Copii & adolescențiCum trebuie să fie un tată bun pentru fiica lui?

Cum trebuie să fie un tată bun pentru fiica lui?

Toată lumea vorbește despre cât de dificil este să fii părinte. A fi un tată puternic pentru fiica ta este greu, iar uneori chiar foarte greu. Orice fiică își dorește să aibă un tată puternic, pe care să se poată baza, care să o protejeze. Asta gândește orice fată, deși ea probabil nu va spune asta niciodată tatălui ei în față.

În multe familii din ziua de azi, tații nu prea au timp de copii, sau chiar nu se implică prea mult în educația lor, lasă asta pe seama mamei. Acesta este motivul pentru care ei nu-și arată puterea și îndrumarea, deși asta ar conta enorm în formarea copiilor. Psihologii spun despre copiii care au părinții puternici și implicați, că sunt mai încrezători și se descurcă mai bine în viață.

Nu există tată perfect!

Acest lucru este adevărat și nimeni nu are așteptări așa de mari. Fiecare tată are nevoie de sfaturi și încurajări la un moment dat, pentru a putea face față unor situații din viață. Alături de soție, rude și prieteni care îl pot susține în situații dificile, există și medici terapeuți care au pregătire specială și pot ajuta în anumite cazuri (dacă este nevoie de ajutor profesional).

Un tată bun și puternic este acela care este demn și de încredere. Asta înseamnă să fie integru și să aibă valori. Unui tată integru îi pasă de fiica lui și nu va avea niciodată o viață dublă. În general, fiicele își urmăresc tații, îi analizează și observă ceea ce fac. Dacă aceștia greșesc și au o viață ascunsă, asta nu rămâne veșnic un secret, până la urmă ele vor afla adevărul despre viața lor.

A avea integritate este important în familie, iar asta nu înseamnă să fii un tată perfect. Oricine greșește din când în când, pentru că așa sunt oamenii și în plus nimeni nu este 100% consecvent. A avea integritate înseamnă de fapt să fii responsabil față de ceea ce gândești și faci, dar și față de eșecuri, greșeli, alegeri nefericite.

Un tată integru, autentic și sincer inspiră respect și încredere fiicei lui.

Fiica are nevoie de atenție și de timp de la tatăl ei

Un tată trebuie să acorde prioritate familiei și să petreacă suficient timp cu fiica lui. În acest fel, dacă tatăl se alătură activităților ei, dacă este interesat de ceea ce face, ea va fi mai încrezătoare, se va simți mai valoroasă și se va bucura de faptul că el o iubește. Prin urmare, nu trebuie să fii un tată indiferent, ocupat, împrăștiat, nepăsător.

Iubirea este un angajament, nu doar un sentiment!

Un tată bun nu-și exprimă iubirea doar prin vorbe, el dovedește că iubește, în sensul că se implică în diferite momente din familie, cum ar fi:

  • Stă treaz atunci când copilul său este bolnav pentru a oferi și soției lui o pauză să se odihnească
  • Petrece mai mult timp cu copilul său, îi pasă de acesta
  • În loc să se uite la TV, alege să-și ajute copilul la teme
  • Este răbdător, blând, pune familia pe primul lor, etc.

Și bărbații puternici au o latură sensibilă, iar aceasta trebuie să o arate copiii lor, prin atenție, compasiune, empatie, iubire părintească, etc.

Experiența și exemplul personal contează!

Un tată trebuie să fie un exemplu pentru copilul său. Nu este suficient doar să spună și să explice, el trebuie să demonstreze prin fapte, să fie un model de urmat. Pentru a putea avea o fiică sinceră, tată ei trebuie să fie chiar el sincer și să pună accent pe onestitate. Dacă vrea o fiică plină de compasiune, ar trebui ca el să fie un tată cu suflet bun, care are grijă de rude și prieteni atunci când aceștia au nevoie de ajutor.

Un copil va copia comportamentul părinților și va învăța să rezolve problemele la fel cum au procedat aceștia.

Modul cum un tată își trăiește viața va avea un impact și o influență asupra modului cum își va trăi copilul său propria viață.

Alte sfaturi

Un tată bun trebuie să empatizeze, să se gândească la propria copilărie și adolescență. El trebuie să aibă compasiune, iar asta să nu se oprească doar la simple sentimente de simpatie. Un copil are nevoie de blândețe, de compasiune, de prezența ambilor părinți în viața lui. Un tată trebuie să fie bun, puternic, răbdător, un bun sfătuitor și prieten apropiat. El trebuie să-și susțină copilul și să-l protejeze în orice moment al vieții.

Psihologii spun despre o fată ce are un tată de încredere în copilărie, că va avea tendința de a căuta la vârsta adultă un bărbat de încredere. Dacă la vârsta fragedă ea avut un tată cu probleme și a suferit, atunci este posibil ca mai târziu să nu mai aibă încredere în bărbați. Exemplul dat de un tată propriului copil contează enorm. Dacă un tată dă dovadă de seriozitate în relațiile sale în familie, cu prietenii, la muncă, în credință, în susținerea bunicilor, atunci și fiica sa va învăța să persevereze, să dea dovadă de seriozitate în tot ceea ce face.

Un alt lucru important este să fii pozitiv ca părinte – să te gândești la lucruri excelente și vrednice de laudă. Prin urmare, este bine să fii pozitiv, optimist, să-ți umpli mintea cu gânduri înălțătoare, să eviți a urmări zi de zi știrile negative care te pot face să fii anxios, trist și descurajat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.