Copii & adolescențiAmigdalita la copiii mici – Simptome și tratament naturist

Amigdalita la copiii mici – Simptome și tratament naturist

Despre amigdalita la copiii mici, medici spun că există riscul să apară complicații, care includ: otită, sinuzită sau abces periamigdalian. În multe cazuri clinice, medicii au observat astfel de complicații, însă ei totuși nu generalizează acest lucru pentru că aplicarea unui tratament la timp poate reduce acest risc.

Amigdalita acută la copii este o boală infecțioasă care apare destul de frecvent și care produce de obicei durere de gât. Unii copii pot avea amigdale umflate fără alte simptome. În cazuri mai rare, poate apărea și o tendință ereditară la inflamarea amigdalelor.

Dacă infecția cu microorganismele dăunătoare este prea mare și sistemul imunitar nu face față acesteia, atunci inflamația se dezvoltă în amigdale și poate să apară și puroi. Uneori apare amigdalita contagioasă dacă ea devine cronică, iar amigdalele ajung să fie o sursă de infecție.

Cauzele bolii sunt infecțiile cu stafilococi, streptococi, pneumococi. În caz de amigdalită virală, cauzele sunt virusurile gripale, sau rujeola și herpesul. Boala poate fi produsă și de o infecție fungică, de candida, aspergillus și altele. Alți factori de risc în cazul bolii sunt inflamațiile bucale (cariile, stomatita), deficitul de vitamine, bolile inflamatorii ale tractului respirator sau ale nazofaringelui, contactul cu oameni bolnavi.

În ceea ce privește simptomele principale care apar la amigdalită, acestea includ:

  • Stare generală de rău, oboseală
  • Disconfort sever la înghițirea hranei
  • Scăderea imunității organismului.

Cu cât crește procesul inflamator, cu atât boala se agravează și durerile de gât devin mai greu de suportat și trebuie ameliorate cu pastile de supt. La copil, în cazul bolilor respiratorii este afectat și sistemul respirator, el simte că pe nas respiră greu și de aceea alege să respire mai mult pe gură.

Amigdalita la copii tratament naturist

De regulă, la copiii mici, amigdalita poate să apară atunci când ei au o durere de gât din alte cauze pentru care nu au luat un tratament bun, la timp. Simptomele care arată la copii dezvoltarea amidalitatei inflamate sunt:

  • Febra, pierderea apetitului, înroșirea și umflarea amigdalelor
  • Durerile de cap și de gât, apariția unor puncte albe, galbene pe amigdale
  • Dureri de burtă, dificultăți la înghițirea alimentelor.

Există remedii naturiste pentru amigdalită care includ:

  • Ceaiuri calde din plante medicinale pentru o hidratare bună
  • Ceai de mușețel, ceai de ceapă, ceai de mentă, ceai de ghimbir, ceai de gălbenele
  • Folosirea de miere de albine în loc de zahăr, pentru a îndulci ceaiurile
  • Consumul de fructe de pădure, de suc de morcovi
  • Aplicarea de comprese la gât cu apă caldă și alcool medicinal
  • Consumul de alimente lichide, cum este supa de pui
  • Albastru de metil, tinctură de propolis, tinctură de gălbenele
  • Bomboane de supt care calmează durerile de gât și care pot fi realizate acasă din miere, turmeric, ulei de cocos și pudră de ghimbir
  • Odihnă, repaus la pat mai ales în perioada când simtomele sunt mai intense și apar și stări febrile.

Amigdale inflamate la copii, tratament

În cazul amigdalitei se prescrie și o terapie cu antibiotice, care poate reduce substanțial simptomele. Totuși, medicii spun și despre faptul că medicamentele antibacteriene nu trebuie utilizate irațional, cum se întâmplă la oamenii care fac astfel de tratamente din propria inițiativă pentru bolile inflamatorii acute și recurente ale faringelui, fără recomandare medicală.

Alte aspecte despre amogdalită – tratament:

  • Amoxicilina este buna pentru amigdalită însă ea se utilizează doar la recomandarea unui medic și în doza prescrisă de acesta
  • Terapia cu antibiotice se face la persoanele care au semne și simptome de faringită, doar după ce s-au făcut analize și s-au confirmat și cauzele bolii.

La copii medicii evită să recomande antibioticele, deoarece acestea au și efecte secundare, ce includ: greață, vărsături, erupții cutanate. Ei spun că remediile naturiste sunt mai bune pentru copii, mai ales că acestea ameliorează rapid simptomele și nu au efecte adverse.

Abcesul periamigdalian la copiii mici

Această inflamație purulentă acută apare în țesutul periamigdalian. În multe cazuri clinice, medicii spun că au observat la pacienți faptul că inflamația purulentă pare a fi ca în faringita streptococică. Comparativ cu aceasta însă, la abcesul periamigdalian, copiii au amigdalele afectate cu o deviație a limbii, gâtul este mai umflat și în plus apar și alte simptome cum ar fi:

  • Durere de gât, sensibilitate la gât
  • Salivare, odinofagie, disfagie, voce răgușită.

În cazul amigdalitei virale, terapia include medicamente antitermice, antivirale, pastile antiseptice, spray-uri antiseptice și alte remedii pentru răceală.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.