Casă și grădinăCabină duș pentru un decor unic, modern, elegant – Tendințe 2019

Cabină duș pentru un decor unic, modern, elegant – Tendințe 2019

Cauți o cabină duș de cea mai bună calitate, cu un design unic, elegant și în trend? Există zeci de modele de cabine duș care sunt în tendințele modei anului 2019, din care poți alege varianta preferată. Iată câteva aspecte importante cu privire la cabina duș, de care trebuie să ții cont în primul rând atunci când vrei să achiziționezi un astfel de produs.

Navigare rapidă în articol:

 1. Cum alegem cabina duș?
 2. Accesorii și elemente componente la cabina duș
 3. Cabină duș – Avantaje

Cum alegem cabina duș?

Cabină de duș modernă din sticlă

Cabina de duș se alege în funcție de multe criterii, însă foarte mult contează simțul estetic; ea trebuie să se armonizeze foarte bine cu design-ul băii. Trebuie să fie un produs elegant, realizat din materiale de calitate, rezistente și durabile în timp.

Sunt recomandate cabinele de duș de marcă, ale celor mai renumiți producători, pentru care se oferă o garanție de 24 luni. Astfel de produse nu sunt ieftine, nu se poate plăti puțin pe un produs foarte bun, chiar și atunci când este la promoție.

Unii oameni preferă produsele de marcă pentru că sunt durabile în timp, ei le cumpără în dorința de a le folosi toată viața. Alții preferă produsele mai ieftine, consideră că nu trebuie să investească prea mult în astfel de lucruri, bugetul lor fiind destul de limitat. Cu toate astea, ei întreabă deseori unde este fabricat, care sunt caracteristicile, cât de durabil este produsul înainte de a-l cumpăra.

Forma și dimensiunea spațiului disponibil din baie

Cabină de duș de colț din sticlă

Cabinele de duș au forme diferite și dimensiuni variate. Ele pot fi pentru băi mici sau pentru băi spațioase. Unele cabine au dimensiuni atipice. În mod clasic, o cabină duș are înălțimea de 200 cm. Dimensiunile comune ale cabinei duș (tip pătrat standard, lungime, lățime), pot fi: 700 x 700 mm, 760 x 760 mm, 800 x 800 mm, 900 x 900 mm, 1500 x 700 mm. Acestea pot varia la alte modele, mai interesante.

Cabinele duș se diferențiază prin tipul de uși; spre exemplu pot fi cu o ușă simplă la intrare, cu uși culisante, cu uși glisante, cu uși pivotante. Dacă vrei să economisești mai mult spațiu, se recomandă o cabină duș cu uși culisante. Pentru ca apa să se scurgă în cabină, ușile trebuie să culiseze spre interior. Dacă baia este destul de mare, se poate monta o cabină cu ușile pivotante.

În general, cabinele duș se aleg în funcție de dimensiunile băii. Poate fi o cabină de colț sau o cabină îngustă, dacă trebuie montată într-o baie mică. Pentru băile mai spațioase, se poate alege o cabină modernă, care are dimensiunile mai mari.

Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să măsori baia înainte de a cumpăra, astfel vei ști cam ce tip de cabină duș se încadrează în baie. Trebuie ales un model care să se potrivească perfect spațiului din baie.

Există cabine de forme diferite, care sunt pătrate, dreptunghiulare ori semirotunde. Fiecare model este interesant, are un farmec aparte.

Tipul de materiale la cabina duș

Cabină de duș din sticlă minimalistă

Există cabine realizate din sticlă și cabine din PVC, cabine care au cadrul din oțel inoxidabil sau din materiale metalice care nu ruginesc. Unele modele au finisaje deosebite, care alături de sticlă arată senzațional.

Cabinele cu detalii din sticlă sunt cu adevărat elegante, sunt preferate de clienți. Deși astfel de cabine pot costa mai mult, unii cumpărători consideră că merită investiția. Este vorba despre acei oameni care vor să aibă lux în casă și în baie. Ei consideră design-ul băii foarte important și de aceea țin cont de estetica cabinei de duș.

Un aspect important, pe care poate mulți clienți nu-l observă, este grosimea sticlei. Dacă vrei să ai o cabină de duș robustă, aceasta trebuie să aibă sticla de grosime adecvată. Standardul este de 8 mm, dar sunt cabine duș care au grosimea sticlei de 4 mm. Desigur sunt și cabine mai scumpe, care au grosimea sticlei de 15 mm, acestea sunt cu adevărat produse rezistente, de lux. Astfel de carcase din sticlă sunt și grele, se instalează mai greu, sunt necesare două persoane.

Unele modele au cădiță pentru duș, care are o anumită formă, ce variază de la un produs la altul. Cădița poate fi mai mult sau mai puțin adâncă, înaltă sau semi-înaltă; poate fi semicirculară, pătrată sau dreptunghiulară. Astfel de cabine pot avea și suport pentru șezut.

Există și cabine duș fără cădiță, care sunt mai simple.

Accesorii și elemente componente la cabina duș

Cabină de duș cu panou de hidromasaj

Cabinele duș pot avea diferite accesorii, din care fac parte:

 • Lumini, etajere, cap de duș separat
 • Panou de hidromasaj
 • Panouri de comandă touchscreen
 • Radio, telefon, sistem audio.

Astfel de accesorii se pot monta la comandă.

Contează foarte mult cât de etanșă este cabina duș, elementele sale constructive trebuie să se îmbine perfect. Indiferent dacă pereții sunt sau nu perfect drepți, trebuie ca sistemul de garnituri să fie foarte bun și etanșeitatea bine realizată.

Elemente componente ale cabinei de duș

Elemente componente

Elementele componente ale cabinei pot fi rigole, sifon de pardoseală, pereți de sticlă sau pereți de zidărie.

Pentru utilizarea unui sifon cabină duș în pardoseală se va face mai întâi o hidroizolație, apoi se va monta gresia, în scopul prevenirii infiltrării apei.

Societatea S.C. Expert Instal Group SRL are magazin online care comercializează produse specifice instalațiilor termice și sanitare, materiale necesare pentru apartamente, case, vile, firme de construcții, firme de amenajări interioare. Are cele mai bune produse pentru băi, din care fac parte astfel de componente – sifoane cabină duș de marcă, ce corespund normelor de calitate cerute de legislația europeană.

Exemple de cabine dușSifon rigolă faianțabilă

Sifon tip rigolă faianțabilă pentru cabină duș cu grătar inox

Acesta poate fi un produs cu dimensiunea de 890 mm sau 790 mm. Are sifon linear destinat cabinei duș, cu grătarul din inox, placabil cu marmură, gresie sau piatră. Sifonul este din PVC, iar garda hidraulică este antimiros, destul de ușor de curățat, demontabil. Are suportul din oțel inoxidabil 304 Ss, care se poate placa cu faianță, piatră, gresie sau marmură. Piciorușele de montaj sunt reglabile.

Sifon tip rigolă pentru cabină duș de marcă Meandros, Foflio, Stone sau Ranforest

Un astfel de sifon duș are dimensiunea de 600 mm, este linear, realizat din oțel galvanizat, iar grătarul este din inox 304. Produsul este potrivit pentru spații de duș, spații de băi, dar și spații tehnice diferite. Are un aspect frumos, este un concept de etanșare sigur, se montează simplu și rapid.

Sifonul este de calitate, are garda hidraulică antimiros; acesta este demontabilă și ușor de întreținut, spălat, curățat. Are evacuare dn 40 și membrană hidrofugă. Dispune de cheie galvanizată pentru scoaterea cu ușurință a grătarului și curățirea lui.

Sifon tip rigolă pentru cabină duș de marcă Stone sau Foglio

Aceste produse sunt de calitate, sunt în diferite variante, cu dimensiunile de 400 mm, 500 mm, 700 mm sau 800 mm.

Cabină duș – Avantaje

Mânere cabină de duș

Dacă într-adevăr vrei să cumperi o cabină duș, iată care sunt avantajele principale:

 • Cabina de duș este o soluție excelentă pentru baie, este un produs de lux în prezent, apreciat de clienți; există modele care se dovedesc tot mai mult ca fiind o tendință de actualitate, la modă
 • Cu puțină răbdare poți găsi un produs de calitate, nu foarte scump, care să se potrivească cu design-ul de interior din baie
 • Cabina de duș cu detalii din sticlă are un aspect foarte plăcut,  oferă un aspect modern în baie
 • Există variante de cabine care combină perfect design-ul tehnologic cu cel estetic
 • Multe modele sunt considerate chiar fanteziste de către cumpărători
 • Cabinele de duș nu lasă să pătrundă umiditatea în baie, au separatoarele din sticlă care izolează destul de bine.

Ce este mai bine să cumperi – o cadă sau o cabină cu duș?

Cadă de baie și cabină de duș

Cu siguranță, când alegi între o cadă și o cabină duș, trebuie să te gândești care dintre aceste produse are un efect mai relaxant. O baie în cadă este mereu relaxantă și preferată de mulți oameni pentru efectul plăcut pe care îl creează după o zi obositoare și stresantă. Pentru persoanele care au probleme vasculare, este mai indicată o cabină cu duș, decât o cadă în apa este prea caldă.

Ce este mai economic – cada sau cabina cu duș? Având în vedere cantitatea de apă consumată, este clar că la cabina de duș se consumă mai puțină apă decât în cadă. La cabină se consumă de 2 ori mai puțină apă decât în cadă.

Mulți oameni ar alege totuși baia în cadă, pentru că este relaxantă și oferă acea senzație care parcă te scăpă de stres și de problemele acumulate în timpul zilei. Cabina cu duș este pentru persoanele care au apartamente cu băi mici, în care spațiul este destul de limitat. Indiferent de alegere, probabil contează mai mult design-ul de interior, modul cum fiecare vrea să amenajeze baia. Oamenii aleg un astfel de produs în funcție de preferințe și gustul lor și țin cont de detalii (formă, dimensiune, materiale, design și altele).

Cele mai apreciate cabine de duș sunt cele produse în Italia și Belgia.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.