Casă și grădinăDesign interior inspirat de povestea Lord of the Rings, o atmosferă de...

Design interior inspirat de povestea Lord of the Rings, o atmosferă de poveste cu elemente aparținând fantasticului

Povestile fantastice ne-au fascinat intotdeauna insa cine s-ar fi gandit vreodata ca o poveste precum Stapanul Inelelor (Lord of the Rings) s-ar puta transpune in planul real in designul interior? Iata ca acest lucru s-a intamplat iar in randurile care vor urma va vom prezenta un design interior inspirat de povestea Lord of the Rings.

Atmosfera de poveste si aerul fantastic au fost elementele care i-au inspirat pe designerii care au trasat caracteristicile designului Lord of the Rings. Interesant este modul in care acest design a fost impartit pentru ca, in timp ce o locuinta normala poate fi decorata intr-un mod fantastic prin elemente inspirate de acesta poveste, exista si case a caror sursa de inspiratie este lumea hobbitilor, creaturile fantastice ce insufletesc Pamantul de Mijloc in romanul lui J.R.R. Tolkien.

In timp ce un design inspirat de povestea hobbitilor se potriveste perfect unei case de vacanta, existand cateva caracteristici neobisnuite pentru o locuinta in care sa va petreceti timpul zi de zi, natura este elementul principal si sursa de inspiratie pentru designul inspirat de Stapanul Inelelor.

Iata care sunt cateva caracteristici ale designului interior inspirat de povestea Lord of the Rings:

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare si daca ati citit sau urmarit faimoasa serie Stapanul Inelelor, va veti da seama rapid ca principala sursa de inspiratie pentru acest design este natura. Designul inspirat de Stapanul Inelelor se potriveste in special caselor rustice, insa poate fi abordat chiar si in cadrul unui apartament de dimensiuni reduse. Acest tip de design interior este abordat cel mai adesea de catre persoanele care isi doresc o locuinta fascinanta si care sa iasa din tipare.

Lemnul este elementul principal si acesta poate caracteriza nu doar obiectele de mobilier si decoratiunile, ci si tavanul, podeaua sau peretii.

Formele inegale reprezinta un element cheie al acestui tip de design interior. In timp ce alte tipuri de design pun accentul pe simetrie, in cazul acestui design inspirat de o lume fantastica, ireala, asimetria va induce si mai mult senzatia de ireal, astfel incat atunci cand veti pasi intr-o astfel de locuinta va vor invalui misterul si spiritul de poveste. Cu toate acestea, nu trebuie sa exagerati daca doriti sa abordati acest stil. Puteti opta pentru un tavan asimetric si pentru obiecte de mobilier inedite care imbina mai multe linii si forme.

Camerele nu trebuie sa fie inalte, accentul fiind pus pe intimitate si caldura, de aceea acest design se potriveste perfect unei locuinte mici.

Paleta cromatica este inspirata de natura. Albul, cremul, bejul, maroul in combinatie cu lemnul si marmura reprezinta principalele accente. De exemplu, pentru dormitor puteti opta pentru pereti albi, tavan pe grinzi din lemn, podea placata cu marmura sau parchet din lemn gros, natural si obiecte de mobilier simple, in culorile pamantului. Acceasi lini poate fi respectate pentru oricare alta incapere, insa este important sa se respecte aceste simple detalii.

Designul inspirat de taramul hobbitilor din Stapanul Inelelor

Autorul J. R. R. Tolkien a creat o lume fascinanta in Stapanul Inelelor, iar unul dintre cele mai fabuloase aspecte este lumea hobbit-ilor. Si de aceasta data, designerii si arhitectii mai ingeniosi s-au lasat inspirati de fascinanta poveste pentru a crea casele miniaturale. Iar numarul caselor construite in acest fel nu este deloc unul mic, ci din contra.

Povestea Stapanul Inelelor a constitui o sursa de inspiratie pentru designerii de interior Foto: www.decorreport.com
Povestea Stapanul Inelelor a constitui o sursa de inspiratie pentru designerii de interior Foto: www.decorreport.com

Arhitectura si design-ul in stil hobbit sunt ideale pentru o casa rustica, de vacanta, deoarece aproximativ 80% din locuinta se afla in pamant, integrandu-se perfect in natura. Practic, acesta este si scopul caselor care urmeaza acest design – acela de a influenta cat mai putin natura si mediul inconjurator si de a se integra perfect in acestea. Lemnul, piatra culorile de pamant si lipsa simetriei reprezinta si de aceasta data caracteristicile principale.

Dintre accesorii nu trebuie sa lipseasca plantele decorative, lumanarile, decoratiunile din lemn si piatra.

In afara designului inspirat de Lord of the Rings, casele inspirate de lumea hobbitilor prezinta numeroase avantaje avand in vedere faptul ca sunt construite partial sub nivelul pamantului. Un avantaj este reducerea imapctului asupra naturii, intoarcerea la origini si pastrarea unei laturi rustice in privinta designului, latura ce poate fi oricand imbinata armonios cu accentele moderne.

Un alt avantaj al traiului partial subteran este acela ca indiferent de anotimp, temperatura este constanta, pamantul fiind cel mai bun izolator termic in acest caz. De aceea, costurile pentru energie vor fi reduse si ele semnificativ ceea ce inseamna ca o astfel de locuinta este, inca o data, eco-friendly.

Costurile pentru a construi si amenaja o locuinta de inspiratie fantastica nu sunt deloc mari, lucru care face ca designul interior inspirat de povestea Lord of the Rings sa devina din ce in ce mai popular.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. super ! dar cine in romania se pricepe sa construiasca o casa de hobbits ? de fapt nu am auzit de asemenea case construite la noi, cel mult pot spune ca au luat amploare casele pe structura de lemn, dar care necesita destul de multe costuri cu izolatia, specialistii, etc.
    m-ar interesa, din curiozitate, cat rezista in timp o casa de hobbit, care ar fi dimensiunile aprox. ale acesteia, precum si alte criterii de rezistență (la cutremur și intemperii eventual).
    apropos ! pentru asemenea case banuiesc ca este necesara autorizatia de construire (avize, etc).
    sunt absolut superbe, par desprinse din cartile de povesti ale copilariei, dar nu stiu cat si cum se pot integra in peisajul cotidian.
    frumos!

  2. Buna. Este adevarat, in Romania casele gen hobbit inca reprezinta o ciudatenie si nu cred ca vor fi construite in viitorul apropiat. Cu toate acestea, nu cred ca este imposibil sa iti construiesti propria casuta daca ai propriul teren. Cu autorizatiile este mai greu pentru ca nu este o constructie obisnuita iar riscurile sunt mult mai mari avand in vedere ca 80% din suprafata casei se afla in pamant.
    Avand in vedere ca nu este in totalitate o construcite de suprafata, integritatea casei hobbit este influenta de mai multi factori avand in vedere ca pamantul isi schimba rapid proprietatile in functie de temepratura si cantiatea de apa. Iar daca o casuta hobbit nu are o structura de rezistenta solida, atunci lucrurile vor lua o intorsatura nu tocmai placuta.
    Pana ne vom construi noi casute hobbit in Romania, nu ne ramane de facut decat sa admiram minunatele casute de poveste.
    O seara placuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.