Dragoste și relațiiPuterea vindecătoare a îmbrățișării – Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Puterea vindecătoare a îmbrățișării – Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Cercetătorii au vorbit despre puterea vindecătoare a îmbrățișării și despre multiplele sale beneficii pentru sănătatea fizică, mentală și pentru sistemul imunitar al organismului. Ei au spus despre rolul îmbrățișării în producerea de oxitocină, de endorfine și despre inducerea unei stări de bine, de liniște și calm.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce se întâmplă când îmbrățișezi o persoană
  2. De ce oamenii ar trebui să se îmbrățișeze mai mult ca niciodată

1. Ce se întâmplă când îmbrățișezi o persoană

Când cunoști pe cineva, o persoană față de care poate ai un sentiment special, probabil că la începutul relației o privești ca pe un om străin, necunoscut, cu care nu ești obișnuit. Este posibil să nu fie o atracție așa cum ți-ai imaginat, probabil și din cauza faptului că nu există o conștientizare a acestui lucru, care să vină din ambele părți.

Și totuși, atunci când îmbrățișezi acea persoană lucrurile se schimbă, timpul parcă stă pe loc, apare un sentiment care generează o bucurie extraordinară. Asta îți poate produce lacrimi de fericire în ochi, pentru că se creează o legătură frumoasă și apare acel sentiment nedefinit, minunat, care te face să te simți ocrotit și în siguranță.

Îmbrățișarea vindecă sufletul

Oamenii de știință spun că îmbrățișarea este sănătoasă, ea crește sentimentul general de fericire.

Prin îmbrățișare apare o senzație plăcută, iar orice energie negativă pare să se îndepărteze. Îmbrățișarea vindecă și îndulcește sufletul, inundă ființa cu o stare de bine.

Cu toții avem de-a face cu oameni negativi în viața de zi cu zi. Aceștia se plâng mereu, au o stimă de sine scăzută și practic ne încarcă pe noi cu bagajul lor de energii negative. Pentru a scăpa de acest bagaj trebuie să ne detașăm, să avem gânduri pozitive care ne creează încredere în sine. Prin îmbrățișare am putea elimina o parte din negativitate, iar astfel ne putem simți mult mai bine. De regulă, gândurile negative duc la multe probleme în viața oamenilor, cum ar fi de exemplu: depresie, durere, performanță slabă la locul de muncă, consum de alcool, relații dificile, supraalimentare și altele.

Îmbrățișarea aduce armonie în cuplu

Îmbrățișarea te face să te apropii mai mult de persoana iubită, să te simți mai sexy și mai plin de afecțiune. Prin acest gest îți poți îmbunătăți relația de cuplu, poți uita de ceartă și dispute, poți aduce un plus de armonie, atunci când ai nevoie de iubire.

Îmbrățișarea poate aprinde și dorința în relație, iar asta produce dopamină – hormonul vitalității, care ne face să ne dorim să trăim.

Pentru a aduce mai multă fericire în relație, fii creativ, fii mai atent cu persoana iubită. Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face în cuplu, trebuie doar să fii mai înțelegător, mai zâmbitor, mai răbdător și capabil să generezi bucurie în viața persoanei iubite. Asta poate ajuta la eliminarea stresului, a depresiei, a discuțiilor contradictorii fără sens.

2. De ce oamenii ar trebui să se îmbrățișeze mai mult ca niciodată

Există mai multe motive pentru care oamenii ar trebui să facă asta, cu persoanele din familie, cu rudele și prietenii. În primul rând, îmbrățișarea te face să te simți mai fericit, pentru că prin ea se eliberează oxitocină, iar acest hormon induce un sentiment de bine și de fericire.

Un alt motiv pentru care oamenii ar trebui să se îmbrățișeze, este pentru a avea o sănătate mai bună. Prin îmbrățișare se reduce stresul, nervozitatea, anxietatea, se reglează tensiunea arterială, spun terapeuții. Atingerea și îmbrățișarea pot declanșa oxitocina și asta ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, deci astfel este redus riscul de boli de inimă, de stres și depresie.

Oxitocina este o neuropeptidă prin care se induce un sentiment de alinare, iar în acest mod oamenii se apropie mai mult și armonia în relație crește.

Îmbrățișarea este cea mai ieftină terapie

Psihologii recomandă acest gen de terapie, pentru că este o metodă prin care te vindeci, îți crești bunăstarea mentală, ai senzația că ești înconjurat de mai multă prosperitate și fericire. Dacă ai dubii cu privire la acest aspect, încearcă acestă terapie. Vei vedea că o simplă îmbrățișare te va ajuta să ai acea senzație plăcută, ca atunci când consumi ciocolată, pentru că se eliberează mai multe endorfine în corp.

Îmbrățișarea ajută și în comunicare, este un mijloc prin care se poate crește empatia. Oamenii care sunt într-o relație și se îmbrățișează se înțeleg mai bine, au o legătură mai armonioasă și plină de iubire. Când îți îmbrățișezi persoana iubită, nu mai este nevoie de explicații, de cuvinte, pentru că acest gest se traduce prin: „Știu ce simți. Sunt alături de tine.”

Îmbrățișarea este un mod de a-ți îmbunătăți relațiile

Printr-o simplă îmbrățișare îți poți îmbunătăți relația cu o rudă, cu un copil, cu un coleg sau un prieten. O astfel de abordare poate aplana anumite certuri, care te-ar putea împiedica să te bucuri de viață.

Dacă îți dorești mai multă fericire în viața ta, ar trebui să empatizezi mai mult cu oamenii din jurul tău, să-i îmbrățișezi mai des pentru a-i alina. În ziua de azi, mulți oameni suferă din cauza temerilor pe care le au, a problemelor financiare, a bolilor, a traumelor din trecut, presiunilor de la locul de muncă, pierderii unor persoane dragi, etc. Există multe motive care le pot face viața grea, deci au nevoie de alinare, de înțelegere și bucurie.

Prin îmbrățișare se schimbă dispoziția interioară, iar asta produce liniște, o stare de bine și calm.

Orice persoană își dorește să experimenteze clipe de bucurie, iar prin îmbrățișare se pot declanșa sentimente atât de plăcute, încât ea va fi cu adevărat bucuroasă și fericită în acel moment.

Poți îmbrățișa o persoană pentru a-ți arăta aprecierea, pentru a-ți arăta recunoștința, asta te va face să fii mai conștient de binele pe care ți l-a făcut acea persoană și care este chiar în fața ta. Acest gest îți va aduce bucurie și ție și ei, iar în plus astfel cresc șansele ca acea persoană se se comporte la fel de bine cu tine în viitor.

Și în familie contează îmbrățișările, ele mențin armonia în relațiile cu cei dragi. Îmbrățișarea poate deveni un fel de ritual când pleci sau te întorci acasă, iar asta va aduce un pic de fericire în familie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.