Părinți și copiiProtejați-vă familia de infecțiile intestinale acute vara! Tratarea simptomelor de diaree

Protejați-vă familia de infecțiile intestinale acute vara! Tratarea simptomelor de diaree

Diareea este frecventă și trebuie tratată cât mai repede, pentru că poate duce la pierderea de lichide, nutrienți și săruri (electroliți). În medie, adulții se îmbolnăvesc o dată pe an, însă copii mai des.

În sezonul de vară, oamenii pot suferi frecvent de infecții intestinale și deranj la burtă. Acest lucru nu este o noutate, iar medicii de familie, medicii pediatri și gastroenterologi spun că vara, numărul de pacienți cu astfel de probleme este destul de mare.

Înfecții intestinale vara – Cum să ții diareea sub control?

Acest simptom greu de suportat apare din cauza unor agenți infecțioși, bacterii, protozoare, virusuri. De regulă, diareea este insoțită de mișcări intestinale frecvente și duce la eliberarea de scaune moi și apoase. Ea apare de 2-3 ori pe zi și produce eliberarea de fecale de volum mare, cam 200 ml.

În caz de diaree acută, situația se complică, ea ține chiar și 2 săptămâni.

Diareea în timpul verii este produsă pe fondul condițiilor de vreme caldă și a proliferării agenților patogeni în produsele alimentare, dar și din cauza unor infecții intestinale acute.

Diareea apare și din cauza încălcării regulilor de igienă și din cauza consumului de alimente contaminate, care au bacterii ce produc tulburări intestinale.

Medicii spun despre anumite infecțiile intestinale acute la oameni, care sunt însoțite de diaree și care pot afecta foarte grav copiii cu vârsta sub 5 ani; este vorba despre infecții produse de agenți patogeni, precum: E.coli, norovirusul, rotavirusul, tulpinile enteropatogene și enterotoxigenice.

Complicații

Diareea poate duce la complicații, la deshidratare, scădere în greutate, oboseală, deficit de nutrienți.

Acest simptom apare în mod frecvent la copii. Pierderea de apă, săruri (electroliți), nutrienți poate duce la probleme grave, mai ales la sugari, care necesită un tratament medical imediat.

Apariția diareei cu sânge este un semn al prezenței unei boli grave; în acest caz, copilul trebuie dus la control la un medic pediatru. Infecția apare din apa și alimentele contaminate. Diareea poate fi un semn al unei alte boli, al unei alergii alimentare, cu nuci, căpșuni, fructe de mare. Ea poate să apară din cauza unor boli inflamatorii cronice intestinale, cum ar fi boala Crohn, cancerul de colon, colita ulceroasă. Diareea este și un semn al bolilor de pancreas și vezică biliară. Ea apare și ca simptom al diabetului zaharat și al tiroidei hiperactive.

La copii și adolescenți și stresul intens, persistent poate afecta consistența și frecvența scaunelor.

Diareea călătorului

Despre această afecțiune se spune că este dificilă și îi determină pe oameni să stea acasă, în pat. Simptomele îi împiedică să fie activi sau să plece la drum lung. Ei sunt nevoiți să facă un tratament pentru a-și calma disconfortul intestinal și a-și combate infecțiile intestinale.

Această afecțiune este produsă de un agent patogen. Ea poate fi o diaree cu secreție crescută de apă și sodiu în lumenul intestinal, o diaree apoasă, abundentă și nedureroasă.

Unii agenți patogeni produc un tip de diaree acută, care se datorează infecției intestinale acute, care a fost cauzată de E.coli, Salmonella, Klebsiella. De asemenea, diareea poate fi însoțită de procese inflamatorii. În unele cazuri, scaunul este lichid, dar are și impurități precum sânge și puroi.

Astfel de simptome apar din cauza unor infecții intestinale acute cu Salmonella, Clostridia, E.coli.

Dacă diareea este apoasă și însoțită de durere, scaun lichid, resturi de alimente nedigerate și flatulență, atunci ea ar putea fi produsă de agenți virali, precum: rotavirus, sindromul de malabsorbție, deficitul de enzime digestive. Ratavirusul este unul dintre cei mai frecvenți agenți infecțioși care produce gastroenterită infecțioasă, mai ales la copiii mici și la sugari.

Remedii pentru diaree

Probioticele sunt recomandate în tratamentul diareei, ele sunt bacterii benefice pentru intestine. De asemenea, ceaiul de mentă calmează rapid diareea și are efect benefic asupra tractului gastro-intestinal.

La oamenii care suferă de diaree apar modificări în compoziția calitativă a microflorei intestinale și de aceea trebuie să ia probiotice, pentru a restabili echilibrul intestinal normal. În plus, probioticele au un efect protector, produc substanțe antimicrobiene, previn aderarea microorganismelor străine și stimulează imunitatea organismului.

Probioticele previn și combat diareea. Sunt recomandate și în tratamentul diareei călătorului. Cele mai indicate sunt probioticele cu Saccharomyces boulardii, cu Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium bifidum. Acestea sunt cele mai eficiente în restabilirea echilibrului intestinal.

Un exemplu este Linex Forte, care se recomandă ca protecție atunci când se iau și antibiotice. Linex Forte este un probiotic și prebiotic, are componente ale microflorei intestinale normale, conține: Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium animalis subsp.lactis, deci suplimentează flora intestinală, previne multiplicarea microorganismelor patogene și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Lactobacilii au acțiune terapeutică, asigurând echilibrul microflorei intestinale, combat dezvoltarea agenților patogeni, produc substanțe cu proprietăți antibacteriene, imunoglobuline și interferon. Cu ajutorul lor se asigură un mediu antibacterian și antitoxic, se combat infecțiile intestinale, se normalizează tranzitul intestinal.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.