Ce secrete au oamenii bogați? Pentru a avea o viață bună și plină de succes, trebuie să ai obiceiuri pozitive și o gândire orientată spre ceea ce îți dorești, prin care să-ți atingi țelurile. Află în acest articol care sunt obiceiurile și secretele bogaților lumii, ce anume fac acești oameni pentru a avea succes și fericire în viață.
Navigare rapidă în articol:
- Oamenilor bogați le place să citească
- Ce reguli de viață au oamenii bogați?
- Cum își educă oamenii bogați copiii?
1. Oamenilor bogați le place să citească
Oamenii bogați s-au educat prin auto-lectură. Ei sunt mai degrabă culți și educați, decât distrați. Potrivit lui Thomas C. Corley, care a studiat obiceiurile oamenilor milionari, un lucru este sigur: „Oamenilor bogați le place să citească.”
Thomas C. Corley a spus că 88% dintre oamenii bogați iubesc lectura, ei dedică mai mult de 30 de minute pe zi pentru auto-educare, pentru a citi. Majoritatea dintre ei nu citesc pentru distracție, ci pentru a-și îmbogăți cunoștințele și pentru a-și îmbunătăți viața.
2. Ce reguli de viață au oamenii bogați?
Una dintre regulile oamenilor bogați este că nu renunță niciodată la sport. Aproximativ 76% dintre ei fac exerciții aerobice mai mult de 30 de minute în fiecare zi. Asta înseamnă exerciții cardio, jogging, mersul cu bicicleta, înot, plimbări pe jos. Antrenamentele cardio sunt bune și pentru corp și pentru creier, te ajută să devii mai inteligent.
Oamenii bogați știu să învețe din greșeli și să nu le mai repete pe viitor. Pentru ei, greșelile sunt lecții de viață, datorită lor ei se schimbă și deprind obiceiuri bune. Oricine face afaceri poate face și greșeli, care din păcate costă timp și bani. În acest fel înveți, devii propriul mentor, te schimbi și construiești în timp afaceri de succes.
Oamenii bogați au anumite obiceiuri zilnice, la care nu renunță
Obiceiurile zilnice dictează unui om cât succes va avea în viață. Asta este un lucru în care cred oamenii bogați. Ei consideră că dacă îți schimbi obiceiurile, îți poți schimba și viața. Obiceiurile sunt cauza sărăciei sau a bogăției, a fericirii sau a tristeții, a relațiilor bune sau rele și așa mai departe.
Iată câteva obiceiuri ale oamenilor bogați:
- Oamenii bogați dorm cel puțin 7 ore pe noapte; somnul este bun pentru memorie
- Se trezesc devreme, înainte de a răsări soarele, chiar la 5 dimineața
- Își dedică timp suficient pentru a se gândi, pentru a-și planifica viața, scriu pe hârtie 500-1000 de cuvinte despre ce își doresc
- Își urmăresc visele pe termen lung și acționează pentru împlinirea lor
- Caută oamenii de la care să învețe – mentori – și țin cont de sfaturile acestora; participă la cursuri, conferințe, seminarii, le citesc cărțile
- Practică meditația, își imaginează cum va fi viața lor, astfel visele se transformă în realitate
- Evită stresul, pentru că acesta copleșește creierul și afectează negativ sănătatea
- Merg în concedii, își respectă timpul liber
- Ei mai mult se informează, decât se distrează
- Nu citesc pentru divertisment, ei citesc pentru a se dezvolta
- Au grijă să mănânce alimente sănătoase și să facă sport
- Aleg să-și petreacă timpul mereu cu persoane optimiste, entuziasmate, orientate spre succes, care au o gândire și o perspectivă mentală pozitive
- Evită oamenii negativi, distructivi, cu influențe negative
- Fac acte de caritate, pentru a se înconjura de oameni buni și a avea relații sociale pozitive
- Au mai multe surse de venit, de obicei trei; pentru ei, 3 este un număr magic.
Oamenii bogați economisesc bani și investesc banii
În opinia oamenilor bogați, un lucru este sigur: oricât de mulți bani ai avea, dacă îi risipești fără rost, vei ajunge să fii sărac. Ideea este să știi să economisești banii, de îndată ce îi câștigi. Oamenii bogați asta fac! Ei știu să economisească și să investească, apoi lasă banii să lucreze pentru ei. Prin investiții sigure se poate crește averea pe termen lung.
Iată câteva sfaturi:
- Puneți ceva bani deoparte în fiecare lună
- Reduceți din cheltuielile fără rost
- Faceți un cont de economii
- Investiți în lucruri simple, sigure, evitați opțiunile riscante.
Oamenii bogați evită datoriile
Nu poți fi niciodată bogat dacă ai datorii. Ei obișnuiesc să facă un credit pentru o mașină sau pentru o casă, dar pentru alte lucruri consideră că este mai bine să plătească odată, complet, cu numerar.
Ei recomandă oamenilor să aibă grijă să nu intre în probleme financiare create de faptul că au ajuns să împrumute prea mulți bani.
Oameni bogați sunt „antreprenori” buni
Asta înseamnă că ei și-au construit cu atenție afacerile de-a lungul anilor și au fost ambițioși, au muncit din greu, pentru a obține rezultatele dorite. Acești oameni, care acum sunt milionari, știu valoarea banilor, știu să-i utilizeze eficient și să-i investească pentru a-și crește succesul în continuare.
3. Cum își educă oamenii bogați copiii?
Mulți dintre oamenii bogați au devenit părinți și își cresc copiii la fel ca alți oameni, doar că folosesc pentru asta miliarde de dolari. Ca și la alte familii, și copiii lor se confruntă cu numeroase probleme de creștere, care sunt normale, doar că ei își susțin și ajută copiii mai mult, pentru că au mai mulți bani.
Majoritatea dintre bogații lumii își plimbă copiii în cele mai frumoase locuri ale lumii, în vacanțe, dar asta nu înseamnă că îi răsfață exagerat. Ei țin ca să aibă copii educați, de aceea îi duc la cele mai bune școli, unde aceștia socializează cu alți copii.
Care sunt diferențele între copiii bogați și cei săraci
Și totuși, este clar că un copil care se naște într-o familie bogată, are mai multe avantaje, el este mai ușor susținut de părinții săi care au bani. Copiii care provin din familii bogate au posibilitatea de a realiza ceea ce își doresc în viață. Ei pot călători în locurile în care visează, pot avea lucrurile pe care și le doresc, au destui bani pentru a face petreceri, sau pentru a pleca în străinătate. Cheltuielile lor de trai sunt cu siguranță mai mari ca în cazul copiilor care provin din familii sărace.
Este o mare diferență între copiii bogați și cei săraci din acest punct de vedere. Cei bogați au parte de cea mai bună educație, cele mai bune școli, în schimb, pentru cei săraci părinți trebuie să facă sacrificii pentru a le asigura educația. Acest decalaj face ca între copii să apară un dezechilibru, rezultatul fiind dezamăgitor. În cazul copiilor săraci, viața este mai grea, plină de obstacole, neplăceri, dificultăți, care sunt depășite sau nu.
Concluzia psihologilor este că modul de viață al unui copil bogat este diferit de cel al unui copil sărac. Indiferent de confortul pe care îl are sau nu un copil, cert este că el vrea să se bucure de viață. Pentru asta contează gândirea, să fie pozitivă și auto-lectura, pentru îmbogățirea cunoștințelor.