Timp liberPescuitul din barcă - aventură la superlativ pentru cei pasionați

Pescuitul din barcă – aventură la superlativ pentru cei pasionați

Pescuitul din barca reprezinta una dintre micile placeri pe care pescuitul sportiv le ofera pasionatilor si este cu siguranta o experienta foarte placuta care ofera pescarilor posibilitatea de a se afla mai aproape de mediul natural al prazii lor. Cu toate acestea, pescuitul din barca presupune respectarea anumitor reguli stricte, precum si adaptarea echipamentului si a tehnicilor de pescuit.

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, pescuitul din barca presupune un alt fel de abordare a mediului acvatic, in sensul ca pescarii pot atinge zone pe care in mod normal, pescuind de pe malul apei, nu le pot atinge chiar daca folosesc bete de lungimi considerabile.

Pescuitul din barca poate fi impartit in doua categorii:

Pescuitul din barca de tip inshore presupune folosirea unei barci de mici dimensiuni si nu este necesara indepartarea foarte mare fata de mal, ci pana in zonele in care apa are cel mult 30 m adancime. Pescuitul de tip inshore este mult mai sigur si poate fi practicat chiar si de catre pescarii incepatori.

In privinta barcii potrivite, dupa cum am mentionat si anterior, este de preferat sa se utilizeze o barca de mici dimensiuni, fie o barca pneumatica, o salupa, o barca cu vasle sau chiar o mica ambarcatiune de agrement sau un caiac in cazul in care va aflati intr-o vacanta in Delta Dunarii sau in alta regiune de acest fel.

pescuit din barca

Chiar si in aceste conditii, este important sa se respecte anumite reguli pentru siguranta dumneavoastra, sa purtati un echipament adecvat care include inainte de toate o vesta de salvare. Si pentru ca partida de pescuit din barca de tip inshore sa fie o reusita, este necesar sa va adaptati echipamentul si tehnicile de pescuit.

Cel mai adesea, pescarii prefera pescuitul la undita deoarece este mult mai relaxant si ofera o experienta cu adevarat unica. Lungimea batului trebuie sa fie cuprinsa intre 3 – 4 m, uneori chiar mai mica. Bineinteles, betele vor fi echipate cu linii in functie de tipul pestilor vizati iar momeala va fi aleasa tot in functie de acest criteriu.

Pescuitul din barca de tip offshore reprezinta cea de a doua categorie a acestei interesante ramuri a pescuitului sportiv. Spre deosebire de pescuitul din barca de tip inshore, aceasta activitate presupune cu adevarat explorarea zonelor care se indeparteaza de mal, ajungand in regiuni in care adancimea apei depaseste 30 m. Aceste zone ofera posibilitatea pescuirii unor specii care nu pot fi intalnite in zonele de langa mal.

Pescuitul din barca de tip offshore este mult mai periculos fata de primul tip si este necesar ca pescarul sa aiba suficienta experienta. Barcile potrivite pentru aceasta categorie a pescuitului sportiv sunt mult mai mari fata de cele prezentate anterior pentru ca acestea trebuie sa faca fata curentilor puternici din mijlocul apelor. De asemenea, echipamentul si tehnicile folosite pentru pescuitul in larg vor fi alese cu mare atentie.

Indiferent de tipul abordat, acordati o mare importanta posibilitatilor de ancorare.
Inainte de a va alege barca pentru pescuit, ganditi-va la necesitatile dumneavoastra, deoarece este foarte important sa alegeti barca potrivita.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.