Părinți și copiiCele mai interesante cadouri pentru copii

Cele mai interesante cadouri pentru copii

Ce cadouri pentru copii cumpără părinții? De ce copiii se simt copleșiți atunci când primesc prea multe cadouri sau când au camera plină de jucării? Cadourile sunt iubite de copii, stimulează imaginația acestora, pot crea mai multă apropiere între părinți și copii.

Navigare rapidă în articol:

Copiii înțeleg darurile ca pe o expresie a iubirii?

2-cadouri-pentru-copii

Părinții care au prea puțin timp pentru copiii lor încearcă să compenseze lipsa lor de atenție cu multe daruri. Oare acest lucru funcționează? Copiii înțeleg darurile ca pe o expresie a iubirii? De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă astfel. Copiii simt imediat când părinții lor vor să îi păcălească sau să-i manipuleze cu daruri, să compenseze lipsa lor de atenție cu diferite cadouri.

Nevoia de atenție a copiilor este mare, mai ales când sunt mici. Cum percepe copilul atenția? Orice copil are nevoie de apreciere, afecțiune, dragoste, atenție din partea părinților. Toate acestea nu se pot cumpăra, nu se pot înlocui cu diferite cadouri.

Dacă părinții nu sunt aproape de copii zi de zi, dacă nu-și fac timp pentru ei, nimic nu contează, nici jucăriile chiar dacă acestea sunt noi. Copiii au nevoie de atenția părinților sau de a altor persoane din jur, pe care ei le cunosc. Ei vor să împărtășească fericirea lor cu cei dragi, au nevoie de comfirmare și apreciere. Fiecare copil învață ceea ce este bine, frumos, distractiv, toate acestea îl fac să-și manifeste entuziasmul.

Ce pot face părinții pentru ca darurile lor să devină o formă de iubire?

3-cadouri-pentru-copii

Cât de multe cadouri se pot dărui copiilor? Psihologii consideră că orice copil trebuie să învețe că nu toate dorințele sunt îndeplinite. Pentru aceasta părinții trebuie să fie conștienți de faptul că nu trebuie exagerat cu dăruirea de cadouri.

Împachetați cadourile cu drag, cu fantezie, astfel încât acestea să transmită de la prima vedere un sentiment de bucurie copiilor. Gândiți-vă la ce tip de cadou i-ar plăcea unui copil. În definitiv, nu degeaba se spune că atunci când dăruiești cadouri pentru copii este ca și cum ai da o parte din sufletul tău ca părinte.

Atunci când pregătești cadourile, ambalajul lor are un rol imens. În prezent există și firme care oferă servicii de împachetare a cadourilor și care realizează acest lucru într-un mod profesional. Dar nu este nevoie chiar de așa ceva. Părinții pot împacheta singuri diferite cadouri pentru copii cu mâinile lor și chiar o pot face excelent dacă se străduiesc puțin. La urma urmei, ceea ce face o persoană cu mâinile ei este mai deosebit, mai special, iar cel care primește darul poate fi foarte recunoscător.

Cum împachetăm cadourile pentru copii?

4-ambalaj-cadouri-pentru-copii

Când vine vorba de împachetarea cadourilor contează alegerea și asocierea culorilor. De exemplu roșu este un simbol al iubirii, albastru este o culoare recomandată pentru băieți, iar rozul pentru fete. Roșul combinat cu verde, argintiu, alb și auriu sunt culori potrivite pentru cadourile care se oferă de Crăciun sau Anul Nou. Galbenul poate fi asociat cu maro, verde și albastru.

Cele mai interesante ambalaje de cadouri pentru copii sunt cele care au desene cu personaje din desene animate sau personaje din filme iubite de copii. Întotdeauna când este vorba despre cadouri pentru copii, pachetul ar trebui să fie cât mai voluminos pentru că astfel nu va fi deloc plictisitor. Un copil va fi încântat și foarte curios atunci când va primi un cadou impresionant, ambalat cât mai interesant și mai frumos.

Copiilor le plece distracția, de aceea pentru a pregăti sau pentru a ambala un cadou se pot folosi diverse lucruri frumos colorate, confetti multicolore, hârtie colorată, hârtie cu desene, panglici cât mai interesant colorate, etc. Se pot crea diferite forme din carton, fetru și hârtie colorată, care pot fi lipite de pachetul pentru cadou. De asemenea se pot desena personaje din desene animate pe hârtia de ambalat, care să aducă zâmbete pe chipul copiilor.

Lăsați copiii să-și trăiască copilăria din plin!

5-copilaria

Copiii iubesc să se joace când sunt mici. Ei au abilități fenomenale, au voință, sunt ambițioși, sunt mai atenți decât adulții, au mai multă imaginație decât aceștia, sunt curioși, jucăuși, încântați de ei înșiși, de ceea ce fac. Copiii nu au nicio inhibiție, ei trăiesc intens orice moment, râd din toată inima, își exprimă deschis toate emoțiile.

Copiilor le place să învețe, orice lucru nou le declanșează entuziasmul. Adulții înțeleg acest lucru, această bucurie a copiilor, dar poate că uneori le alimentează entuziasmul prea mult prin obiceiul de a le dărui prea multe cadouri. Copiii se confruntă zi de azi cu experiențe noi, trăiesc fiecare moment din plin, iar uneori se simt copleșiți de ceea ce fac.

Copiii dobândesc abilități importante pentru viață prin trăirea propriilor experiențe, prin provocările și problemele care apar zi de zi. Ei învață multe lucruri prin joacă, dobândesc abilități noi în urma unor experiențe trăite zilnic, atunci când au diferite activități, când se întâlnesc cu alți copii, pe care și-i fac prieteni sau de care se simt atașați.

Unii părinți consideră că ei sunt ca niște antrenori ai copiilor lor. Acest lucru este greșit. Părinții sunt de fapt niște modele de urmat pentru copiii lor. Aceștia învață de la ei, dar și mai mult prin propriile lor experiențe. Copiii sunt exploratori înnăscuți, se bucură de orice, sunt curioși și inventivi. Ei fac încercări, uneori au rezultate bune, alteori fac greșeli, dar încearcă să rezolve problemele în felul lor, iar atunci când câștigă prind mai mult curaj și au încredere în forțele lor. Prin creșterea încrederii că au capacitatea de a rezolva o problemă pe cont propriu, le crește stima de sine și devin mai fericiți.

Care este cel mai potrivit cadou pentru un copil?

6-cadouri-copii

Orice copil va aprecia un cadou, mai ales dacă este unul pe care și l-a dorit. Părinții trebuie să afle cam ce cadouri își dorește copilul și chiar să comunice asta și rudelor, pentru ca ele să cumpere daruri care să fie pe placul micuțului. Dacă este o jucărie care îi place, el se va juca imediat cu ea. Dacă rudele vor să cheltuie mai mulți bani cu un copil pe care îl iubesc foarte mult, ei pot strânge bani într-un cont special făcut pentru acesta, iar mai târziu, când va fi mare, copilul va putea beneficia de acești bani.

Copiii iubesc păsările și animalele de companie, deci pisoii, cățeii, papagalii pot fi cadouri apreciate de ei. Animalele de companie vor deveni cei mai buni prieteni ai copiilor. Află ce animale de companie sunt potrivite pentru copii.

Exemple de cadouri pentru copii

7-cadouri

Când sunt mici, este mai simplu pentru părinți, aceștia pot cumpăra diferite jucării, gama de produse fiind foarte diversă pe piață. Exemple de cadouri pentru copii, cumpărate de părinți:

 • În primele 6 luni, părinții pot cumpăra jucării cu zăngănele, jucării din plastic, jucării moi, cutiuțe muzicale și altele.
 • Când devin puțin mai mari copiii pot sta în fund și își pot folosi mânuțele să apuce diferite jucării, care pot fi din pluș sau care se rostogolesc ușor.
 • La vârsta de 1 an, copiii încep să alerge și devin mai îndemânateci, își doresc diverse jocuri și jucării, cărți cu imagini, păpuși, mașinuțe, jucării muzicale sau care emit diverse sunete, etc.
 • Apoi când ajung la 2 ani, copiii au nevoie de jocuri de puzzle, de mingi, jucării creative și altele.
 • La vârsta grădiniței copiii își doresc mereu jucării cât mai interesante, care scot sunete, mașinuțe electrice cu telecomandă, animăluțe din pluș, păpuși care vorbesc sau care se mișcă, triciclete, etc.

Mai bine mai puține jucării de calitate, decât munți de jucării neinteresante pentru ei. Recomandat este să se evite jucăriile de calitate îndoielnică, din magazinele ieftine. Trebuie evitate și jucăriile care au un miros puternic, care se poate datora substanțelor chimice folosite la fabricarea lor. Jucăriile din lemn masiv, care nu sunt vopsite, sunt o bună alegere atunci când părinții vor să cumpere cadouri pentru copii.

La vârsta de școală însă, deja cele mai interesante cadouri pentru copii sunt gadget-urile, iPad-urile sau smartphone-urile.

Cele mai potrivite cadouri pentru copii sunt acele lucruri cu ajutorul cărora se pot descoperi talentele copiilor. Astfel de cadouri pentru copii sunt:

 • Instrumentele muzicale din jucărie
 • Jucăriile care promovează creativitatea
 • Cărțile, enciclopediile cu animale
 • Echipamentele sportive
 • Rolele, tricicletele, bicicletele.

Cele mai interesante cadouri pentru copii nu se cumpără de la magazin

8-cadouri-pentru-copii-din materiale-naturale

Cadourile realizate de mână sunt cele mai frumoase, mai ales dacă acestea sunt interesante. Nu toate cadourile pentru copii se iau de la magazinele cu lucruri pentru cei mici. Există și alte daruri care pot fi apreciate de copii. Acestea dacă sunt frumos împachetate și oferite cu dragoste, pot deveni cadouri ideale pentru cei mici.

Astfel de cadouri pentru copii pot fi:

 • Pietricele colorate ce pot fi folosite de copii pentru a-și face o colecție minunată acasă, pe terasă sau în curtea casei. Pietricelele se pot găsi aproape oriunde în natură, dar mai ales pe malul și în apa răurilor. Pietricelele de rău au forme și culori neobișnuite și pot fi foarte interesante pentru copii.
 • Scoici de diferite forme care se găsesc la țărmul mării și din care se pot realiza lucruri interesante.
 • Cadouri pentru copii din alte materiale naturale care pot fi colectate în scop ornamental pentru realizarea unor lucruri manual. Acestea pot fi: castane, ghinde, conuri de brad, fructe, frunze uscate, boabe de cereale, crengi, mușchi, flori uscate, felii uscate de citrice, nuci, semințe de floarea-soarelui, coji de nuci și altele. Cu ajutorul lor și cu puțină imaginație și creativitate se pot fabrica obiecte de artizanat fabuloase, potrivite pentru copii.

9-cadouri-pentru-copii-din pietricele-de-rau

Cadourile din pietricele colorate, pictate, sunt foarte frumoase pentru copii. Aceștia apreciază pietricelele care sunt pictate în diferite culori și care pot fi cu aspect de peștișori, insecte, fructe și legume, etc. Ele pot fi folosite și așa cum arată ele natural, la realizarea unor decorațiuni.

Motivele pentru care parinții nu ar trebui să ofere prea multe cadouri copiilor

10-cadouri-pentru-copii-jucarii

Obiceiul de a dăuri prea multe cadouri pentru copii nu este bun. Psihologii consideră că părinții trebuie să acționeze cu prudență atunci când dăruiesc cadouri copiilor. Prea multe cadouri pentru copii poate avea un impact negativ asupra psihicului acestora. Chiar și de Crăciun nu trebuie exagerat cu dăruirea de cadouri copiilor, deoarece Crăciunul trebuie să fie înțeles ca o sărbătoare a iubirii, și nu ca pe o sărbătoare a abundenței de cadouri.

Dacă părinții dăruiesc prea multe cadouri copiilor, acest lucru poate obosi copilul și astfel el nu va mai aprecia darurile, nu va mai fi entuziasmat. Acest lucru poate deveni suprasolicitant pentru orice copil, indiferent de vârsta lui. Niciun copil nu va putea să fie atent la toate cadourile pe care le primește în aceeași măsură. Dacă însă va primi doar un singur cadou, el îl va aștepta cu nerăbdare, iar apoi va începe să se joace cu el imediat.

De ce prea multe cadouri pot aduce uneori puțină nefericire copilului?

11-prea-multe-cadouri

Când un copil primește cadouri în mod frecvent, poate fi copleșit de atâtea daruri sau pachete. Entuziasmul lui apare la primul cadou, apoi se pierde imediat la următorul cadou, atenția sa se îndreaptă spre alt cadou și tot așa. Abundența de cadouri are un efect negativ în sensul că poate să-l facă pe copil să nu mai reacționeze cu bucurie și entuziasm la darul primit.

Ce fac copiii care primesc prea multe cadouri? Există multe studii care arată că darurile aduc fericire copiilor, aceștia au o stimă de sine bună și relații plăcute cu părinții. Un copil care primește multe daruri devine foarte fericit însă această stare nu durează decât puțin timp. Fiind foarte multe, copilul nu mai este interesat de ele, entuziasmul lui se pierde destul de rapid.

Cercetările arată că un om este mai mulțumit atunci când dăruiește ceva altora, decât atunci când primește cadouri. În cazul unui copil care este obișnuit să primească multe cadouri, este posibil ca el să devină răsfățat, să nu mai aprecieze gesturile făcute de alte persoane, să vrea mereu să primească atenție și multe daruri. Părinții trebuie să se asigure că el va învăța și să ofere cadouri altora. În acest fel îl va ajuta pe copil să devină generos, să-și dezvolte acel sentiment sănătos de fericire personală pe care îl poate avea prin dăruirea de cadouri altor persoane.

Părinții despărțiți încearcă să cumpere afecțiunea copilului oferindu-i cadouri?

12-cadouri-pentru-copii

Copiii primesc adesea prea multe cadouri de la părinții care nu petrec mult timp cu ei. Probabil ei cred că darurile pot înlocui iubirea lor adevărată. În astfel de cazuri, copiii devin materialiști, oportuniști, manipulatori, ei sesizează imediat acest lucru și încep să profite de sentimentele adulților. Psihologii consideră că acest lucru nu este deloc bun, pentru că poate avea consecințe nedorite în formarea caracterului copiilor.

Din păcate în familiile despărțite, părinții concurează unul cu celălalt când vine vorba de a dărui cadouri pentru copii. Ei încearcă să se depășească unul pe celălalt, iar acest lucru poate deveni stresant. Darurile pot fi utilizate în mod abuziv cu scopul de a determina copilul să iubească mai mult unul dintre părinți.

Sunt situații când apar și discuții din cauza unor cadouri pentru copii. De exemplu, se poate întâmpla ca tatăl să cumpere un cadou pe care mama să nu-l vrea pentru copil. Uneori copilul poate primi prea multe cadouri de la părinți și mai puțin timp și atenție din partea lor.

Pentru un copil despărțirea părinților poate fi uneori cel mai teribil eveniment care i se poate întâmpla. Chiar dacă divorțul părinților are motive întemeiate, pentru copil acest lucru nu este ușor de acceptat. Separarea de unul din părinți poate afecta foarte mult pe copil.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.