Casă și grădinăGrădina verticală și metode de amenajare a acesteia pentru dezvoltarea corectă a...

Grădina verticală și metode de amenajare a acesteia pentru dezvoltarea corectă a plantelor

Dupa cum insusi numele sugereaza, gradina verticala reprezinta un tip de gradina in care plantele sunt crescute pe verticala. Gradina verticala nu doar ca are un aspect cat se poate de inedit, insa poate fi amenajata cu usurinta oriunde si reprezinta o alternativa in cazul in care nu dispuneti de suficient spatiu.

Intr-o astfel de gradina puteti cultiva atat flori, cat si legumele preferate. Si daca va intrebati care este sistemul de functionare al unei gradini verticale, pe scurt aceasta este realizata pe baza unui sistem modular de cuiburi care va vor permite o libertate destul de mare in ceea ce priveste aspectul dar si functionalitatea.

Daca nu dispuneti de spatiu suficient, amenajarea unei gradini verticale este alternativa ideala pentru a va putea bucura de plantele pe care le indragiti. Pe langa spatiul minim de care aveti nevoie pentru a amenaja o gradina verticala, aceasta mai prezinta o serie de avantaje. De exemplu, intr-o astfel de gradina, circulatia aerului este mult mai puternica si implicit mai buna, lucru care favorizeaza o mai buna dezvoltare a plantelor.

Mai mult decat atat, plantele cultivate intr-o gradina verticala nu vor atinge solul care, in foarte multe cazuri, reprezinta sursa principala de daunatori. De asemenea, daca alegeti o gradina verticala de legume, recoltarea acestora se va face mult mai usor, avand in vedere ca o gradina verticala este foarte bine organizata.

Amenajarea unei gradini verticale nu este deloc un lucru dificil. Din contra. Iar avantajul cel mai mare este ca o astfel de gradina poate fi amenajata cu succes chiar daca nu locuiti la casa, chiar daca locuiti in apartament.

Inainte de toate, dupa cum am mentionat si anterior, aranjarea modulelor, a cuiburilor, reprezinta primul pas. Puteti opta pentru cuiburile confectionate din material textile, asa-numite buzunare, care pot fi agatate pe o bara cu ajutorul unor carlige. Pentru udarea plantelor se poate opta pentru un sistem special sau acestea vor fi udate in modul obisnuit.

gradina verticala

Ghivecele suspendate reprezinta o alta modalitate de amenajare a unei gradini suspendate. Acestea pot fi amplasate pe un suport, iar avantajul este ca o astfel de gradina este ideala si pentru persoanele care locuiesc la bloc. Nu este necesar sa recurgeti doar la clasicele ghivece, ci puteti alege orice recipient pe care il considerati potrivit pentru plantele dumneavoastra.

De asemenea, se pot confectiona niste rafturi care vor fi fixate pe verticala fie pe un suport metalic, fie pe gard sau chiar pe un perete. Aceasta metoda este cea mai potrivita daca doriti ca plantele din gradina dumneavoastra sa se bucure de aceeasi cantitate de lumina.

Lumina reprezinta un factor important pentru dezvoltarea plantelor insa atunci cand amenajati o gradina verticala trebuie sa tineti cont de acest aspect. In spatiul mai intunecat se pot cultiva plante care nu necesita o cantitate prea mare de lumina, insa cele care necesita lumina din abundenta vor fi plantate in locurile cele mai luminate.

Si daca va intrebati care sunt plantele pe care le puteti cultiva intr-o gradina verticala, pe langa florile de tot felul, intr-o gradina verticala puteti cultiva cu succes salata, ceapa, usturoi, rosii, ridichi, mazare si fasole precum si deosebitele ierburi aromatice de care va puteti bucura tot timpul anului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.