Animale de companieDresarea sinsilei - pentru persoanele înzestrate cu multă răbdare

Dresarea sinsilei – pentru persoanele înzestrate cu multă răbdare

Dresarea sinsilei necesita foarte multa rabdare si blandete din partea stapanului. Sinsilele s-au nascut in Anzii Sud – Americani, dar popularitatea lor a crescut la inceputul secolului al XX-lea cand au fost aduse in America si Canada. Americanii, dar si canadienii le-au indragit nespus si in acest fel sinsila a deveni un animal de companie foarte cautat.

Dresarea sinsilei nu este greoaie pentru o persoana care iubeste animalele, daca urmariti doar sa profitati de pe urma sinsilei s-ar putea sa aveti surpriza ca multe dintre sinsilele achizitionate sa moara sau sa dezvolte diferite boli care in timp le vor afecta deosebit de mult starea de sanatate. O persoana care isi doreste sa realizeze dresarea trebuie mai intai sa porneasca de la cunoasterea acestei specii. Gasiti in comert, dar si pe Internet foarte multe informatii despre sinsila si va recomandam sa le cititi pentru ca va vor fi de un real folos.

Pentru a reusi dresarea sinsilei trebuie sa ii cunoasteti bioritmul, sinsila este un animal deosebit de firav, care in caz de brutalitate se imbolnaveste si moare. Sinsila nu suporta de nici un fel agresivitatea, iar daca doriti sa o aplicati, atunci puteti sa renuntati la dresare, pentru ca ea nu va mai putea fi posibila.

Primul pas in dresarea sinsilei tine de rabdarea dumneavoastra, cand achizitionati animalul nu trebuie sa va asteptati ca acesta sa va ofere intreaga sa incredere si sa va arate diferite dovezi de afectiune. Sinsila trebuie in primul rand sa se obisnuiasca atat cu noul mediu, cat si cu noul proprietar. Sinsilele sunt animale nocturne, ele sunt active seara si mai ales noaptea, pe timpul zilei de obicei dorm si tocmai de aceea va recomandam sa le asezati cusca intr-un loc ferit de zgomot, tocmai pentru a le asigura conditiile de trai pe care si le doresc.

Cusca sinsilei trebuie sa fie spatioasa, pentru ca aceste mici animalute iubesc sa se catere, materialul din care este confectionata cusca trebuie sa fie din metal, in nici un caz din plastic pentru ca sinsila o va roade si este foarte posibil sa si inghita bucati mari de plastic.

Recipientele in care ii serviti apa sau mancarea trebuie sa fie de asemenea de metal, pentru ca vor avea parte de acelasi tratament in cazul in care sunt confectionate din plastic. Puteti plasa in cusca sinsilei o casuta conceputa special pentru aceasta pe care o gasiti in comert. Mentineti-i casuta curata, daca vreti sa aveti un animal sanatos si fericit.

Dresarea sinsilei poate incepe dupa maxim doua saptamani de la achizitionarea ei. Insa pe parcursul celor doua saptamani trebuie sa ii castigati increderea si o puteti face, daca o tratati cu blandete. Nu surprindeti niciodata animalul, lasati-l sa stie ca va apropiati de cusca sa si in nici un caz nu incercati sa il speriati in joaca, pentru ca sperietura pentru o sinsila nu este joaca, ci este amenintare.

sinsila
sinsila

Va recomandam sa hraniti sinsilele noaptea, iar atunci cand o faceti apropiati-va de cusca lor incet, lasati-le sa va cunoasca intentia si in primul rand vorbiti cu ele cu blandete. Nu incercati sa le prindeti, vor veni singure atunci cand va vor cunoaste indeajuns de bine. Timp de maxim doua saptamani, lasati-o sa se adapteze, sa va cunoasca mirosul si mai ales vocea. Insa daca in aceste doua saptamani nu i-ati castigat increderea este foarte posibil sa nu i-o castigati niciodata.

Dupa doua saptamani puteti incepe dresarea sinsilei, apropiati-va incet de cusca, vorbindu-i cu blandete, nu deschideti cusca, ci oferiti-i printre gratii o recompensa. Sinsilele sunt innebunite dupa stafide, insa va recomandam sa nu utilizati aceasta tratatie mai mult de o data pe zi. Totusi pentru a castiga increderea unei sinsile puteti incepe dresarea oferindu-i o stafida printre gratii.

In mod sigur sinsila nu va veni imediat sa o ia, ci in prima faza se va ascunde. Desi sunt extrem de sperioase, sinsilele sunt si extrem de curioase. Curiozitate le va impinge sa iasa din ascunzatoare si sa cerceteze ce le oferiti. Indemnati-o vorbindu-i bland sa isi ia recompensa si in mod sigur va veni. Nu insistati cu dresarea sinsilei in aceiasi seara, repetati procesul pentru mai multe seri, abia apoi puteti trece mai departe.

Urmatorul pas in dresarea sinsilei va fi deschiderea usitei custii si introducerea mainii dumneavoastra in cusca. Nu incercati sa luati animalul sau sa il prindeti de coada pentru a-l determina sa va accepte, cel mai probabil veti ramane cu un fragment din coada si in mod sigur veti porni de la un strop de incredere ce v-a fost acordat la lipsa totala a increderii, mai exact tot ceea ce ati reusit in serile precedente se va duce de rapa. Pentru a o determina sa vina in palma dumneavoastra puneti stafida cu care era obisnuita in podul palmei.

Curiozitatea, dar si atractia pentru stafide o va determina sa vina in palma dumneavoastra, cand a ajuns in palma nu incercati sa o prindeti, aveti rabdare. Dresarea sinsilei se continua in mai multe seri, in fiecare seara mutati pozitia stafidei mai sus, pana ajungeti ca urcandu-se pe mana dumneavoastra sinsila sa iasa din cusca, singura. Veti observa ca incetul cu incetul ei nu ii va mai fi teama de dumneavoastra si veti ajunge sa aveti o sinsila vesela ce va sta cel mai probabil pe umerii dumneavoastra.

Probabil ca va veti confrunta cu refuzul acesteia de a intra in cusca, ea va ajunge sa iubeasca foarte multe compania proprietarului care in mintea sa ii va deveni tovaras, incat nu isi va mai dori sa revina la singuratatea din cusca. Nu o bruscati introducand-o cu forta in cusca, ci ademeniti-o sa intre plasand un bol cu nisip pentru baie in cusca. Sinsilele adora sa faca baie in nisipul special conceput pentru baia lor si veti observa cu cata usurinta renunta la compania dumneavoastra in favoarea baitei in nisip.

Daca ati urmat exact pasii mentionati anterior, daca ati recompensat sinsila pentru colaborarea sa, fie cu struguri, fie cu biscuiti de rontait, atunci ati realizat dresarea sinsilei si va puteti bucura de un tovaras de joaca extrem de jucaus si care are incredere deplina in dumneavoastra.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.