?

4-casuta-in-copac-pentru-copii

Căsuța poate fi foarte simplă, ca o platformă suspendată la 1 m deasupra solului, sau ca o cabană simplă. Accesul este important, se poate construi o scară cu bare din lemn pentru a urca în copac. Scara trebuie să fie bine realizată, să fie finisată corespunzător, să fie potrivită pentru mâinile copiilor. De asemenea se pot folosi și scări din frânghii groase, care sunt grozave, permit copiilor să se cațere destul de ușor pe treptele lor.

Înălțimea la care se construiește căsuța în copac depinde de vârsta copiilor. Pentru copiii de 6-10 ani căsuța trebuie să fie la 1 m deasupra solului. Pentru copiii mai mari, poate fi și la 2-3 m deasupra solului.

Unele căsuțe au o complexitate mai mare, pot fi ca niște mici cabane. Se pot construi și pe sol, pot avea mobilier și jardiniere cu flori.

Sfaturi pentru a construi o căsuță în copac pentru copii

5-o-casuta-in-copac

La realizarea căsuței se pot folosi materiale de construcție ușoare, dar și rezistente: bețe, scânduri, crengi de copaci, frânghii, curele, cuie, cutii, pături, covoare, prelate și altele.

Platforma sau fundația pentru o căsuță în copac pentru copii este cea mai importantă, ea trebuie să fie stabilă, rezistentă, orizontală. Se construiește un cadru din scânduri orizontale, poziționate perpendicular. Acestea pot fi din lemn de pin sau molid, pentru că sunt mai ușor de prelucrat și se găsesc în magazinele de bricolaj.

Stejarul este rezistent, dar este un lemn greu, deci nu este recomandat. Pentru a proteja copacul este bine să se folosească lemne mai ușoare. Stabilizarea casei se face prin sprijinirea scândurilor și a grinzilor cu traverse încrucișate. Centrul de greutate al căsuței trebuie să fie cât mai pe trunchi și este important să se lase loc copacului să se dezvolte în continuare.

Podeaua căsuței se construiește din mai multe scânduri, ea trebuie să fie rezistentă în timp. Scândurile se așează la o distanță de 0,5 mm între ele, astfel atunci când plouă, apa care întră în căsuță se va scurge în exterior.

De obicei o astfel de căsuță nu se construiește cu pereții și ferestrele etanșe pentru că astfel poate fi predispusă la mucegai și dăunători. Ea poate avea ferestre mici, fără sticlă, pentru a permite ventilația aerului.

Acoperișul ar trebui să fie acoperit astfel încăt să nu lase să pătrundă ploaia.

Pentru a oferi o bună protecție lemnului, se pot folosi anumite lacuri care protejează lemnul de umezeală și de razele ultraviolete. Pentru îmbinări sunt recomandate cuie, șuruburi din oțel inoxidabil.

Întotdeauna copiii mici trebuie să fie supravegheați în mod constant când se joacă la căsuța din copac.

Căsuța în copac, un vis din copilărie pentru adulți

6-casuta-in-copac-pentru-adulti

Casele construite în copaci sunt apreciate și de adulți. Ele pot fi un vis din copilărie pentru oamenii mari, care se poate îndeplini acum. Sunt tâmplari, arhitecți care știu exact cum se contruiește o căsuță în copac pentru copii sau pentru adulți. Aceștia proiectează și construiesc case în copaci care sunt un loc de relaxare și un refugiu pentru copii și părinții.

Unele au un design foarte interesant, pot fi ca niște cabane sau în formă de fagure, etc. Arhitecții pot oferi un proiect de construcție al casei care să nu deterioreze trunchiul copacului, care să aibă scările spiralate.

Unii adulți își proiectează casa după propriile idei și chiar o construiesc singuri într-un copac din curtea casei.

O căsuță în copac poate fi un vis frumos, realizabil, și pentru copii și pentru adulți.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.