Rețete culinareRețete simple cu orez pentru pierderea în greutate – Sănătate și savoare...

Rețete simple cu orez pentru pierderea în greutate – Sănătate și savoare într-un singur bol!

Pentru a slăbi în mod eficient sunt foarte bune rețetele culinare cu orez. Acestea sunt de fapt feluri de mâncare ce includ orez fiert sau prăjit în combinație cu legume și carne slabă (piept de pui sau carne de vită). Dacă îți pasă de silueta ta sau vrei să elimini kg în plus, la masă nu căuta să ai o porție de mâncare ce depășește 300 Kcal.

Poți găsi în acest articol rețete culinare sănătoase, care susțin pierderea în greutate.

Navigare rapidă în articol:

  1. Carne de vită cu orez și broccoli
  2. Orez cu pui și legume
  3. Rețetă de orez cu spanac
  4. Orez în stil persan

1. Carne de vită cu orez și broccoli

Acest preparat ajută la menținerea siluetei și este foarte hrănitor.

Se folosesc următoarele ingrediente pentru 4 porții: 600 g carne de vită, un broccoli mic, o lingură de zahăr brun, 2 linguri vin alb, o linguriță de ulei de susan, o linguriță de amidon, 3 linguri sos de stridii, 3 linguri sos de soia, un ardei gras, 4 căței de usturoi, 3-4 linguri bulion, o felie de ghimbir, sare după gust, orez fiert.

Se prepară astfel:

  • Se amestecă sosul de stridii cu sos de soia, zahăr, amidon, ulei de susan într-un bol
  • Se taie carnea de vită, se pune un pic de sare și se ține la marinat în sos
  • Se pune o tigaie pe foc, se adaugă ulei, se încinge și se pun legumele la undit (usturoi, ardei gras, broccoli, ghimbir) timp de 5 minute
  • Se adaugă carnea de vită și sosul, se amestecă și se lasă la gătit până ce carnea s-a rumenit puțin, apoi se adaugă bulionul, vinul și se mai gătește timp de 2 minute
  • Se servește cu orez fiert dacă se dorește o masă mai complexă.

2. Orez cu pui și legume

Aceasta este o altă rețetă simplă pentru a slăbi. Gustul preparatului este delicios și se poate lua și la pachet la job.

Se folosesc următoarele ingrediente: 200 g orez, 600 g piept de pui, o ceapă, 2 linguri de bulion, un morcov, o tulpină mică de țelină, un ardei gras, 4 linguri de boabe de porumb la conservă, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de coriandru tocat mărunt, o lingură de unt, sos de soia, sare, piper.

Se prepară astfel:

  • Se fierbe orezul în apă
  • Se taie carnea în cuburi și se condimentează cu sare și piper, apoi se pune deoparte
  • Se curăță toate legumele și se taie mărunt
  • Se încinge uleiul, se adaugă carnea de pui și se lasă la rumenit, apoi se adaugă și boabele de porumb
  • Se amestecă orezul cu bulionul, legumele și carnea, se gătește câteva minute, apoi se adaugă coriandrul și se poate servi.

3. Rețetă de orez cu spanac

Aceasta este o idee de cină excelentă. Preparatul este simplu de realizat, iar ingredientele sunt ușor disponibile. Efectul la final va fi surprinzător.

Se folosesc următoarele ingrediente: 100 g orez alb, 300 g spanac (sau urzici), o ceapă verde, 400 ml apă, 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui, oregano, sare și piper.

Se prepară astfel:

  • Se fierbe orezul și se pune deoparte
  • Se ține spanacul în apă clocotită timp de 2-3 minute, spoi se clătește cu apă, se scurge și se toacă mărunt
  • Se curăță ceapa și se călește în ulei încins într-o tigaie, timp de 30 minute
  • Se adaugă spanacul și se amestecă cu ceapa, apoi se adaugă și orezul și se mai gătește timp de 10 minute; se condimentează cu sare, piper și puțin oregano.

Acest preparat poate fi consumat și în zilele de post, pentru că nu conține carne.

4. Orez în stil persan

Aceasta este o rețetă delicioasă care va oferi multă satisfacție și energie familiei.

Se folosesc următoarele ingrediente: 400 g orez alb cu bob lung, 100 g arahide, 100 g stafide, o ceapă, 100 g nuci, 200 g caise uscate, coaja de la o portocală bio, un morcov, 50 g unt, 40 ml ulei de floarea-soarelui, 2 g cardamom, puțin anason stelat, sare și piper.

Se prepară astfel:

  • Se fierbe orezul timp de 15 minute și se călește în unt, se adaugă sare și piper
  • Se curăță și se spală ceapa și morcovul, se taie mărunt și se prăjesc în ulei
  • Apoi se adaugă cardamom, coajă de portocale, anason, stafide, caise uscate, nuci și alune (toate mărunțite)
  • Se amestecă toate ingredientele cu orezul și se lasă la gătit la foc mic timp de 25 minute.

Acest preparat este delicios, are o aromă plăcută primită de la toate ingredientele folosite.

Poftă bună!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.