Timp liberGhidul pescarului începător, ce trebuie să știi despre această pasiune relaxantă

Ghidul pescarului începător, ce trebuie să știi despre această pasiune relaxantă

Pescuitul reprezinta una dintre cele mai vechi activitati pe care oamenii le-au desfasurat pentru procurarea hranei, bineinteles alaturi de vanat. Cu toate acestea, pescuitul a trecut de la statutul de practica antica, ce are o istorie mai veche de 40 000 de ani, si s-a transformat intr-unul dintre cele mai indragite hobby-uri din intreaga lume, fiind o activitate extrem de relaxanta si plina de farmec.

Insa a fi pescar nu este deloc un lucru usor, asa ca in randurile urmatoare am pregatit ghidul pescarului incepator, un ghid care ii va ajuta pe doritori sa paseasca increzatori in tainele acestei frumoase activitati.

Probabil ati mers la pescuit alaturi de prieteni, de parinti sau bunici pasionati de pescuit, insa nu ati incercat niciodata sa aruncati batul in balta, insa va incanta ideea de a avea o pasiune atat de relaxanta, o pasiune care va permite sa socializati, sa cunoasteti persoane noi si, nu in ultimul rand, va ofera posibilitatea de a petrece mai mult timp in natura, intr-un loc linistit, departe de tumultul orasului. Pescuitul poate fi o activitate relaxanta pentru intreaga familie, atat pentru adulti, cat si pentru cei mici.

Desi este o pasiune foarte relaxanta, pescuitul presupune investirea timpului, investirea energiei si nu in ultimul timp investirea unor sume destul de substantiale pentru procurarea echipamentului necesar. Si pentru a pasi cu incredere pe fagasul acestei activitati, documentarea reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii urmeze fiecare pescar, chiar si cei care au suficienta experienta pentru ca intotdeauna tehnicile si metodele folosite in cadrul pescuitului sportiv se innoiesc.

Daca nu aveti prieteni sau cunostinte care sa va indrume in tainele pescuitului, va puteti inscrie pe forumuri sau in cluburile locale destinate acestui hobby si cu siguranta veti invata foarte multe lucruri pe care le veti putea pune in aplicare in momentul in care veti merge la prima partida de pescuit.

Ghidul pescarului incepator

Ghidul pescarului începător

Alegerea echipamentului potrivit reprezinta pasul cel mai important pentru un pescar incepator si, bineinteles, si pentru unul cu experienta, insa acest pas poate fi considerat unul dificil de catre incepatori. Betele (unditele sau lansetele) reprezinta instrumentele principale, fara de care pescuitul ar fi imposibil. Este important de stiut faptul ca acestea se aleg in functie de mai multe criterii. Cei mai mult pescari incepatori aleg clasicele undite pentru ca acestea le ofera posibilitatea sa invete mult mai bine si sa deprinda anumite tehnici.

Alaturi de betele pentru pescuit veti mai avea nevoie si de alte elemente pentru ca acestea sa fie “accesorizate” si pentru ca partida de pescuit sa fie o adevarata reusita. Mulineta este esentiala, plutele in modele care mai de care mai diferite sunt si ele necesare, plumbii sunt creati speciali in functie de gramaj, iar firul are diferite grosimi. Bineinteles, toate acestea vor fi bine organizate intr-o cutie speciala pe care o puteti procura din cadrul magazinelor de specialitate. Nu uitati sa adaugati si un clestisor, un cutitas, o foarfeca si o penseta in trusa dumneavoastra pentru ca acestea va vor fi foarte utile.

Chiar si ca pescari incepatori stiti ca este imposibil sa pescuiti fara momeala. In functie de specia vizata puteti alege si momelile care pot varia de la seminte si boabe de porumb, pana la viermi si rame. Pescuitul cu undita poate oferi o experienta foarte interesanta pentru orice incepator, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare. Asa ca atasati cu incredere linia la undita. Pescarii sunt de parere ca aceasta parte este una dintre cele mai interesante, ea culminand cu prinderea momelii in carlig si pregatirea pentru aruncare.

Echipamentul este pregatit si dumneavoastra sunteti gata sa porniti in marea aventura. Pentru primele partide de pescuit este de preferat sa alegeti o zona retrasa, poate chiar o balta particulara, chiar daca pescuitul pe balta nu este la fel de spectaculos precum cel pe o apa curgatoare, insa entuziasmul va fi cu atat mai mare cu cat in primele dati veti prinde ceva mai multi pesti.

Primele experiente pe balta va vor oferi oportunitatea de a exersa anumite tehnici, perfectionandu-va aruncarile si modul in care sa folositi cat mai optim betele. Alaturi de echipament, tehnicile folosite pentru pescuit sunt si ele la fel de importante si vor fi perfectionate in timp. Tehnicile de pescuit vor fi alese in functie de categoria de pesti vizata.

Prima captura va fi cu siguranta cea pe care nu o veti uita niciodata. Cu foarte mare grija trebuie sa scoateti acul din gura pestelui. Nu uitati ca, in calitate de pescar care respecta natura si pasiunea, permisul pentru pescuit este foarte necesar. Mai mult decat atat, nu ezitati sa participati la competitiile organizate frecvent in cadrul carora cu siguranta veti cunoaste foarte multi pescari de la care veti invata multe lucruri utile si interesante.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.