Nu este nevoie sa fie Ziua Indragostitilor pentru a adopta decorul romantic pentru locuinta dumneavoastra. Nicidecum. Persoanele care de fel se considera romantice, iubesc eleganta si confortul si adora sa isi petreaca timpul in intimitatea caminului, pot aborda fara niciun fel de probleme decorul romantic pentru intreaga locuinta, nu doar pentru dormitor.
Stilul romantic nu este considerat un design in adevaratul sens al cuvantului, de cele mai multe ori elementele acestuia fiind des intalnite si combinate armonios cu elemente ale altor stiluri pentru a aduce un plus de eleganta, rafinament si, bineinteles, romantism unei incaperi.
Designerii sunt de parere ca stilul romantic este unul cu desavarsire feminin, este un stil simplu, sic, modern care are totusi o istorie interesanta. Insasi istoria romantismului, curent artistic si cultural, este legata de dorinta inabusirii liniilor riguroase ale clasicismului, romantismul facandu-si aparitia in mai multe domenii pe la jumatatea secolului al XIX-lea.
Este cunoscut faptul ca unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior il reprezinta culorile, iar pentru decorul romantic abordat in locuinta, acestea au un mare impact emotional asupra persoanelor care locuiesc in casa respectiva. De asemenea, se stie inca din vremuri indepartate ca rosul este culoarea romantismului, aceasta culoare fiind asociata emotiilor si trairilor intense.
Este o culoare foarte interesanta insa trebuie sa aveti mare grija cum si mai ales in ce incaperi o abordati. Poate fi perfecta pentru dormitor si chiar si pentru baie, insa nu este potrivita persoanelor foarte energice. Nu doar rosul este culoarea potrivita unui design romantic. Galbenul este, de asemenea o culoare potrivita, mai ales daca este combinata si cu alte culori de foc.
Albastrul este cu desavarsire o culoare potrivita acestui stil, este culoarea creativitatii, culoarea poetilor, creand o atmosfera calma si echilibrata in locuinta dumneavoastra.
Mobilierul este, de asemenea, unul dintre elementele de baza ale oricarui decor si cum stilul romantic poate varia de la simplu la foarte complex, obiectele de mobilier sunt si ele foarte diferite. Obiectele de mobilier potrivite stilului romantic nu sunt foarte incarcate ci, din contra, sunt simple si accentul este pus in cea mai mare masura pe functionalitate. Este foarte important ca stilul abordat in privinta obiectelor de mobilier sa caracterizeze intreaga locuinta.
In privinta tesaturilor, se opteaza pentru matase si satin, iar imprimeurile florale sunt si ele foarte apreciate.
Decorul romantic este unul luminos si spatios. Este adevarat ca pentru dormitor se poate opta pentru o lumina difuza deoarece este camera in care dormiti si in care va relaxati, insa pentru celelalte incaperi este important ca lumina sa fie una calda. Iar cand vine vorba despre lumina naturala, este important ca aceasta sa invaluie o incapere din mai multe locuri daca este posibil.
Obiectele decorative sunt cele care definesc orice fel de design interior si, mai mult decat atat, ele sunt acele elemente care imprima personalitate si originalitate oricarei locuinte. Pentru un decor romantic, cele mai potrivite accesorii sunt aranjamentele florale.
Pe langa acestea, lumanarile decorative, parfumate, seturile de aromoterapie, fotografiile, tablourile, lampile si lampadarele de camera, pernutele decorative sunt foarte importante. Mai mult decat atat, stilul romantic poate imprumuta si din aerul misterios al decorului vintage asa ca daca detineti accesorii sau obiecte decorative vechi nu ezitati sa le expuneti intr-un mod inedit.
Asadar, decorul romantic este unul cu adevarat boem, iar o locuinta amenajata in acest stil este cu adevarat relaxanta, echilibrata si invaluita in armonie.