Animale de companieDermatita acrală de lins la câini și pisici - află cum trebuie...

Dermatita acrală de lins la câini și pisici – află cum trebuie tratată

Dermatita acrală de lins la animalele de companie – câini și pisici – este o inflamație locală, o problemă dermatologică care afectează atât fizic cât și psihic patrupedul respectiv. La câini și pisici dermatita acrală este provocată de linsul excesiv al acestor animale de companie. Poate fi ulcerativă sau ca o plagă îngroșată și apare mai ales la degetele de la picioare. Cele mai afectate animale sunt pisicile și câinii de sex masculin.

Pisica ce suferă de dermatită acrală de lins are zona afectată sensibilă. Prezintă leziuni locale și chiar anumite traumatisme din cauza linsului excesiv sau unor accidente ocazionale. La glezne sau la degetele de la picioare poate prezenta ulcerații sau umflături destul de mari. Astfel de afecțiuni dermatologice pot fi cauzate de anumite boli de piele, de artrită, alergii, infecții stafilococice, infecții fungice sau cu acarieni, probleme hormonale (ca în hipotiroidism), cancer, traume, inflamații provocate de prezența unui corp străin.

La apariția primelor simptome animalul trebuie dus la un medic veterinar pentru stabilirea diagnosticului și a metodei de tratament în scopul vindecării. Medicul va întreba stăpânul animalului ce simptome a prezentat acesta, ce comportament a avut și care sunt posibilele cauze ale manifestărilor lui din ultima perioadă. Prin analize specifice de laborator va depista dacă există o infecție fungică, alergică, cu stafilococi, cu bacterii, cu acarieni, cu paraziți sau o boală endocrină, herpes, etc. Uneori pot fi depistate și cauze neurologice ce pot produce afecțiuni ale pielii.

În cazuri ușoare animalul va purta un guler special pentru a nu ajunge cu botul la zona iritată, unde are tendința de a-și agrava suferința prin lins sau mușcături, sau de a o leza și mai mult. De asemenea îi va trata zona respectivă cu ajutorul unor unguente și bandaje aplicate pe termen scurt, până la vindecare.

În cazuri grave se poate interveni și pe cale chirurgicală, se pot administra antibiotice, medicamente psihotrope, antidepresive, antihistaminice sau tratamente cu hormoni. Animalul trebuie urmărit în permanență, nu este bine să fie lăsat să-și lingă iar zona lezată. Trebuie să i se acorde multă atenție și afecțiune pentru a-l ajuta să scape și de depresie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.