Rețete culinareNu știți ce să gătești de Crăciun, încearcă aceste 10 rețete culinare

Nu știți ce să gătești de Crăciun, încearcă aceste 10 rețete culinare

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru Craciun.

1. Reteta de tocanita de Craciun reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru tocanita de Craciun sunt urmatoarele:

  • 200 grame muschi de porc;
  • 200 grame ceafa de porc;
  • o ceapa;
  • 50 grame ficat de porc;
  • 50 grame rinichi de porc;
  • 50 grame splina de porc;
  • o lingura mujdei;
  • ulei;
  • 200 ml vin alb sec;
  • 100 ml suc de rosii;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de Craciun va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa in uleiul incins, apoi continuati cu carnea sectionata in cubulete;
  2. Adaugati mujdeiul, vinul si sucul de rosii;
  3. Lasati preparatul pe foc pana cand ajunge la consistenta dorita;
  4. Serviti preparatul cu patrunjel tocat presarat deasupra fiecarei portii.

2. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru ​reteta de friptura de porc.

​Timp de preparare: ​o ora.

​Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • un kilogram de pulpa de porc;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • o radacina de patrunjel;
  • doi catei de usturoi;
  • ulei;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de friptura de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati pulpa de porc, fasonati-o, apoi lasati-o sa se scurga. Condimentati carnea cu sare si piper dupa gust;
  2. Curatati usturoiul taiati-l in jumatate, apoi impanati carnea de porc realizand mici crestaturi in pulpa de porc cu ajutorul unui cutit;
  3. Curatati morcovul, spalati-l, lasati-l sa se scurga, apoi taiati-l in rondele, procedati la fel cu radacina de patrunjel si ceapa;
  4. Pregatiti o tava pe care o ungeti cu ulei, adaugati in tava legumele, distribuiti-le cat mai uniform. Condimentati legumele cu sare si piper dupa gust;
  5. Adaugati deasupra stratului de legume intreaga cantitate de carne;
  6. Stropiti intregul preparat cu ulei, adaugati putina apa sau supa de carne si introduceti tava in cuptorul incins;
  7. Coaceti friptura la foc potrivit pana cand este gata, stropiti-o din cand in cand cu zeama din tava pentru a evita uscarea sa;
  8. Serviti carnea taiata in felii alaturi de legumele din tava;
  9. Puteti sa ii adaugati preparatului o salata de varza sau de muraturi.Tort cu vin, Foto: culinar.ro

3. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort festiv cu vin fiert.

Timp de preparare: doua ore.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

Pentru blat:

  • sase oua;
  • 150 grame zahar brun;
  • un plic de zahar vanilat;
  • un plic de praf de copt;
  • doua linguri de cacao.

Pentru crema:

  • un plic cu praf pentru crema pentru prajituri cu gust de cacao.

Pentru insiropat:

  • 150 ml vin rosu;
  • un plic de zahar vanilat;
  • doua linguri de zahar praf.

Pentru decor:

  • 200 grame frisca.

Modul de pregatire pentru reteta de tort festiv cu vin fiert va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti un blat prin mixarea ingredientelor de mai sus, coaceti blatul intr-o tava pentru tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, in cuptorul incins pana cand testul scobitoarei iese pozitiv;
  2. Pregatiti crema conform indicatiilor de pe plic;
  3. Pentru insiropat puneti vinul rosu pe foc cu intreaga cantitate de zahar praf si zahar vanilat. Lasati vasul pe foc pana cand zaharul se dizolva in totalitate;
  4. Sectionati blatul copt anterior in doua parti egale, distribuiti crema intre cele doua foi de blat intr-un strat uniform de grosime egala, nu uitati sa insiropati blaturile cu siropul de vin fiert;
  5. Adaugati frisca intr-un pos, apoi decorati tortul la exterior folosindu-va propria imaginatie;
  6. Serviti tortul de indata ce este gata sectionandu-l in feliute de forma triunghiulara.

4. Reteta de piftie de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru piftia de porc sunt urmatoarele:

  • doua picioare de porc;
  • 200 grame carne de porc;
  • o ceapa;
  • cinci catei de usturoi;
  • foaie de dafin;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de piftie de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti picioarele de porc cu carne, ceapa si foile de dafin;
  2. Nu adaugati apa, lasati-o sa se evapore;
  3. Cand carnea s-a fiert suficient, strecurati piftia si adaugati usturoiul pisat cu un praf de sare;
  4. Indepartati oasele si sectionati carnea in cubulete;
  5. Adaugati carnea intr-un vas termorezistent;
  6. Acoperiti carnea cu zeama in care a fiert strecurata;
  7. Lasati piftia sa se inchege la rece.

5. Reteta de piftie de curcan reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru piftia de curcan sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de aripi de curcan;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • albitura;
  • usturoi;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de piftie de curcan va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti aripile de curcan alaturi de ceapa, morcov si albitura;
  2. Strecurati zeama adaugati usturoiul pisat cu un praf de sare;
  3. Adaugati intr-un vas carnea de curcan, continuati cu zeama strecurata;
  4. Lasati piftia sa se inchege la rece.

    Sarmale cu slanina, Foto: aphextwinz.wordpress.com
    Sarmale cu slanina, Foto: aphextwinz.wordpress.com

6. Reteta de sarmale cu slanina afumata reprezinta un preparat clasic caruia i se adauga un plus de gust. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: trei ore.

Ingredientele necesare pentru trei portii de sarmale cu slanina afumata sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de piept de porc;
  • doua cepe rosii;
  • 50 grame orez cu bobul rotund;
  • 100 ml pasta de rosii;
  • doua kilograme de varza murata;
  • 200 grame slanina afumata;
  • cimbru, foi de dafin dupa gust;
  • o legatura cu patrunjel;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de sarmale cu slanina afumata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati carnea de porc, lasati-o la scurs, indepartati-i soriciul si osul daca este cazul, apoi sectionati-o in cubulete. Montati masina de tocat, apoi treceti carnea prin aceasta o singura data;
  2. Curatati ceapa rosie, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt sau dati-o prin razatoarea cu ochiuri mari;
  3. Alegeti orezul, indepartati boabele degradate, apoi spalati-l in mai multe ape pentru a indeparta excesul de faina de orez, dar si eventualele impuritati ce se pot strecura printre boabele de orez. Lasati la inmuiat orezul timp de jumatate de ora, apoi lasati-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Adaugati orezul scurs bine peste carnea tocata si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena;
  4. Spalati legatura de patrunjel, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le pastrati intregi, adaugati patrunjelul peste compozitia de orez si carne tocata pregatita asa cum v-am descris anterior. Condimentati preparatul cu sare si piper dupa gust;
  5. Gustati varza, iar in cazul in care este prea sarata sau acra, lasati-o intr-o cantitate suficienta de apa incat sa fie acoperita timp de circa doua ore, apoi puneti-o la scurs intr-o strecuratoare. Desfaceti varza foaie cu foaie, indepartati nervura principala, apoi in functie de marimea frunzei de varza sectionati-o in jumatate. Frunzele ce nu se pot folosi pentru a forma sarmale tocati-le marunt;
  6. Sectionati slanina afumata in feliute de grosime medie;
  7. Pregatiti un vas in care adaugati o cantitate suficienta de ulei, continuati cu coditele de patrunjel adaugate in oala intr-un strat uniform. In continuare adaugati un strat de varza tocata, apoi unul de slanina afumata;
  8. Formati sarmalele astfel: Adaugati in palma frunza de varza murata intinsa bine, deasupra sa adaugati o cantitate suficienta de carne amestecata cu orez si patrunjel tocat, apoi rulati. Introduceti capetele frunzelor de varza ramase libere prin rulare in interiorul compozitiei de carne. Adaugati sarmalele in oala rand pe rand, pana cand se formeaza un strat frumos de sarmale;
  9. Continuati cu un strat format din cateva feliute de slanina afumata, apoi unul de sarmale, repetati succesiunea pana cand vi se termina ingredientele;
  10. Incheiati cu un strat de varza tocata;
  11. Adaugati intr-un vas incapator circa jumatate de litru de apa pe care il amestecati cu pasta de bulion pana la omogenizare. Condimentati cu cimbru, foi de dafin, sare si piper dupa gust, apoi adaugati compozitia formata peste straturile de sarmale, varza murata tocata si slanina feliata. Daca mai este nevoie de apa, adaugati in continuare pana cand sarmalele sunt usor acoperite;
  12. Introduceti vasul in cuptor sau adaugati-l pe aragaz. Fierbeti sarmalele timp de trei ore sau pana cand boabele de orez se inmoaie bine;
  13. Serviti sarmalele de indata ce sunt gata si s-au racit suficient (aveti in vedere ca desi par a fi racite suficient la exterior, sarmalele pot fi fierbinti in interior) ca atare sau cu un adaos de smantana;
  14. Deasemenea in unele zone sarmalele sunt servite cu usturoi curatat;
  15. Pentru consumul ulterior reincalziti sarmalele, ele fiind mult mai gustoase calde decat reci.

Sarmalele cu slanina afumata reprezinta un preparat delicios, ideal pentru orice masa servita in linistea caminului dumneavoastra alaturi de familie si de prietenii pe care doriti sa ii invitati la masa. Va recomandam sa incercati si aceasta varianta a acestui produs traditional, atat de cunoscut de fiecare dintre noi, va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca si ca veti inlocui reteta traditionala cu noua reteta descoperita cu aceasta ocazie.

7. Reteta de sarmale cu carne de vitel in mod sigur ati preparat-o, insa nu ati utilizat niciodata varza rosie pentru a o realiza. Va recomandam sa incercati si aceasta varianta pentru ca va poate surprinde in mod placut. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Timp de fierbere: trei sferturi de ora.

Ingrediente pentru sarmalele cu carne de vitel (6 portii):

  • un kilogram jumatate de varza rosie;
  • o chifla jumatate lasata la uscat cu o zi in urma;
  • trei pere;
  • sare;
  • doua linguri de zeama de lamaie;
  • trei cepe;
  • 750 grame de carne de vita tocata;
  • doua oua;
  • trei lingurite cu frunzulite de cimbru;
  • piper;
  • boia dulce sau iute in functie de preferintele dumneavoastra;
  • trei linguri de ulei;
  • 75 grame legume congelate;
  • 400 ml supa de carne.

Iata cum se prepara reteta de sarmale cu carne de vitel:

  1. Curatati varza sau verzele, dupa caz, de primele foi, apoi puneti-o / puneti-le la fiert in apa cu sare pana cand incepe / incep sa se inmoaie. Scoateti varza din apa cand este gata, lasati-o sa se scurga, apoi desprindeti doisprezece frunze. Fasonati frunzele, indepartand nervura principala si lasati-le sa se odihneasca;
  2. Puneti chifla la inmuiat in putina apa, apoi stoarceti-o de apa si lasati-o la scurs;
  3. Spalati perele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pe razatoare ocolind cotorul. Stropiti perele cu suc de lamaie pentru a evita oxidarea lor;
  4. Curatati ceapa, spalati-o, apoi tocati-o marunt sau dati-o pe razatoare;
  5. Puneti legumele congelate la decongelat intr-o strecuratoare;
  6. Dati supa de carne intr-un clocot, apoi luati-o de pe foc;
  7. Amestecati carnea tocata cu ceapa, perele, chifla si oul. Condimentati cu sare, piper, cimbru si boia dupa gust. Amestecati bine pana cand amestecul se omogenizeaza;
  8. Adaugati cantitati egale din compozitie pe fiecare frunza de varza si rulati asa cum faceti in cazul sarmalelor clasice. Frunza de varza rosie, fiind mai dura, este posibil sa nu puteti rula foarte bine sarmalele, in acest caz le puteti lega cu sfoara;
  9. Puneti o oala incapatoare pe foc cu putin ulei, cand uleiul s-a incins, adaugati rand pe rand sarmalele. Caliti-le bine pe toate partile timp de doua – trei minute. Cand sunt gata adaugati legumele decongelate si scurse si supa de carne calduta. Acoperiti preparatul partial cu un capac, lasati-l sa se inabuse la foc potrivit timp de trei sferturi de ora, daca va este mai usor puteti introduce sarmalele in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade Celsius;
  10. Dupa scurgerea timpului strecurati preparatul;
  11. Serviti sarmalele calde impreuna cu legumele alaturi de care au fiert.

Sarmalele cu carne de vitel in varza rosie sunt in mod sigur diferite, gustul pe care il are acest preparat trebuie in mod sigur incercat. Datorita continutului bogat in carne tocata sarmalele sunt mai potrivite pentru masa de pranz, decat pentru cea de seara. O portie din acest preparat contine 470 de calorii, ele nefiind tocmai potrivite pentru curele de slabire.

Cozonac, Foto: cronicariu.ro
Cozonac, Foto: cronicariu.ro

8. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac cu traditie. Va recomandam sa incercati acest preparat cu proxima ocazia.

Timp de preparare: trei ore.

Ingredientele necesare pentru un cozonac de traditie sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de faina alba superioara;
  • opt oua;
  • 20 grame drojdie proaspata;
  • 125 grame zahar brun;
  • un plic cu zahar vanilat;
  • 250 ml lapte 3.5% grasime;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • sare.

Pentru umplutura:

  • 150 grame nuca;
  • 200 grame zahar pudra;
  • trei albusuri;
  • doua linguri cacao;
  • 100 grame rahat;
  • sare.

Pentru uns:

  • un ou;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac de traditie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Cerneti faina de doua – trei ori intr-un vas incapator. Faceti o adancitura in centrul fainii, in care adaugati drojdia proaspata. Pasati drojdia cu ajutorul unei furculite;
  2. Puneti pe foc intreaga cantitate de lapte, lasati laptele sa ajunga aproape de temperatura de fierbere;
  3. Dizolvati drojdia in doua linguri de lapte caldut. Amestecati pana la omogenizare, adaugati apoi o lingura de zahar si una de faina. Amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase. Acoperiti vasul in intregime cu un servet de bucatarie curat din panza si lasati maiaua formata sa creasca timp de jumatate de ora la loc ferit de curent si calduros;
  4. De retinut este ca atunci cand doriti sa preparati cozonacul, va trebuie ca cel putin pentru jumatate de ora ingredientele, dar si vasele in care veti pregati cozonacul  sa stea la aceiasi temperatura. Deasemenea ferestrele si usile camerei in care pregatiti cozonacul trebuie sa fie inchise, iar temperatura din camera trebuie sa fie mai ridicata decat ar fi fost in mod normal;
  5. In timp ce maiaua creste, spargeti ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugati intreaga cantitate de zahar brun si zahar vanilat. Amestecati bine pana cand obtineti o crema omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar. Inglobati treptat spuma de albus, amestecand de jos in sus in grija pentru a nu ii distruge in totalitate textura aerata a spumei, textura ce va conferi volum preparatului final;
  6. Taiati margarina in cubulete, puneti-o la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit suficient, lasati margarina sa se raceasca, apoi adaugati-o peste crema de ou si zahar pregatita anterior. Amestecati pana la omogenizare;
  7. Cand maiaua a crescut suficient, adaugati laptele caldut si amestecati pana la omogenizare ingloband partial faina. Continuati cu crema pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati in continuu, apoi adaugati treptat faina, framantati aluatul ce se va forma pana cand obtineti un aluat omogen, elastic, ce nu se lipeste de maini;
  8. Acoperiti din nou vasul in intregime cu un servet de bucatarie si lasati alautul sa creasca la loc calduros si ferit de curent timp de jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
  9. Intre timp pregatiti umplutura astfel: Bateti albusurile bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Adaugati apoi zaharul pudra si amestecati pana cand obtineti o bezea uniforma in care nu se mai simt cristalele de zahar. Continuati cu cacaua si amestecati pana la uniformizare;
  10. Curatati nuca de partile rancede, apoi dati-o o singura data prin blender pentru a o macina mai mare. Adaugati nuca peste compozitia de ou, zahar si cacao pregatita anterior. Amestecati pana la omogenizare;
  11. Taiati rahatul in cubulete de dimensiuni egale;
  12. Pregatiti o tava de cozonac pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina;
  13. Cand cozonacul a crescut suficient, presarati masa de lucru cu putina faina. Scoateti aluatul din vas si framantati-l timp de cinci minute pe masa de lucru. Intindeti aluatul cu ajutorul mainilor pe masa de lucru, deasupra sa adaugati umplutura pregatita anterior. Distribuiti umplutura cat mai uniform, in asa fel incat ea sa acopere in intregime intr-un strat uniform intreaga foaie de aluat. Presarati rahatul sectionat in cubulete pe intreaga suprafata a cozonacului cat mai uniform. Rulati cozonacul cat mai strans, adaugati-l in tava pe care ati pregatit-o anterior si lasati preparatul sa creasca la loc ferit de curent si calduros pentru jumatate de ora;
  14. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  15. Bateti oul pentru uns cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
  16. Cand cozonacul a crescut suficient, ungeti-l cu oul batut anterior cu un praf de sare cu ajutorul unei maturici. Incercati sa acoperiti aluatul in intregime, oul cu care il ungeti ii va da stralucire;
  17. Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti cozonacul la foc iute de 200 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la mediu (160 de grade Celsius) si continuati coacere pentru inca o jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ii permite cozonacului sa isi mareasca volumul si sa se coaca uniform in acelasi timp, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas;
  18. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn, cat mai adanc in centrul cozonacului. Extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca prajitura nu este gata si mai trebuie sa stea la copt, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea cozonacului;
  19. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
  20. Cand cozonacul este gata, lasati-l sa se raceasca in cuptorul stins cu usa intredeschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat, iar cozonacul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
  21. Cand s-a racit suficient, scoateti cozonacul din cuptor, indepartati-i marginile de tava si extrageti-l din tava si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei;
  22. Sectionati cozonacul in felii de grosime medie de indata ce s-a racit suficient si serviti-l alaturi de o ceasca de cafea, o cana de ceai, o cana de vin rosu sau o cana de lapte indulcit cu miere in functie de preferinte;
  23. Pentru a pastra cozonacul proaspat pentru mai mult timp va recomandam sa il inveliti in totalitate in folie de plastic alimentara achizitionata din comert.

Cozonacul de traditie se prepara de foarte mult timp in tara noastra. Daca nu l-ati incercat inca va recomandam sa o faceti si va garantam ca acest desert va face parte din bucatele dumneavoastra de fiecare data cand aveti ocazia.

9. Reteta de oua umplute reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ouale umplute sunt urmatoarele:

  • patru oua;
  • 100 grame branza de vaci;
  • o legatura de marar tocat marunt;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de oua umplute va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti ouale, sectionati-le pe jumatate, indepartati-le galbenusurile;
  2. Amestecati branza cu galbenusurile si mararul tocat pana cand obtineti un amestec omogen;
  3. Umpleti ouale cu aceasta compozitie;
  4. Pastrati-le la rece pana cand le veti degusta.

10. Reteta de salata de boeuf clasica reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru salata de boeuf clasica sunt urmatoarele:

  • 150 grame carne de pui fiarta;
  • 250 grame cartofi fierti;
  • 50 grame mazare conservata;
  • doi castraveti acri;
  • un gogosar acru;
  • doi morcovi fierti;
  • 200 grame maioneza;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de salata de boeuf clasica va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Sectionati toate ingredientele in cubulete;
  2. Legati salata cu maioneza;
  3. Pastrati salata la frigider.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.