Animale de companieDe ce își arcuiesc pisicile spinarea și ce vrea să însemne acest...

De ce își arcuiesc pisicile spinarea și ce vrea să însemne acest comportament?

De ce isi arcuiesc pisicile spinarea? Acest comportament apare frecvent la pisici datorita unor motive diferite care le fac pe acestea sa simta o stare emotionala contradictorie, un grad ridicat de teama si agresivitate in acelasi timp. Pentru a intelege mai bine vom da un exemplu, care cu siguranta a putut fi observat de multi dintre noi.

Cand pisica se apropie de un caine si acesta o studiaza raspunsul ei este o anumita stare emotionala care o face sa adopte o pozitie specifica – sa aiba o pozitie de agresiune, isi tine picioarele drepte si departate, iar spatele il ridica si il arcuieste. Prin folosirea acestui comportament ea isi arata agresivitatea si incearca sa para mai mare si mai puternica decat este, dar in acelasi timp este tentata sa se piteasca la pamant, sa adopte o pozitie de frica, mai putin impresionanta.

Comportamentul agresiv este folosit mai intai si pus in evidenta si de alte mijloace de impresionare, isi ridica parul de pe spate si de pe partile laterale ale corpului spre a parea mult mai mare si mai periculoasa decat ar arata la prima vedere. Interesant este faptul ca o pisica nu se lasa coplesita de teama atat de usor, chiar daca este aproape de caine (si acesta este mai mare si mai puternic) sta cu spinarea arcuita si parul zbarlit, isi arata coltii amenintator, incearca sa impresioneaze in continuare si sa intimideze adversarul.

In timp ce casca botul si isi arata dintii are obiceiul sa suiere ca un sarpe, timp in care sta in garda ca sa atace si cu ghearele. Daca celalalt patruped se apropie este in stare sa-si adune toata forta si sa isi scoata ghearele, iar in momentul oportun sa atace botul acestuia, sa sara cu o viteza uimitoare spre agresor.

pisica care se arcuieste

Metoda sa de aparare este atacul si de cele mai multe ori ii reuseste. Ea stie ca cea mai buna miscare este sa-si atace cu agresivitate dusmanul si nu sa arate ca ii este frica si ca fuge. Pentru a face acest lucru este necesar sa aiba mult curaj si sa fie foarte rapida, ea trebuind sa se confrunte de multe ori cu un caine care este mult mai mare decat ea.

Cainele va fi uimit cand va primi o rafala de zgaraieturi pe fata, facute de ghearele pisicii care ataca brusc, si fara sa aiba timp sa se dezmeticeasca va incerca initial doar sa se retraga din fata acesteia. Cainele va fi foarte nefericit de faptul ca nasul sau delicat a fost zgaraiat si va fi tentat sa plece si sa o lase in pace.

Pisica isi arcuieste spinarea si in prezenta stapanului, in semn de a oferi si primi afectiune. Vine langa stapan, isi arcuieste spatele, isi freaca botul si apoi partile laterale ale corpului de picioarele acestuia, apoi se indeparteaza usor si revine in acelasi loc. Face aceasta miscare de cateva ori apoi se opreste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.