Acasă Rețete culinare Rețetă pentru a găti o prăjitură cu umplutură de gem și cremă...

Rețetă pentru a găti o prăjitură cu umplutură de gem și cremă de nucă

0
758
Prajitura cu umplutura de gem si crema de nuca
Prajitura cu umplutura de gem si crema de nuca

Iubesc prajiturile cu nuca, sincer, mai mult pe acelea care au nuca in blat nu in crema, dar in acest caz pot spune ca si aceasta varianta e gustoasa. Datorita numarului blaturilor si cantitatii cremei aceasta prajitura, cu un plus de decoratiuni, ar merge foarte bine si ca un tort.

Daca iubiti si voi prajiturile cu nuca nu pierdeti ocazia sa incercati aceasta varianta 🙂

 

Ingrediente prajitura cu umplutura de gem si crema de nuca

Foi

  • 12 oua
  • 300gr faina
  • un varf de cutit sare
  • 200gr zahar
  • un pliculet zahar vanilat/vanilinat
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao

Crema

  • 1 litru de lapte
  • 150 gr amidon
  • 7 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 250 gr margarina
  • 200 gr nuca macinata
  • un zahar vanilat/vanilinat
  • zeama de la o portocala

Mai avem nevoie de dulceata de caise sa ungem fiecare foaie de aluat

Mod de preparare

Foi

Spargem ouale si despartim galbenusurile de albusuri; galbenusurile le mixam cu cateva linguri de zaharul si pliculetul de praf de copt, din albusuri batem o spuma tare cu zaharul ramas. Spuma de albusuri o amestecam cu faina si spuma de galbenusuri.

Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de cacao iar in cealalta parte se pun 2 linguri de faina. Din compozitia aceasta coacem patru foi, 2 foi din compozitia galbena si 2 foi din compozitia cu cacao.

Citește și:  Rețetă de plăcintă cu mere - o prăjitură la cuptor pentru sezonul rece

Crema

Intr-o oala punem amidonul, zaharul, pliculetul de zahar vanilat/vanilinat, 700 ml de lapte si punem pe foc mic.
Intr-o alta oala punem la topit ciocolata alba menajera si 300 ml de lapte, cand s-a topit ciocolata o turnam in cealalta oala; din aceasta compozitie facem un pep.

Cand pepul este gata amestecam cu nuca macinata si zeama de la o portaocala; mixam untul si treptat incorporam in pep. Cand cele doua compozitii sunt amestecate obtinem crema pentru prajitura.

Luam blaturile si le aranjam in ordinea dorita, unul galben, unul maro sau in mijloc cele galbene sau in mijloc cele maro, cum doriti; fiecare blat il ungem subtire cu dulceata de caise peste care punem crema si un nou blat, continuam pana cand nu mai avem blaturi, pe deasupre punem crema si presaram cu nuca macinata sau cu migdale.

Imediat cand este gata punem prajitura la rece pentru cateva ore dupa care putem felia frumos.

1.Ingrediente pentru blat
1.Ingrediente pentru blat
2.Adaugam pliculetul de zahar vanilinat
2.Adaugam pliculetul de zahar vanilinat
3.Adaugam zahar
3.Adaugam zahar
4.Spuma tare de albusuri
4.Spuma tare de albusuri
5.Zahar adaugat in galbenusuri
5.Zahar adaugat in galbenusuri
6.Praf de copt adaugat in galbenusuri
6.Praf de copt adaugat in galbenusuri
7.Spuma de galbenusuri adaugata in spuma de albusuri
7.Spuma de galbenusuri adaugata in spuma de albusuri
8.Faina adaugata in spuma
8.Faina adaugata in spuma
9.Aluatul turnat in tava captusita cu hartie de copt
9.Aluatul turnat in tava captusita cu hartie de copt
10.Aluat intins in tava
10.Aluat intins in tava
11.Faina si cacao amestecate
11.Faina si cacao amestecate
12.Faina cu cacao incorporate in spuma
12.Faina cu cacao incorporate in spuma
13.Aluat cu cacao in tava captusita cu hartie de copt
13.Aluat cu cacao in tava captusita cu hartie de copt
14.Ingrediente pentru crema
14.Ingrediente pentru crema
15.Amidon si zahar
15.Amidon si zahar
16.Laptele adaugat
16.Laptele adaugat
17.Ciocolata alba menajera
17.Ciocolata alba menajera
18.Lapte turnat peste ciocolata menajera
18.Lapte turnat peste ciocolata menajera
19.Margarina
19.Margarina
20.Pepul adaugat treptat in margarina
20.Pepul adaugat treptat in margarina
21.Crema
21.Crema
22.Nuca macinata adaugata in crema
22.Nuca macinata adaugata in crema
23.Zeama de portocala adaugata in crema
23.Zeama de portocala adaugata in crema
24.Crema obtinuta
24.Crema obtinuta
25.Piscoturile
25.Piscoturile
26.Dulceata de caise
26.Dulceata de caise
27.Blat uns cu dulceata de caise
27.Blat uns cu dulceata de caise
28.Crema turnata pe blatul uns cu dulceata
28.Crema turnata pe blatul uns cu dulceata
29.Crema intinsa
29.Crema intinsa
30.Asezam al doilea blat pe crema
30.Asezam al doilea blat pe crema
31.Prajitura obtinuta
31.Prajitura obtinuta
33.Sugestie de prezentare
33.Sugestie de prezentare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.