Plante decorative de interior care nu au nevoie de lumină multă pentru a crește

0
2312
Aglaonema Sursa foto: www.hollandiagreen.ro
Aglaonema Sursa foto: www.hollandiagreen.ro

In mod obisnuit, pentru a se dezvolta corespunzator si sanatos, plantele au nevoie de doua elemente vitale: apa si lumina. Cu toate acestea, exista numeroase plante de interior care se pot dezvolta la fel de bine si in situatia in care lumina nu este chiar atat de generoasa. Asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta care sunt acele plante de interior care nu au nevoie de lumina.

• Din categoria plantelor de apartament care nu au nevoie de lumina primul loc intr-un top ar trebui sa fie ocupat de Aglaonema, supranumita chiar „planta intunericului”. Aglaonema este o planta decorativa cu un aspect deosebit, cu frunze ovale, ascutite la varfuri, de culoare verde inchis, ce sunt dispuse simetric. Florile sunt albe si planta surprinde prin prezenta unor mici fructe de culoare rosie, fructe care nu pot fi consumate din cauza toxicitatii lor. Pentru ca dezvoltarea plantei este inceata, Aglaonema nu are nevoie de foarte multa lumina, de aceea se potriveste perfect unui colt umbros al locuintei dumneavoastra.

• Filodendronul este una dintre cele mai indragite plante de interior atat datorita aspectului sau impunator si foarte elegant, cat si datorita faptului ca este usor de intretinut, neavand nevoi speciale. Ba mai mult decat atat, Filodendronul este una dintre acele plante de apartament care necesita o cantitate mica de lumina pentru a se dezvolta. Asa ca daca va bucurati de prezenta unui Filodendron, asezati-l intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui deoarece acestea ii pot arde frunzele si alegeti un loc calduros insa in acelasi timp umbros. De asemenea, aceasta planta are nevoie de un aer umed.

• Limba soacrei, Planta sarpe sau Sansevieria, asa cum este cunoscuta in limbajul de specialitate, este o alta frumoasa si populara planta de apartament. Este apreciata pentru frumusetea ei dar si pentru usurinta cu care poate fi ingrijita. Cele doua nume populare ii sunt atribuite datorita frunzelor dese si ascutite, dar si coloritului asemanator reptilelor. Sansevieria este una dintre plantele de apartament care nu este deloc pretentionasa in ceea ce priveste lumina. Aceasta se va dezvolta la fel de bine si in bataia soarelui, dar si intr-un loc caracterizat prin umbra. Insa planta este pretentioasa in ceea ce priveste afectiunea care ii este oferita deoarece are nevoie de foarte multa atentie din acest punct de vedere fiind o planta sensibila.

Citește și:  Amenajările exterioare - pentru cei dintre voi cu un suflet de artist
Sansevieria Sursa foto:commons.wikimedia.org
Sansevieria Sursa foto:commons.wikimedia.org

• Crinul pacii (Spathiphyllum wallisii) ofera eleganta si exotism oricarei locuinte in care este amplasat. Desi a inceput sa devina popular abia in ultimii ani, aceasta planta este indragita pentru frumusetea sa si eleganta debordanta, dar si pentru faptul ca nu este o planta pretentioasa. Pentru a se dezvolta corepsunzator, Crinul pacii nu trebuie sa fie asezat in bataia directa a soarelui ci este indicat sa fie amplsat intr-o zona mai intunecoasa a locuintei. Pentru a inflori, puteti amplasa Crinul intr-o zona in care sa se poata bucura de razele directe ale soarelui insa numai in timpul primaverii deoarece soarele puternic nu va face altceva decat sa usuce planta.

• In categoria plantelor care nu au nevoie de o mare cantitate de lumina pentru a se dezvolta este Aspidistra, cunoscuta mai frecvent cu denumirea de Planta de Fier datorita rezistentei sale. Este una dintre cele mai rezistente plante de interior si cu toate acestea are un aspect interesant. Are nevoie de o cantitate mica de apa si de foarte putina lumina pentru a se dezvolta, fiind chiar sensibila la actiunea directa a razelor de soare.

• Peperomia este o planta de apartament foarte usor de intretinut si cu un aspect interesant. Nu este deloc o planta pretentioasa si prefera locurile umbroase ale locuintei fiind foarte sensibile in fata razelor directe ale soarelui. De asemenea, planta nu necesita foarte multa apa, preferand ca solul sa fie mai uscat decat inecat in apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.