Sarcină & BebeCe contează cu adevărat atunci când cumperi haine bebelușului tău

Ce contează cu adevărat atunci când cumperi haine bebelușului tău

Hainele pentru bebe nu trebuie sa contina elastan sau orice alta forma de fibra nenaturala de origine sintetica, pentru ca pielea extrem de sensibila a celor mici trebuie sa poata respira, iar fibrele de origine sintetica impiedica acest lucru. Nu va lasati pacaliti de imprimeurile si de culorile frumoase care nu au alt rol decat sa va atraga privirea si sa va incante. In realitate ele pot fi confectionate din fibre nenaturale care ii pot produce disconfort celui mic.

Alegeti hainele din bumbac natural sau organic, care nu sunt intens colorate, pentru ca nu intotdeauna colorantii textili sunt cei mai potriviti pentru pielea celui mic. Colorantii textili sunt produse chimice ce contin substante puternic alergenice, ce nu sunt deloc potrivite pentru pielea celui mic.

Aveti in vedere ca bumbacul natural sau organic se strange in contactul cu apa, asa ca hainutele nu trebuie sa fie fixe, ci un pic mai mari. Cele mai recente studii au descoperit ca hainele din bambus sunt si ele la fel de benefice pentru pielea copilului ca hainele pentru bebe din bumbac natural sau organic. Bambusul are proprietati ce nu le gasim la bumbac.

Cu toate ca hainele din bambus sunt usor mai rigide decat cele din bumbac, proprietatile termoizolante ale bambusului sunt incredibile. Pe perioada verii cel mic se va simti racorit datorita proprietatilor bambusului, iar pe timpul iernii aceleasi hainute il vor incalzi pe copilasul dumneavoastra. Hainele din bambus nu se stramteaza in cursul spalarilor si nu isi pierd in nici un fel proprietatile, asa cum se intampla in cazul hainutelor din bumbac.

Daca aveti un copil cu pielea mult mai sensibila decat ceilalti copii de aceeasi varsta, atunci trebuie sa aveti o deosebita grija in alegerea hainutelor sale. Dermatita atopica este cea mai frecventa afectiune intalnita la copiii de toate varstele si ea este cauzata de produsele chimice utilizate in fabricarea hainutelor. Asadar, dragi parinti, nu va lasati impresionati de hainutele frumoase din vitrinele celor mai multe magazine, pentru ca in alegerea garderobei celui mic trebuie sa conteze provenineta fibrelor, nu frumusetea rezultatului.

Bumbacul organic intrebuintat tot mai mult in zilele noastre pentru a confectiona hainele bebelusilor este un bumbac atent cultivat. Culturile de bumbac organic nu au fost stropite cu insecticid, iar prelucrarea fibrelor de bumbac organic a fost facuta cu substante sigure, care nu interactioneaza in nici un fel cu bariera naturala a pielii copilului. De asemenea, vopselele folosite pentru hainele pentru bebe din bumbac organic sunt si ele la randul lor testate si recomandate de organizatiile care au ca principala activitate studierea bolilor de piele pe care le acuza din ce in ce mai mult bebelusii.

hainute bebelus

Alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare este reprezentat de detergentii folositi pentru hainele pentru bebe. Acestia trebuie sa fie unii speciali, pe care ii gasiti in comert. Nu spalati hainele copilului cu acelasi detergent cu care spalati hainele intregii familii. Achizitionati detergenti care sunt saraci in parfumuri si care au in componenta lor substante aprobate de societatile care se ocupa de pielea sensibila a bebelusilor. De asemenea, hainele pentru bebe nu trebuie sa fie inmuiate in balsam sau in inalbitor. Chiar daca s-au patat, este de preferat sa achizitionati altele decat sa incercati prin diversi inalbitori sau detergenti puternici sa indepartati petele.

Calcati hainele pentru bebe si nu ignorati acest aspect mai ales in primele luni de viata. Aburul cald ce vine in contact cu fibrele din care sunt confectionate hainutele are rolul de a igieniza inca o data tesatura din care sunt confectionate hainele. Chiar daca sunteti epuizati fizic, iar calcatul hainelor nu reprezinta o prioritate, va recomandam sa nu ignorati acest aspect pentru ca este unul extrem de benefic si va scuteste pe viitor de vizita la medic sau la farmacie pentru achizitionarea de diverse creme ce au rolul de a trata ceea ce puteati preveni.

Atunci cand uscati hainele pentru bebe este de preferat sa o faceti in aer liber, nu in incaperi inchise. O haina care nu este bine aerisita, este o haina care ii va produce disconfort celui mic. In plus in incaperile inchise traiesc diferite bacterii care au colonizat deja de mult timp mediul si hainutele celui mic vor fi invadate de acestea. Exista in aer si bacterii care nu intervin in nici un fel asupra pielii copilului, insa in acelasi timp exista si bacterii care ii pot provoca alergii si mai tarziu leziuni.

De asemenea, evitati ca fumul de tigara sa intre in contact cu hainele pentru bebe. Copiii sunt foarte sensibili la fumul de tigara, iar pielea lor este si mai sensibila. Fumul de tigara se acumuleaza in haine si ii ataca pielea celui mic.

Hainele pentru bebe sunt primele responsabile de bolile de piele ce apar la sugari. Pentru a evita toate acestea trebuie sa fim atenti in primul rand la materialele din care sunt confectionate, la detergentii pe care ii folosim pentru spalare si, nu in ultimul rand, la locul unde ii uscam hainutele celui mic.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.