Animale de companieDeținerea unui câine este bună pentru bunăstarea noastră mintală

Deținerea unui câine este bună pentru bunăstarea noastră mintală

Multe studii arată că deținerea unui câine este bună pentru bunăstarea noastră mintală. Cei care au deja un animal de companie, sigur sunt convinși că acest lucru este așa. În plus, un câine este bun și pentru sănătatea noastră fizică. Află în acest articol mai multe aspecte despre avantajele oferite despre adoptarea unui câine în familie.

1. Cât de benefice sunt plimbările cu un câine?

Plimbările cu un câine sunt întotdeauna o plăcere și de obicei se prelungesc considerabil, datorită bucuriilor oferite de acest animal de companie. De ce? Pentru că un câine este activ și vesel, simte nevoia de a alerga, de a se bucura de viață. Plimbările sunt o distracție pentru câine și îi întăresc sănătatea. Plimbarea ajută câinele să se dezvolte mai bine fizic și îi face imunitatea să funcționeze din plin.

Proprietarii de câini știu foarte bine cât de importante sunt pentru aceste animale plimbările zilnice. Nu este vorba doar despre nevoile naturale, cât mai ales de faptul că le acordă atenție, deci este un mod de comunicare, de a le îndeplini această dorință simplă, dar esențială pentru ca viața lor să fie mai fericită.

Vremea rea nu trebuie să fie un obstacol pentru o plimbare. Un câine adoră să iasă la aer curat și pe vreme frumoasă, dar și în ploaie. Diferența este dată doar de durata timpului de plimbare. Când este mai rece, câinele stă mai puțin afară, dar tot are nevoie de mișcare. El se bucură ca un copil mic, este curios să vadă natura, se zbuciumă și vrea să exploreze tot ce-i iese în cale.

Câinele adoră și anotimpul de iarnă, uneori îi place să mănânce zăpadă și să se joace când ninge. El este un animal foarte activ și iubitor de natură, care trebuie să-și consume energia și să petreacă timp suficient la aer curat.

2. Ce beneficii îți oferă un câine?

Te-ai hotărât să adopți un animal de companie, un câine? Ai luat o decizie bună! Iată ce beneficii îți oferă acest animal, dincolo de faptul că un câine la casă sau în apartament este un lucru responsabil. Un câine are nevoie de îngrijire zilnică, de atenție și de iubire. El nu este o jucărie, este un animal activ care are nevoie de mișcare, care iubește și merită să fie iubit.

Un câine este bun pentru bunăstarea mintală și pentru sănătatea fizică

Despre acest animal de companie se spune că este capabil să vindece oamenii de boli și să le ofere energie pozitivă. Un câine este în mod inevitabil un membru al familiei și are o putere invizibilă să interacționeze cu toate fluxurile de energie. El este un animal fericit și sănătos care oferă o energie pozitivă oamenilor din locuință.

Medicina a dovedit faptul că aceste animale de companie au efect bun asupra bunăstării unei persoane. Unii oameni suferă de insomnie, stres, depresie, boli cardiovasculare, etc. Dacă astfel de oameni petrec mai mult timp în compania unui câine, ei își îmbunătățesc starea fizică și psihică, au o energie pozitivă, sunt mai veseli și mai optimiști.

Există studii care arată că aceste animale îi fac pe oameni să fie mai sănătoși și le îmbunătățesc calitatea vieții, prin felul lor de a fi – prietenoși, loiali, iubitori.

De ce ar trebui să avem un câine?

Mai multe studii arată că proprietarii de câini râd mai mult. Merită să aveam un câine, pentru că acesta ne face să râdem, să fim mai veseli și mai pozitivi.

Câinii ne fac mai sociabili, mai spun oamenii de știință. Un câine ne face să ieșim mai des la plimbare, să ne bucurăm mai mult de viață, de natură și probabil așa putem întâlni și alți stăpâni de animale de companie și deci este posibil să ne facem noi prieteni.

Câinii ne fac mai optimiști, ei sunt prieteni loiali și recomandați mai ales persoanelor în vârstă și copiilor care suferă de singurătate. Câinii ne fac fericiți. Este suficient să stai în preajma lor și hormonul oxitocină este eliberat în organism, astfel ai o stare de bine și de fericire.

De ce unii oameni decid că nu este bine să adopte un câine?

Unii oameni, din diferite motive, spun că nu ar trebui să aibă un animal de companie. De obicei principalele motive sunt:

  • Nu au resurse financiare pentru a oferi unui câine o viață normală
  • Nu doresc să crească un animal de companie
  • Locuiesc la bloc și nu au timp și energie pentru îngrijirea unui câine
  • Se gândesc că animalul se poate îmbolnăvi și nu au bani pentru îngrijirea lui, sau pentru un tratament medical
  • Sunt prea sensibil și consideră că se vor atașa prea mult de animal, iar acesta le va rupe sufletul dacă se va îmbolnăvi sau dacă ar muri într-o zi.

Curiozități despre câini

Un lucru interesant despre câine este faptul că el nu suportă să doarmă într-un loc unde este energie negativă și face în așa fel încât să plece de acolo. Un câine nu va dormi niciodată într-un loc unde este o acumulare de energie negativă.

Câinii sunt animale pașnice și prietenoase, care se înțeleg bine cu alte animale de companie. Câinele simte când ești stresat și poate simți chiar și pericolul înainte ca acesta să se întâmple.

Despre câini se spune că nu trebui să doarmă în pat cu proprietarii casei. Specialiștii în Feng Shui consideră că un câine perturbă energia cuplului căsătorit și poate aduce probleme în unirea celor doi îndrăgostiți. Prin urmare, este bine ca el să aibă un loc special pentru somn și să nu împartă patul cu proprietarii casei.

Adoptarea unui câine este bună pentru sănătatea emoțională a stăpânului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.