Dragoste și relațiiDeclarații de dragoste de Ziua Îndrăgostiților – Mesaje de dragoste de neuitat!

Declarații de dragoste de Ziua Îndrăgostiților – Mesaje de dragoste de neuitat!

Ce-și doresc oamenii cu adevărat de Ziua Îndrăgostiților, de Valentine’s day, în ziua de 14 Februarie? Să fie iubiți și să primească o declarație de dragoste din suflet. Citește în cele de mai jos cele mai frumoase declarații de dragoste, mesaje și citate de iubire pentru Ziua Îndrăgostiților.

Navigare rapidă în articol:

Declarații de dragoste – citate

2-declaratii-de-dragoste

„În schimbul dragostei ce-ți dau, nu-ți cer nimica;/ Și nimic chiar de n-aș nădăjdui,/ Tot astfel cum acuma te iubesc, eu te-aș iubi.” (Sonetul anonim)

***

„Iubire, inima mea tânjește zi și noapte la întâlnirea cu tine, pentru întâlnirea care ca moartea devoratoare. Ia-mă ca furtuna în tot ce am, pătrunde-mi somnul și pradă-mi visele. Jefuiește lumea mea, în acea devastatoare, în completa goliciune a spiritului. Hai să ne contopim în frumusețe.” (Rabindranath Tagore – Grădinarul)

***

„Mi-ai trezit viața,/ Viața mea atinge pielea, se mișcă sub zâmbetul tău,/ Și gâtul, umerii și fața și coapsele-ți/…Spațiile trupului sunt deodată nemărginite…”

***

„Ți-am dat tot ce nu putea fi auzit, ce nu mai fusese dat până atunci. Ți-am dat bătaia inimii mele…” (Edith M.Thomas)

***

„Te iubesc din tot sufletul și cu tot trupul, cuviincios și indecent, oricum poate fi iubită o femeie.” (George Bernard Shaw)

***

„Te-am văzut doar pe tine/ Te-am admirat doar pe tine/ Te doresc doar pe tine.” (Napoleon Bonaparte)

***

„Noaptea-și pune val de stele/ Stele care ne zâmbesc/ Eu nu le privesc iubito/ Doar pe tine te privesc

Ore întregi zefirul cântă/ Prins de un dor necunoscut/ Eu nu-l mai ascult iubito/ Doar pe tine te ascult

Orice om se-ndrăgostește/ E firesc se întâmplă-n viață/ Fata ce te-a fermecat

Dar așa pierdut ca mine/ După ochii unei fete/ Și așa, cuprins de vrajă/ Asta vezi că s-antâmplat

Visele de altădată/ Azi adesea le gonesc/ Nu le mai doresc iubito/ Doar pe tine te doresc.”(Orice om se îndrăgostește)

***

„Știu cum marea agitată chemării lumii îi răspunde/ Cum dimineața își ascunde splendorile până la amiază/ Știu că sălbatica-ncântare din zborul pescărușilor pe mare/ Căci la un ceas târziu de noapte/ Iubirea mi le-a povestit pe toate.” (Elsa Barken – Știu)

***

„Mă desfac în mâinile tale ca piesele unui puzzle uriaș și nerezolvat.” (Linda Pastor)

***

„Când dorința-i cea care domnește, inima conduce, corpul o ascultă orbește.” (Anonim)

***

„Dacă de câte ori intri în cameră am sentimentul că mă cuprinde un val de căldură și dacă inima bate la atingerea ta și dacă atunci când mă îmbrățișezi eu nu vorbesc, este deoarece toate cuvintele din mine par să fi devenit pulsuri zvâcnind și toate gândurile mele sunt o mare aură strălucitoare.” (Edith Wharton)

***

„Îndată ce soarele se va ascunde după munții verzi, noaptea de cărbune va veni zâmbind strălucitor ca soarele dimineții. Cu brațele tale albe îmi vei îmbrățișa pieptul palpitând de tinerețe moale ca neaua fină. Ne vom îmbrățișa și ne vom împleti trupurile, mâinile tale aidoma unei bijuterii le vor încolătăci pe ale mele și cu picioarele întinse te vei culca și vei dormi.” (Prințeasa Nunarava, Din scrieri mitologice antice)

***

„Mi-am împodobit patul cu cuverturi tapisate, cu sculpturi, cu lenjerie fină din Egipt. Mi-am parfumat patul cu mirt, aloe și scorțișoară. Vino, hai să sorbim din cupa dragostei până dimineață.” (Proverbe)

Alte declarații de dragoste deosebite

3-poezii

„N-am întâlnit o femeie atât de fragedă și calmă ca tine. Cum de ai putut să strângi atâta miere pe buze? Ori au lucrat toate albinele pământului pentru tine? Te iubesc.”(Scrisoare de dragoste)

***

„Sub soare și sub stele mi se pare că nu ne vede nimenea. Mai sunt pe lume mulți îndrăgostiți, dar nimeni nu-i așa ca noi. Sub semnul mare al dragostei, nimic nu te face mai fericit decât o mare dragoste.”

***

„Sărutările tale sunt ca mierea cerească; în mângâierile tale, sărutul pare că aduce un întreg suflet și o flacără gingașă care pătrunde în suflet.”

***

„Ai un inimitabil talent de a-ți exprima sentimentele fără a folosi vorbe mari; talentul constă în primul rând în accentul glasului, în gesturi, în atitudine și în priviri.”

Declarații de dragoste – Poezii

4-mesaje-de-dragoste

„Mi-ai spus acum un minut/ Dar spune-mi de la început/ Mă mai iubești sau nu?

Spune-mi mereu că te ascult/ Nu-i niciodată prea mult/ Mă mai iubești sau nu?

E vreo dovadă sau nu?/ Mie mi-ajunge să-mi spui tu/ Mă mai iubești sau nu?

Chiar dacă aș ști că e așa/ Asta-i neliniștea mea/ Mă mai iubești sau nu?

E prea frumos orice minut trăit cu tine/ Mi-e teamă, mi-e teamă/ Azi în sfârși m-am întâlnit cu fericirea.

Și vreau să-mi păstrez iubirea/ De asta te întreb iar și iar/ Mai spune-mi o dată măcar/ Mă mai iubești sau nu/

E vreo dovadă sau nu?/ Mie mi-ajunge să-mi spui tu/ Mă mai iubești sau nu?

Chiar dacă poate/ Într-o zi, în dorul meu ai veni/ Și mi-ai răspunde NU

Eu tot aș ști că nu-i așa/ Mi-ar spune inima că DA/ Dar mai frumos mi-ai spune tu/ Mă mai iubești sau nu.” (Mă mai iubești sau nu?)

***

„Frigul scriitor pe geamuri/ Cu zăpezile se joacă/ Și le schimbă-n promoroacă/ Atârnând ciucuri la ramuri

Din fereastra-mi înghețată/ Stau uitându-mă la cer/ Norii plumburii de ger/ S-au strâns pată lângă pată. Te iubesc.”

***

„Am luat vacanță, plec cu tine în vacanță/ Sus pe munte e o lume de povești/ Peste tot s-așternut zăpada albă

Am luat vacanță numai noi doi și dragostea/ Dimineața ne-am plimbat pe vârf de munte/ Și acolo pe furiș ne-am sărutat/ Am luat vacanță, numai noi doi și dragostea.” (Am luat vacanță)

***

„Seară de seară/ Doru-mi hoinar/ Spre tine zboară/ Și mă cheamă iar/ Nu pot să cred, c-ai și uitat/ Clipele dulci ce ne-au legat/ Dorul te așteaptă/ Pe tine neîncetat/ Îți amintești/ Ce floare de cais/ Ca o podoabă-n părul meu, ai prins.” (Câmpia verde)

***

„Vorbește lumea că-s ștrengar/ Dar nu-i deloc adevărat/ De când te-am cunoscut pe tine/ Sunt cel mai liniștit băiat

Chiar dac-am fost cândva ștrengar/ Mărturisesc că-mi pare rău/ Am tot umblat hai hui prin viață/ Dar m-am schimbat de dragul tău

Sunt cel mai cuminte băiat/ De pe pământ/ De azi înainte/ Și-n tot ce-ți spun/ Și-n tot ce fac/ Un lucru vreau/ Să-ți fiu pe plac.” (Ștrengarul)

***

„Nu mă mai despart de tine/ Niciodată-n viață ori ce-ar fi/ Pașii mei pe căi străine/ Singur nu vor mai porni/ Nu mă mai despart de tine/ Până-n cea din urmă zi.

Am greșit cândva știu bine/ Drumul mi l-am rătăcit/ Însă azi te-am regăsit/ Rătăcirea s-a sfârșit/ S-a reaprins cald și bine/ Iarăși soarele, care s-a stins.

Cât mi-ai lipsit/ La poarta sufletului meu/ Cad zăvoarele/ Azi lângă tine sunt iar/ Norii ni s-au risipit.

Nu mă mai despart de tine/ Până-n cea din urmă zi/ Pașii mei pe căi străine/ Singuri nu vor mai porni/ Niciodată orice-ar fi.” (Nu mă mai despart de tine)

Alte poezii de dragoste emoționante

5-mesaje-de-ziua-indragostitilor

Mesaje de dragoste de Ziua Îndrăgostiților, declarații de dragoste de neuitat:

„Ai adormit încet demult/ Sub zâmbetul cel clar al lunii/ Stelele tremură ca un roi de licurici/ Norii fugari se plimbă pe cer/ Gândul meu zboară spre tine stingher.” (Dormi)

***

„Din împărăția cerului a apărut/ Zâna nopții singuratică/ Uitându-mă la ea mereu/ Văd parcă chipul tău.” (Zâna nopții)

***

„Cu ochii plini de diamante reci/ Îți scriu pe sticla cerului cuvinte dragi/ Și gândul meu zboară încet/ Spre tine dragul meu iubite.”(Diamante reci)

***

„În zori de zi când mă trezesc, primul meu gând ca pe un vers ți-l rostesc/ Și dimineața-i de aur și cerul mai luminos/ Soarele îmi pare că e Făt-Frumos și acum la drum în zori de zi

Parcă simți că ai zbura în zori de zi, toată lumea e a ta/ Iubirea răsare în drumul tău ca o floare, un trandafir ce-l culegi în zori de zi/ Te-am văzut cum treceai într-o zi cu chipul zâmbitor/ Mi-a plăcut și de atunci mă grăbesc în zori să te-ntâlnesc

Te-am zărit în sfârșit, te-am zărit/ Dar nu pot să-ți spun taina mea/ Mâine în zori draga mea te voi căuta.” (În zori de zi)

***

„La șosea sub cer de peruzea/ Vino cu mine pe înserat/ La șosea noi doi ne vom plimba/ Printre perechi de-ndrăgostiți

La șosea sub cer de peruzea/ Stoluri de păsări minunate/ Vor cânta pe vreo rămurea/ Cât suntem de fericiți

Și când se va aprinde prima stea/ Din adânc făcută parcă/ Oglindind în lac ne va vedea/ Amândoi într-o barcă.” (La Tosca)

***

„Clipe de vis au trecut/ Ca o rază de lună ușor/ Umbra lor caldă adâncă/ Și mie de suflet mi s-a prins/ Cerul, pădurea și lacul cu nuferi presărat/ Ne zâmbesc, ne șoptesc dragostea

Amintiri, amintiri/ Tainic ne vor urma/ Glasul lor din priviri/ Cu drag ne va lega

Or să treacă mici comori/ Zâmbet, soare și flori/ Amintiri, amintiri.” (Luminați dragostea)

***

„E primul semn de amintire/ Păstrat în dar și cu iubire/ Oriunde aș fi nu pot uita/ Dragostea ta pentru mine/ Și a mea pentru tine

E un dar vechi în sufletul meu, care leac nu are/ Dar mai mult nu pot/ Nu pot face și asta pentru că te iubesc.”

***

„Inima îmi spune/ Când ești lângă mine/ Că-n toată lumea toți pomii înfloresc/ Sunt numai oameni cu zâmbete senine/ Și că toți norii-n vânt se risipesc

E glasul inimii, al inimii/ Ea nu poate minți/ Cred că știi

Inima îmi spune/ Când tu ești departe/ Pentru un an, o lună sau o zi/ Că depărtarea nu ne va desparte/ Și împreună noi doi din nou vom fi.” (Inima îmi spune)

Poezii de dragoste de Mihai Eminescu

6-poezii-mihai-eminescu

„Dragostea de puiculiță/ Ca gușa de porumbiță/ Cu gurița mititea/ Cu gropițe lângă ea

Cu zâmbirea ei cu haz/ Cu gropițe în obraz/ Și cu dragostea în ochi/ De mă tem să n-o deochi

Noaptea când te-nchipuiesc/ Îmi vine să-nebunesc/ Iară ziua aș lua/ Lumea-n cap de boala ta.” (Mihai Eminescu, Dragostea de puiculiță)

***

„Și roșită la obraz/ I s-atârnă de grumaz/ De la piept pîn-la guriță/ Parcă ești o porumbiță,/ Porumbiță albă-n pene/ Și-mbinată la sprâncene.” (Mihai Eminescu, Și roșită la obraz)

***

„Mîndro, mîndro, vrei nu vrei/ Un inel și doi cercei,/ Dă-mi să-ți sărut ochii tăi,

De vrei roche de mireasă/ Cingătoare de mătase,/ Părul să-ți încurc mă lasă

De beteală o cunună/ Vrei pe fruntea ta cea jună,/ Dă-mi o gură, numai una!

Iar de vrei un bărbățel/ Să-l iubești, să crezi în el/ Nu-l căta că iacătă-l!” (Mihai Eminescu, Mîndro, Mîndro…)

***

„Eu mă mir însumi de mine/ De ce atît te iubesc/ Ca oricînd te văz pe tine/ M-aprinz, inima-mi rănesc.

Lumea mea se-ntunecează/ Toate în ochi îmi negresc,/ Num-a feții tale rază/ O doresc și o privesc.

Ești, cum văz, spre-a mea peire/ Născută pe-acest pământ/ Căci te iubesc peste fire/ Și tu nu-mi dai crezămînt.” (Mihai Eminescu, Cântece de lume, Manuscrisul 2308)

***

„Alei, dragă, alei mică,/ Viața trece, frunza pică/ Și din ura ce ne strică/ Nu ne-alegem cu nimică.

Măcar cine ce grăiește/ Altul alta îndrăgește/ Inima-mi pe cît trăiește/ Tot la tine se gîndește.” (Mihai Eminescu, Doină)

***

„Ci m-aș duce, tot m-aș duce/ Dor să nu mă mai apuce/ Peste undele cu spume,/ Peste mare, peste lume,

Ș-aș vedea cum trec cu toate/ Rînduri, rînduri avîntate,/ În mugirea malurilor/ Strălucirea valurilor,

Stolul rîndunelelor,/ Tremurarea stelelor,/ Poate că mi-ar fi mai bine,/ Poate te-aș uita pe tine.” (Mihai Eminescu, Ce m-aș duce)

Citate despre dragoste

7-citate-dragoste

„Eu om cuminte n-am văzut, să nu sfârșească/ Nebun, când a iubit; dar drept e și aceea,/ Că om cu minte n-am văzut să nu iubească!” (G. Coșbuc, Fresco-Ritornele)

***

„Un singur ceas de dragoste face cât o viață întreagă” (Balzac, Pielea de șagri)

***

„Dragostea – dureri de inimă pentru dureri de cap. Sentiment care vine în galop și dispare în vârful picioarelor” (T. Mușatescu, Dicționarul umoristic al limbii române)

***

„Nu există un om atât de laș pe care iubirea să nu-l transforme în erou.” (Platon, Banchetul)

***

„Numai dragostea poate răsplăti dragostea.”

***

„Poezia dragostei înfrumusețează totul. Atunci, sentimentele noastre nu sunt – ca să zicem așa – înscrise pe lucrurile care ne înconjoară?”

***

„Dragostea adevărată este de multe ori plină de stângăcii, mai ales dacă nu este împărtășită.”

***

„A iubi înseamnă a înceta să trăiești pentru tine, a face ca toate sentimentele omenești, teama, speranța, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură ființă; înseamnă a te scufunda în infinit, a nu găsi nicio limită simțirii, a-ți închina viața unei ființe în așa fel încât să nu trăiești și să nu gândești decât pentru a o face fericită; a turna măreția în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferință și suferință în plăcere; adică a întruni în sine toate contradicțiile.”

***

„Când iubești, crezi în ce iubești, căci dacă nu crezi, nici nu iubești.” (A. Moreto, Sărbătoarea înotului)

***

„Când iubești descoperi în tine atâta bogăție, atâta gingășie, atâta tandrețe, încât nici nu-ți vine să crezi că poți iubi astfel.” (A. P. Cehov)

***

„Consecințele iubirii sunt întotdeauna aceleași – un om nou. Nu mă refer la copil, ci la omenii care iubesc, pentru că acest sentiment înnoiește sufletul, îi face pe oameni mai buni, mai frumoși…” (A. M. Gorki)

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.