Animale de companieCum dresăm câinele să nu muște de mic - sfaturi pentru a...

Cum dresăm câinele să nu muște de mic – sfaturi pentru a corecta acest obicei?

Daca avem un caine ca animal de companie trebuie sa avem grija sa-i asiguram hrana si confortul necesar ca sa duca o viata sanatoasa si lipsita de stres, dar in acelasi timp suntem si responsabili de toate actiunile sale, iar in acest sens primul lucru pe care trebuie sa-l invatam pe simpaticul patruped este sa nu muste. Pentru aceasta trebuie sa stim cum dresam cainele sa nu muste.

Orice caine are la un moment dat tendinta de a musca si face asta destul de frecvent, avand in vedere faptul ca acest comportament este ceva natural pentru el. Acest lucru nu ar fi suparator daca nu s-ar manifesta cand nu trebuie si asupra cui nu trebuie, adica impotriva stapanului sau a membrilor familiei lui, sau a unor persoane care poate chiar nu l-au provocat.

In general un caine care este crescut de mic poate fi agresiv poate pentru ca a fost educat gresit, nu a fost dresat la timp si format sa se comporte ca un animal de companie. De asemenea un caine care musca are anumite motive din care fac parte: stresul, lipsa hranei, durerea, singuratatea, frica, si altele.

In timp ce cainele este educat sau dresat nu este indicat sa se tipe la el sau sa fie lovit daca nu asculta si musca. Aceste metode agresive il vor face sa se apere si sa devina confuz, sa continue sa aiba un comportament agresiv. El trebuie din contra iertat cand greseste si sa fie recompensat cu ceva bun de mancat cand face progrese.

Instruirea cainelui trebuie sa aiba loc in aceleasi locuri si realizata in fiecare zi, este bine sa se discute foarte mult cu patrupedul, sa fie mangaiat si imbratisat, recompensat cu hrana si laudat, in acest fel se va construi o relatie intre animal si stapanul sau. Intai trebuie dresat in spatiul privat si apoi in loc public, unde sunt mai multi oameni si un numar mare de caini.

Un caine care are tendinta de a musca datorita faptului ca are o stare de tulburare, neliniste adanca, de frica si lipsa mare de curaj are nevoie de suport psihologic, sa fie determinat sa isi recapete echilibrul si increderea.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.