Caprifoiul – parfumul natural al grădinii. O plantă răspândită în întreaga lume

0
415
Caprifoiul, Foto: garden-flowers.org
Caprifoiul, Foto: garden-flowers.org

Caprifoiul este o specie de planta perena din familia caprifolaceelor. Aceasta provine din estul Britaniei si s-a raspandit in toata lumea. Aceasta planta este una cataratoare, care poate ajunge la 8 metri, si prezinta flori extrem de parfumate, colorate in crem si cu picatele roz, care apar pe timpul verii.

Plantele de caprifoi rezista la temperaturile joase ale iernii si se gasesc de obicei pe langa graduri, ziduri, si pot fi crescute si pe terase sau in balcoane. Lastarul imbraca frumos gardurile, coloanele sau peretii, si poate deveni chiar o perdea ce protejeaza casa de praf si soare.

Florile de caprifoi isi fac aparitia in lunile mai si iunie, au culoarea alb-crem si reapar la inceputul toamnei.

Caprifoiul constituie o specie rustica ce iubeste lunile de vara. Primavara, lastarii lemnificati pot fi scurtati. Aceasta planta se inmulteste cu ajutorul semintelor, prin butasire sau marcotaj. Inmultirea vegetativa reprezinta cea mai raspandita metoda. Marcotajul se face vara, iar butasirea poate avea loc atat vara cat si iarna. Butasii de vara sunt constituiti din lujeri tineri lungi de 10 cm cu 2 internoduri care in maximum 4 saptamani formeaza radacini. Butasii de iarna trebuie taiati in lungimi mai mari de 20 cm si trebuie sa fie mai lemnificati. Sunt pusi la inradacinat in ladita cu nisip sau in pamant afanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.