Nașterea unui copil aduce bucurie și fericire și deci este de înțeles de ce femeile nu vor să renunțe la această mare emoție. Medicina modernă deja permite femeilor acum să nască mult mai târziu decât și-au imaginat, prin tratamente personalizate de înaltă calitate aplicate de medici cu vastă experiență în domeniu, în clinici care au laboratoare de ultimă generație. Când începe să scadă capacitatea unei femei de a da naștere? Ce trebuie să facă ea, pentru a rămâne însărcinată și în ce constă tratamentul FIV?
Navigare rapidă în articol:
1. Scăderea fertilității la femei
Cercetătorii spun despre o scădere permanentă a fertilității la femeile cu vârsta peste 35 de ani. În opinia lor: scăderea funcției de reproducere se intensifică după vârsta de 35 de ani, iar majoritatea femeilor devin practic infertile la 45 de ani.
Unele studii arată că la bărbați, calitatea spermei scade odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii recomandă femeilor, care vor să rămână însărcinate, să aplice anumite reguli:
- Să-și verifice starea de sănătate, să vadă dacă nu există vreo cauză a infertilității
- Să aibă o dinamică sexuală bună
- Să facă ecografie pentru a depista dacă există sau nu vreo problemă
- Să ducă un stil de viață sănătos
- Să facă exerciții fizice regulate
- Să aibă un program de somn odihnitor
- Să reducă stresul
- Să-și facă analize, să verifice dacă nu suferă de boli autoimune sau de hipotiroidism.
2. Tehnici de reproducere umană
În cazul în care sarcina nu apare după 1 an de încercări, atunci se poate recurge la anumite tehnici de reproducere umană, cum este înseminarea artificială cu sau fără stimulare ovariană, sau procedura de fertilizare în vitro (FIV) de la Clinica de fertilitate Embryos. Aici se oferă servicii complete și tratamente personalizate de înaltă calitate, pentru toate pacientele.
Înseminare artificială (IA)
Metoda de înseminare artificială oferă o șansă femeilor care încearcă fără succes să aibă un copil. În acest caz nu este nevoie de o sală specială de operații.
Tehnica are un risc mic de complicații și nu este stresantă pentru pacientă. Costul ei este destul de accesibil, iar șansele de a rămâne însărcinată sunt de cca. 10%.
Dacă metoda de înseminare artificială (IA) nu dă rezultate, atunci se poate iniția un program de fertilizare în vitro (FIV), la care ratele de succes sunt mai mari; ele se îmbunătățesc în fiecare an datorită descoperirilor în domeniul de reproducere umană asistată.
Procedura de fertilizare în vitro (FIV)
Dacă la o femeie sarcina nu apare în mod natural, atunci aceasta poate fi obținută prin procedura de fertilizare în vitro (FIV), care se desfășoară în mai multe etape. Este necesar un laborator RUA de ultimă generație, cu cele mai bune echipamente, metode medicale și cu ajutorul unei echipe de profesioniști în domeniu, precum cele de la Clinica de Fertilitate și Ginecologie Embryos.
Înainte de a începe procedura de FIV, partenerii trebuie să facă mai multe analize și teste.
Toate etapele de FIV sunt foarte importante, pentru succesul tratamentului. Acestea includ:
- Monitorizarea și stimularea ovariană controlată – acest tratament este personalizat în funcție de caracteristicile și nevoile pacientei; specialiștii de la clinică selectează schemele de prescripție și dozare a medicamentelor
- Injecțiile din cursul acestui tratament se fac subcutanat și nu sunt dureroase
- Puncția ovariană cu prelevare de ovocite se face cu anestezie, deci nu este nici ea dureroasă
- Urmează recoltarea probei de spermă de la partener
- Pregătirea materialului biologic în laborator: ovocitele și spermatozoizii
- Aplicarea unor tehnici speciale de selecție și de activare a spermatozoizilor
- Fertilizarea prin FIV standard sau ICSI a ovulelor cu spermatozoizii
- Cultivarea embrionilor până la stadiul de blastocist în miniincubator individual
- Mediu special pentru transfer, denumit EmbryoGlue
- Transferul de embrioni se face rapid, sub ghidare ecografică și cu documentare imagistică la ET, fără anestezie, pentru că este complet nedureros
- Îngrijirea și monitorizarea pacientei.
După procedura de fertilizare, femeia poate continua să ducă o viață normală și desigur să respecte recomandările primite de la medici.
Toate aceste etape și metode sunt efectuate din primul și până în ultimul moment de o echipă profesionistă alcătuită din medici ginecologi specialiști în domeniu, embriologi, care sunt experți și dedicați și care fac posibilă reducerea riscurilor la fiecare pas.