Animale de companieCâini ciobănești sau de cireadă Saarloos Wolfdog, rase ce se aseamănă cu...

Câini ciobănești sau de cireadă Saarloos Wolfdog, rase ce se aseamănă cu un lup sălbatic

Cainele Saarloos Wolfdog se aseamana foarte tare cu un lup salbatic. Acest lucru nu este intamplator, se datoreaza faptului ca rasa a aparut in urma incrucisarii realizata de Leendert Saarloos intre o femela lup salbatic si un mascul Ciobanesc German. Rasa a fost numita Saarloos Wolfdog in onoarea celui care a creat-o si recunoscuta de FCI in anul 1975.

Acest caine este fericit ca animal de companie doar daca este crescut si tinut la o casa cu o curte spatioasa, ingradita, unde sa alerge in voie. Avand in vedere ca este o rasa de caine-lup se intelege ca nu poate fi crescuta intr-un apartament, el are nevoie de aer, de mult spatiu si miscare.

Cainele Saarloos Wolfdog este un adevarat prieten al omului, ii place compania stapanului sau si a celorlalti membri ai familiei acestuia. Desi se spune ca lupul este salbatic, viclean si las, in cazul de fata cainele-lup are un caracter generos, curajos, bland si afectuos. De asemenea se stie ca lupul este fioros, daca vede un caine il ataca, se lupta pana la moarte cu acesta. Daca se intampla sa castige lupul are tendinta sa-si manance victima. In cazul nostru, cainele Saarlooswolfdog se apara de lup si daca il invinge ii lasa cadavrul si pleaca.

Standardul acestei rase impresioneaza prin aspect, dimensiunile sale dar si prin comportament. Masculul are inaltimea la greaban de 65-75 cm si greutatea de 30-35 kg, iar femela este putin mai mica, are inaltimea de 60-70 cm si cantareste mai putin. Corpul este acoperit de fire de par lungi care alcatuiesc o blana deasa si aspra in nuante de culori care variaza de la gri la negru, dar poate fi si in tonuri mai deschise de maro, crem si alb.

Cainele Saarloos Wolfdog are corpul musculos, capul foarte bine proportionat fata de acesta, craniul lat si plat, iar coada solida, compacta, cu par lung si des, este purtata mereu in jos, in forma de sabie usor arcuita, niciodata ridicata. Amputarea cozii este o mare greseala deoarece ea reprezinta o ,,carma” pentru caine, il ajuta in miscare si schimbari bruste ale directiei corpului.

Botul este destul de lung, iar maxilarele sunt bine dezvoltate. Buzele sunt netede si lucioase, iar dentitia este sanatoasa, imaculata, robusta si sanatoasa. Ochii sunt migdalati, destul de mari, au irisul de culoare maronie ca de chihlimbar, ii creeaza o privire ce exprima intelgenta, vitalitate si siguranta de sine. Urechile sunt de forma triunghiulara si marime medie.

Saarloos Wolfdog

Gatul este puternic si musculos, iar trunchiul este bine dezvoltat, pieptul nu este nici prea larg dar nici prea stramt, toracele putin bombat, spatele intins si drept, coastele lungi si arcuite, iar greabanul destul de lung, bine format si musculos.

Membrele anterioare au umarul musculos, antebratul lung cu musculatura dezvoltata, metacarpul solid iar coatele normale, nu par nici prea aderente la torace dar nici prea iesite spre exterior. Membrele posterioare sunt bine dezvoltate, robuste si musculoase, iar rolul lor este de sprijin si de propulsie a corpului (miscarea se transmite de la ele spre spate si la membrele din fata). Labele sunt robuste si compacte, degetele arcuite si stranse intre ele, talpile dure insa niciodata aspre, unghiile puternice, arcuite, de lungime medie si culoare inchisa.

Cainele Saarloos Wolfdog are un caracter independent si este destul de incapatanat. Pentru a fi instruit mai usor cu bune rezultate este recomandat sa fie dresat de la varsta frageda prin comenzi ferme. Este foarte inteligent, intelege perfect comenzile insa pentru a le asculta trebuie sa fie bine instruit.

In prezenta altor caini are un instinct gregar, iar fata de straini este atent, suspicios si precaut. Are multa energie de aceea trebuie scos in fiecare zi la plimbare, iar pentru familiile ce au copii este un caine foarte potrivit. Nu necesita o ingrijire speciala, are o sanatate excelenta dar trebuie tinut cont ca sufera mai mult de caldura decat de frig. Blana sa trebuie periata in mod regulat pentru a fi pastrata frumoasa si curata.

In Olanda, Saarloos Wolfdog este considerat un caine ciobanesc sau potrivit ca animal de paza la cireada de animale, de aceea apare in compania ciobanilor si a vacarilor.

Speranta de viata la cainele Saarloos Wolfdog este de 13-14 ani.

Video – Cainele Saarloos Wolfdog:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.