Dragoste și relațiiResentimentele: Umbra care apare după trădare și rupe prietenia

Resentimentele: Umbra care apare după trădare și rupe prietenia

În ziua de azi, tot mai mulți oameni spun că nu mai au prieteni, au doar cunoștințe. Prietenia adevărată este ceva rar în opinia multor oameni, din cauza faptului că exită foarte multe trăsături de caracter și de comportament care o distrug. Încercările de a construi o relație de prietenie în prezent, când viața este atât de stresantă și agitată, sunt din ce în ce mai dificile, mai ales pentru oamenii sensibili.

Când resentimentele preiau controlul – Sfărșitul neașteptat al prieteniilor

Mulți oameni au traume și asta îi face să reacționeze imprevizibil, iar asta îi împiedică să construiască relații de prietenie. Ei privesc lumea cu suspiciune, își pun o mască și le este frică să-și deschidă inimile sau să se apropie. Traumele și amintirile din trecut le întăresc părerea că este mai bine să le pese doar de ei și să păstreze distanța față de alți oameni.

Unii oameni care au anumite caracteristici dificile le este aproape imposibil să mențină o relație de prietenie. De regulă aceștia au un comportament agresiv ori sunt agresivi verbali, au tendința de a se enerva, au atitudini schimbătoare, sunt suspicioși, au obiceiul de a critica, au frustrări și resentimente.

Unii oameni nu recunosc nici celor apropiați de ce se simt triști, de ce au un bagaj emoțional care îi apasă. Ei ezită să fie sinceri, să spună că au o poveste dificilă de familie, astfel preferă mai bine să aibă o mască și să joace teatru. Astfel de oameni nu reușesc să construiască o relație sinceră de prietenie cu cineva.

Resentimentele distrug de regulă prietenia pentru că le afectează comunicarea. Oamenii care au resentimente sunt tensionați, iar asta le dă o stare negativă. Ei nu mai reușesc să se simtă cu adevărat relaxați și reacționează rău la orice disconfort sau discuție contradictorie. Oamenii cu resentimente își fac singuri viața foarte dificilă, iar asta este rău atât pentru ei cât și pentru cei din jur.

Sensibilitatea sau lipsa de încredere

Sensibilitatea unei persoane este de fapt o lipsă de încredere. Motivul acestei sensibilități și a îndoielii de sine se datorează unor traume din copilărie. Probabil acea persoană a avut un tată sever, care a fost dur și o umilit-o frecvent. O astfel de persoană va avea o lipsă de încredere care provine din antipatia acestui părinte. Prin urmare, ea nu va fi încrezătoare în calitățile sale, va evita să posteze fotografii pe rețelele de socializare și va prefera viața în singurătate, fără prieteni.

Când un prieten te trădează, dezamăgirea este puternică

Sfârșitul unei prietenii este adesea foarte neplăcut și chiar dureros, mai ales dacă acel prieten te-a trădat. În această situație apare un sentiment de singurătate și dezamăgire foarte puternic, apar resentimente care nu dispar ușor.

Încrederea într-un prieten se câștigă greu, în timp și se pierde foarte ușor, iar apoi este aproape imposibil să mai fie recuperată. Încrederea este miezul prieteniei adevărate, iar dacă este distrusă, pietenia se termină.

Sentimentele negative care apar din cauza dezamăgii produse de un prieten, care s-a dovedit a fi fals sau dezamăgitor, sunt de furie, durere, amărăciune, nervozitate, ce produc o pierdere de energie. Gândurile sunt negative și acestea pot afecta foarte mult starea interioară mai ales a persoanei dezamăgite.

O criză de prietenie se produce atunci când unul dintre prieteni face ceva intenționat și astfel sufletul celuilalt este rănit. Când se întâmplă ceva grav și intenționat, atunci sunt distruse granițele prieteniei. Astfel de situații produc furie și duc la pierderea încrederii în ceilalți oameni. Resentimentele care apar nu se uită ușor, iar în plus ele vor fi ca o piedică în stabilirea unei relații noi de prietenie, cu altcineva.

Ruperea unei prietenii de lungă durată

Gradul de conflict contează foarte mult, el poate face ca o prietenie să fie definitiv ruptă. Dacă cel vinovat decide să-și ceară scuze, există posibilitatea ca prietenia să fie restabilită, însă nu imediat ci după o perioadă de timp. O prietenie ruptă necesită o ingrijire pe termen lung, pentru ca rănile să se vindece și iertarea să fie sinceră și adevărată, din suflet.

Un caz fericit este acela când ambii prieteni empatizează și simt nevoia să se împace, să revină la relația lor anterioară și să renunțe la supărare și resentimentele din trecut.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.