Nunți și mireseIată ce trebuie să știi despre servirea tip bufet la o nuntă

Iată ce trebuie să știi despre servirea tip bufet la o nuntă

S-a discutat intr-un articol precedent despre modul in care se stabileste un meniu pentru o nunta, amintindu-se in treacat si de servirea tip bufet la o nunta. Acest articol va detalia ce este deosebit atunci cand este ales acest mod de a servi invitatii la o nunta, care sunt eventualele avantaje si care sunt dezavantajele.

Originea acestui mod de a servi masa ne duce evident, asa cum o spune o varianta a numelui –„bufet suedez”, cu gandul la Suedia, unde in secolul al-XVI-lea invitatii la o cina se adunau sa serveasca un aperitv (bautura alcoolica) in jurul unei mese. Abia mai apoi se trecea la servirea bucatelor. Cuvantul „bufet” este de origine franceza, deoarece in aceasta tara a inceput sa fie practicat ceea ce azi intelegem prin bufet suedez.

De ce poate fi preferata servirea tip bufet la o nunta? In primul rand, este un mod destul de nou de a aborda servirea invitatilor la un eveniment cum este nunta, eveniment unde numarul invitatilor poate fi extrem de mare. Un astfel de mod occidental de a fi servit a devenit extrem de popular si in Romania, spatiu unde traditia joaca un rol important. Acest lucru s-a intamplat pe de o parte pentru ca multe dintre firmele ce se ocupa de organizarea unei nunti recomanda acest lucru. Toate au la baza ideea de a face o petrecere deosebita, putin iesita din comun si din tiparul deja tocit al desfasurarii nuntii.

Pe de alta parte, servirea tip bufet la o nunta este preferata si de unele restaurante. Desi este necesara investitia in diverse obiecte de vesela pentru a face posibila servirea in acest mod a unui mare numar de invitati si a unui cantitati considerabile de mancare, proprietarul restaurantului scapa de plata personalului pentru o nunta. Astfel ca si pretul meniului poate scadea, mirii vor cheltui mai putin si toata lumea va fi multumita. In plus, un astfel de mod de servire reduce aglomeratia din timpul nuntii.

Nu vor mai exista chelneri sau chelnerite care sa se ciocneasca in drum spre bucatarie. Servirea de tip bufet la o nunta face ca alte situatii neplacute pentru invitati sa fie evitate. Spre exemplu, sunt chelneri care se grabesc si debaraseaza extrem de repede, astfel incat unii invitati se trezesc ca, desi nu au terminat de mancat un anumit fel, nu mai au farfuria in fata.

bufet la nunta

Un alt avantaj este aerul pe care servirea de acest tip poate sa il dea unei nunti. Totul va fi mult mai elegant, se poate urmari chiar realizarea unei teme ce va fi mai usor pusa in evidenta. Servirea de tip bufet la o nunta nu aglomereaza masa la care invitatii stau. Aici pot fi realizate aranjamente mult mai complexe, invitatii vor putea comunica mai usor, fara a se uita unul la altul de dupa sticlele de vin sau suc, nefiind nevoie nici sa isi paseze platoul cu prajituri sau painea.

Un alt avantaj il constituie si faptul ca nuntasii se vor ridica de la masa, nu vor petrece ore intergi doar asteptand sa fie serviti. Nu in ultimul rand, fiecare alege ce sa manance si in ce cantitate. Servirea de tip bufet la o nunta este recomandata mai ales in cazul in care printre cei invitati se gasesc si persoane care sunt vegetariene. Pentru a nu se face confuzii, spre exemplu chelnerul confunda persoanele si duce un meniu vegetarian altcuiva, sau pur si simplu este stresat ca trebuie sa mai retina si acest amanunt, la bufet fiecare se serveste, scapandu-se astfel de un element de stres.

Pot fi identificate insa si dezavantaje ale acestui mod de servire. In primul rand, nu este recomandat unei nunti care are un numar foarte mare de invitati. Se pot face cozi in zona meselor si daca mancarea nu este destula se poate ca o parte din invitati sa nu mai ajunga sa manance. In plus, un fel de mancare popular se poate termina repede fara ca toata lumea sa il guste. Astfel ca unii pot ramane cu un gust amar si dezamagiti de modul acesta de a servi.

In cazul nuntilor in care se fac mai multe petreceri sau atunci cand nuntasii sunt ospatati si la mire si mireasa acasa, se poate opta pentru o servire de tip bufet. Astfel ca cei ce sunt gazde nu trebuie sa fie mereu in jurul mesei, nu trebuie sa se preocupe de servit si pot sa se concentreze pe momentele emotionante pe care le presupune nunta.

Desi multi sunt de parere ca la un bufet se pot servi doar mancaruri reci, asa cum sunt aperitivele sau tartinele, aceasta este o parere preconceputa. Felurile de mancare nu vor fi conditionate de modul de servire. La bufet se pot aduce si supe, se folosesc evident si traditionalele aperitive reci, dar pot sa nu lipseasca nici fripturile si pestele, toate fiind pastrate calde cu ajutorul unor cuve speciale.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.