Dragoste și relațiiCum să-ți găsești iubirea? Site-urile de dating sunt cea mai simplă soluție

Cum să-ți găsești iubirea? Site-urile de dating sunt cea mai simplă soluție

Deși sună oarecum superficial, unii oameni își găsesc iubirea pe site-urile de dating. Ei au șansa de a cunoaște la un moment dat o persoană interesantă și reușesc să aibă o relație de prietenie sau chiar o relație de dragoste, de durată, cu aceasta.

Navigare rapidă în articol:

  1. Există dragoste la prima vedere
  2. Primii pași pentru a cunoaște pe cineva

1. Există dragoste la prima vedere

Da, există dragoste la prima vedere. Există multe persoane care s-au cunoscut pe Internet, pe site-urile de dating și s-au îndrăgostit, iar în mai puțin de un an chiar s-au căsătorit.

Dacă întrebi diferite persoane cum s-au îndrăgostit atât de rapid, ele vor răspunde că au găsit persoana potrivită, compatibilă și asta i-a făcut să continue relația și să aibă sentimente puternice de dragoste și intimitate.

Îndrăgosteala și iubirea sunt stări diferite. Starea de îndrăgosteală o ai atunci când simți fluturași în stomac, iar iubirea este acea stare când omul vede lucrurile exact așa cum sunt. A te îndrăgosti este ușor, dar a rămâne îndrăgostit pentru o perioadă îndelungată de timp este cu totul altă poveste.

Psihologii spun că nu ne îndrăgostim de oameni, ci de sentimentele plăcute pe care le avem când suntem în compania lor. Este vorba despre senzații speciale, despre bucuria de a te simți în siguranță, de acel fior creat de îndrăgosteală, de renunțarea la inhibiții și trăirea emoțiilor intense, pline de speranță.

Cum știi dacă te-ai îndrăgostit? La această întrebare răspunsul este simplu. Oamenii spun că se îndrăgostesc de o persoană nouă care le atrage atenția prin calități și care le trezește sentimente de emoție, de bucurie și dorință.

Mulți oameni însă se îndrăgostesc și nu ajung să aibă o relație de durată. Ei întâlnesc persoane care nu sunt potrivite pentru ei și deși se îndrăgostesc la început, totuși relația nu funcționează și ajung să se despartă.

2. Primii pași pentru a cunoaște pe cineva

A-ți găsi dragostea nu este un lucru ușor, mai ales în ziua de azi, dar poți încerca totuși, pentru că după cum se știe – nimeni nu vrea să fie mereu singur. O soluție de a cunoaște pe cineva și de a-ți găsi iubirea este pe site-urile de dating. Totuși aici trebuie să fii foarte atent, pentru că sunt fel și fel de oameni, dintre care unii trebuie neapărat evitați.

Primul pas al unei relații este să-ți placă de o persoană și să simți atracție. Evaluarea trebuie făcută cu atenție mai ales pe site-urile de dating, unde există și riscul de a găsi pe cineva total nepotrivit ție.

Conform psihologilor, suntem atrași de oamenii care credem că ni se potrivesc în funcție de stilul nostru de viață și propriile idealuri. Prin urmare, primul pas este să cunoști pe cineva care să-ți placă din mai multe puncte de vedere și să existe atracție. Apoi urmează comunicarea. Dacă aici apar probleme, atunci totul se destramă imediat. Ca să ai o conversație păcută cu o persoană decentă, trebuie să știi să-ți alegi cuvintele potrivite, să îi captezi interesul și să-i aduci și zâmbetul pe buze prin simțul umorului.

Citește și:  Cum procedezi dacă ai ajuns în situația de a te atrage altcineva în afară de partenerul tău

Site-urile de dating

Deși iubirea este esențială și mulți oameni o caută, șansele de a o găsi pe Internet, pe site-urile de dating există, deși uneori sunt destul de mici. Este destul de greu să găsești așa persoana potrivită, deși excepții există. Și totuși încercarea poate fi și reușită, deci merită încercat și acest fel.

Pe site-urile de dating poți cunoaște oameni și poți avea diverse conversații cu aceștia, prin care îți poți da seama în general, cum sunt. Cu unii poți stabili anumite conexiuni, iar apoi poți selecta dacă există cineva potrivit, pentru care merită cu adevărat să pierzi timp și să continui socializarea.

Oamenii maturi, care știu ce anume caută, sunt destul de hotârâți să selecteze rapid și știu cum să-și perfecționeze și conversația, astfel încât să facă o primă impresie fabuloasă.

Psihologii consideră că uneori se întâmplă ca oamenii să se îndrăgostească la prima vedere, dacă desigur cei doi se plac reciproc și cred unul despre altul că sunt ceea ce își doresc. În acest caz, un rol important îl are și atracția, nu doar faptul că acei oameni cred că se potrivesc ca personalitate și temperament.

Cum se poate crea o relație?

O relație începe cu o prietenie sinceră, iar apoi ea se bazează pe încredere. De obicei oamenii caută parteneri care sunt ca ei, sau care uneori diferă în multe privințe, dar îi completează. Oamenii care au aceleași interese, fie că este vorba de valori, tradiții sau hobby-uri, de obicei se simt bine împreună, au ce discuta și nu se plictisesc niciodată.

În general pietenia și motivațiile comune pot susține o relație romantică, mai ales dacă apare și atracția.

Multe relații încep rapid, pe baza unor percepții exterioare, respectiv cei doi se văd, se plac reciproc și decid să înceapă să se cunoască. Pentru ca relația să dureze, ei au nevoie de o bază solidă, care este creată în timp. Întodeauna oamenii se cunosc în timp, iar încrederea se verifică de asemenea cu trecerea timpului.

Totuși, experții spun că relațiile bune se creează ușor, pentru că oamenii se simt mai  confortabil și sunt fericiți încă de la început. Ei simt că există compatibilitate și comunică mai ușor. În concluzie pentru a avea șanse de a găsi iubirea, trebuie de căutat o persoană cu care poți conversa în mod plăcut și care îți creează o stare de bine. Dacă din contra, întâlnești o persoană care te critică în mod excesiv, este clar că nu este ceea ce trebuie. Aceste indicii simple îți arată încă de la început dacă relația cu acea persoană va fi de bun augur sau un eșec.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.