Nunți și mireseNunta tradițională în Germania: tradiții de nuntă care sunt păstrate cu sfințenie...

Nunta tradițională în Germania: tradiții de nuntă care sunt păstrate cu sfințenie de nemți

In aproape toate tarile traditiile de nunta au evoluat de-a lungul anilor, iar Germania nu este o exceptie. Cititi in continuare pentru a afla care traditii de nunta in Germania inca se mai practica si astazi. In mod traditional, dupa ce s-au logodit, atat barbatii, cat si femeile poarta verighete simple de aur sau argint la mana stanga. La nunta, acestia isi muta verighetele pe mana dreapta, acesta fiind obiceiul in Germania si in multe alte tari din Europa de Est. In mod traditional, in noaptea dinaintea zilei nuntii, cuplurile germane dau o petrecere la care invitatii arunca vase de portelan catre picioarele cuplului, pentru a le purta noroc. Superstitia este, de asemenea, o veche traditie germana.

In Germania, o nunta la biserica nu este recunoscuta ca o ceremonie legala, iar cuplurile logodite sunt obligate sa se casatoreasca la Oficiul de Stat pentru ca totul sa fie legal. Spre deosebire de alte tari, unde cuplurile se pot casatori chiar si la cateva ore sau zile dupa aplicarea pentru un certificat de casatorie, germanii sunt obligati sa astepte sase saptamani de la depunerea cererii pentru a se putea casatori.

De obicei, cuplurile germane se casatoresc la Oficiul de Stat, cu o mana de rude si prieteni ca martori. Apoi, in urmatorea saptamana, cuplurile pot avea parte si de o ceremonie elaborata in biserica. Miresele germane poarte rochii simple cu trena scurta si voaluri mai scurte decat in alte tari, si de asemenea acestea nu-si acopera fata cu voalurile cum fac miresele din alte tari. La nuntile germane, de obicei exista numai o domnisoara de onoare si un cavaler de onoare.

Traditia germana dicteaza ca, atat parintii miresei, parintii mirelui, cat si mirele si mireasa sa imparta cheltuielile de nunta, spre deosebire de alte tari unde tatal miresei este cel care plateste intreaga nunta. Cand cuplul iese din biserica, invitatii arunca in ei cu boabe de orez, iar cuplul arunca monede copiilor din preajma bisericii. Conform unei superstitii germane, cuplul va avea atatia copii cate boabe de orez raman prinse in parul miresei. Inainte de a se indrepta catre locatia receptiei, mireasa le da invitatilor cate o bucatica de panglica din buchetul ei de flori, panglici pe care invitatii le vor lega de antenele de la masini.

Istoria Germaniei este bogata in dovezi ale culturii artistice si muzicale, iar aceasta traditie se desfasoara si la celebrarea nuntii. Primul dans la nunta este in mod traditional un vals elegant, iar in timpul receptiei, familia mirelui si familia miresei tin discursuri elaborate. La receptia de nunta se vor canta cantece traditionale germane si se va servi bere germana. Tortul de nunta este in general mare si elaborat, fiind decorat cu ornamente frumoase. Si in Germania, mirele si mireasa taie tortul impreuna.

Cuplul ramane la receptie pana cand pleaca ultimul invitat, dupa care cei doi pleaca in luna de miere intr-o masina decorata cu flori sau intr-o trasura traditionala. Traditiile de nunta germane adesea includ farse pe care familia si prietenii cuplului le joaca acestora pentru a le intrerupe noaptea nuntii.

Tinerii casatoriti pot constata ca patul lor s-a prabusit, ca in camera se afla o multime de baloane, sau ca alarma de la ceas sau telefonul suna in mod misterios la ora patru dimineata. Mirii germani isi iau o saptamana sau doua libere pentru a petrece luna de miere, la fel ca si in alte tari, pentru ca indiferent de tara in care se afla si de obiceiurile sale, o casnicie trebuie intotdeauna sa aiba un nou inceput.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.