Părinți și copiiCât de important este timpul petrecut alături de copilul tău?

Cât de important este timpul petrecut alături de copilul tău?

Timpul petrecut alături de copilul tău este foarte important pentru dezvoltarea acestuia și pentru consolidarea relației părinte-copil. Terapeuții recomandă părinților să petreacă cât mai mult timp alături de copilul lor pentru că în acest fel empatizează și învață o mulțime de lucruri interesante împreună cu el. Foarte importante sunt îmbrățișările dintre părinți și copii, prin ele se creează o legătură puternică de afecțiune care îi face pe toți fericiți.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cât de bine comunici cu copilul tău?
  2. Care este timpul petrecut cu copilul tău?
  3. Copiii care vorbesc pe limba lor
  4. Reguli pentru copiii obraznici
  5. Cumpără un ceas GPS copii pentru localizarea acestora în orice moment

Cât de bine comunici cu copilul tău?

Cât de bine comunici cu copilul tău

Comunicarea poate îmbunătăți relația dintre părinți și copil. Comunicarea trebuie să fie făcută pe un ton calm și într-un mod care să-i capteze atenția. Felul în care-i vorbesc părinții trebuie să-l facă pe copil să se simtă dorit, iubit, interesant. Prin comunicare copilul va dobândi la rândul lui abilități lingvistice de la aceștia și se va convinge că are o relație plăcută cu părinții. De asemenea, prin comunicare copilul își va dezvolta competențele sociale, conștiința de sine, capacitatea de a se exprima față de cei din jur și conștiința valorilor.

Cu cât comunici mai mult cu copilul tău cu atât acesta va înțelege mai bine cuvintele, le va repeta, le va învăța și le va folosi la rândul său. Un copil față de care părinții sunt indiferenți, nu comunică cu el, se va simți fără importanță și îi va scădea stima de sine. Copilul trebuie la rândul său să se exprime față de părinți, iar aceștia trebuie să știe să-l asculte cu interes.

În acest fel părinții îi arată acestuia că:

  • Este important pentru ei
  • Este iubit și respectat de aceștia
  • I se acordă încredere și atenție
  • Sunt sinceri cu el
  • Se poate baza pe ei și astfel se va simți în siguranță.

Deși bebelușii sunt mici și nu înțeleg nimic, ei au nevoie să audă vocea părinților lor. Este foarte important ca părinții să comunice cu ei pentru că în acest fel, ei aud vocea lor și se bucură. Când sunt mici, copiii vorbesc pe limba lor. Chiar dacă aceștia nu înțeleg ce li se spune, faptul că aud vocea plăcută a părinților li se pare reconfortant. Pentru ei vocea lor este ca o melodie care îi calmează și cumva înțeleg ce se întâmplă chiar dacă nu știu cuvintele.

Care este timpul petrecut cu copilul tău?

Care este timpul petrecut cu copilul tău

Timpul petrecut cu copilul este foarte important să fie cât mai îndelungat. Când este mic, acesta tânjește după atenția și dragostea părinților și face tot ce-i stă în putință să le capteze interesul. Copilul este dependent de părinți și își dorește foarte mult ca aceștia să petreacă mai mult timp cu el. Timpul petrecut de părinți cu copilul lor trebuie să fie destul de mare, pentru că doar așa se consolidează relația dintre ei. În acest fel copilul:

  • Se va simți iubit
  • Se va simți apreciat
  • Se va simți în siguranță, ocrotit de părinți
  • Va avea certitudinea dragostei din partea familiei
  • Se va convinge că este demn de dragostea părinților
  • Va avea sentimentul de apartenență la familie, care îl va ajuta să fie încrezător în forțele sale.

Timpul petrecut alături de copil este mai important decât cadourile pe care acesta le va primi de la părinți. Cei care cred că prin cadouri pot cumpăra dragostea copilului, sau că ele pot înlocui prezența lor se înșeală. Niciodată un cadou nu va putea compensa lipsa lor din viața micuțului.

Copilul trebuie să fie informat de mic asupra evenimentelor, deciziilor și sentimentelor. Ei trebuie să înțeleagă ce se întâmplă, dacă există anumite schimbări în familie, aspecte legate de părinți, rude, bunici, prieteni. Când nu înțeleg ceva și pun întrebări, trebuie să li se explice cum stau lucrurile într-un mod pe care ei să-l înțeleagă ușor. Dacă sunt repeziți și li se spune că „nu este treaba lor” sau „să nu mai pună astfel de întrebări”, părinții au față de ei un comportament neadecvat și o reacție negativă, care nu ar trebui să existe în mod normal.

Copiii care vorbesc pe limba lor

Copiii care vorbesc pe limba lor

Copiii au tendința de a copia foarte bine comportamentul părinților și de a învăța cele mai multe cuvinte de la aceștia. Cu cât aud mai multe cuvinte de la părinți, cu atât creierul lor se dezvoltă mai bine. Citirea poveștilor ajută foarte mult la dezvoltarea limbajului copiilor și la dobândirea cunoștințelor.

De multe ori se întâmplă ca un copil mic să spună prima dată cuvântul „papa” pe care unii părinți îl interpretează ca fiind „tata”. Dacă micuțul spune primul cuvânt „mama”, el a făcut un efort mai mare pentru că acest cuvânt este mai dificil ca tata.

Un copil pronunță greșit cuvintele când este mic, dar el trebuie încurajat de cei din jur să le spună corect. Părinții care repetă după el un cuvânt greșit pentru a se amuza, nu trebuie să mai facă acest lucru prea des, pentru că dezvoltarea limbajului la copil trebuie să se facă în mod corect.

Reguli pentru copii obraznici

Reguli pentru copii obraznici

Psihologii s-au convins de următoarele două aspecte:

  • Părinții vor să stabilească reguli pe care copiii să le respecte
  • Iar copiii vor să testeze limitele părinților.

Când nu ascultă se spune despre copil că este obraznic dar acest lucru nu este adevărat, ci mai degrabă înseamnă că el este frustrat. Un copil care face obrăznicii nu trebuie tratat cu severitate sau cu bătaie pentru că în acest fel nu va fi educat.

Sfaturi utile:

  • Când copilul este obraznic, părinții trebuie să-și păstreze calmul și să încerce să-i explice unde a greșit pentru a-l face să înțeleagă să nu mai facă. În astfel de situații un copil nu ar trebui niciodată lovit pentru că în acest mod se accentuează frustrarea lui și va crede și mai tare că nu este apreciat și iubit.
  • Copilul care are un comportament nepotrivit nu trebuie desconsiderat. Ca părinte nu trebuie să o iei personal pentru că el are motivele lui să se comporte așa. Are frustrări, este supărat, nu se simte iubit și protejat și încearcă prin acest mod să atragă atenția.
  • Un părinte trebuie să fie responsabil, să mențină lucrurile sub control, prin comunicare într-un mod calm. Ca părinte trebuie să-și restabilească autoritatea, dar fără a accentua sentimentele negative ale copilului.

Disciplinarea copiilor

Disciplinarea copiilor

Părinții trebuie să stabilească reguli atunci când copilul este obraznic, pe care acesta să le respecte în viitor. Dacă primește observații pozitive va învăța mai mult decât din observațiile negative. În anumite cazuri pedeapsa îl poate ajuta pe copil să învețe să-și asume responsabilitatea comportamentului propriu și să înțeleagă că a avut o reacție inacceptabilă.

Educarea copiilor:

  • Pentru a câștiga respectul copiilor părintele trebuie să fie clar și corect în comportament și explicații.
  • Regulile se stabilesc de părinți și trebuie prezentate copiilor. De asemenea, ei trebuie să cunoască și consecințele încălcării lor. Regulile nu trebuie să fie foarte drastice, părinții trebuie să țină totuși cont de vârsta copiilor.
  • Toate lucrurile se prezintă concis, ferm, astfel copiii le vor lua în serios.
  • Discuția trebuie să fie pozitivă pentru că întotdeauna comunicarea pozitivă oferă rezultate mai bune decât cea negativă.
  • Copiii vor aprecia mai mult o discuție calmă decât una cu țipete, care îi face să sufere.

Timpul petrecut cu copiii trebuie să fie constructiv, iar comunicarea să fie realizată cu căldură pentru că doar aceasta dă cele mai eficiente rezultate la cei mici.

Cumpără un ceas GPS copii pentru localizarea acestora în orice moment

Cumpără un ceas GPS copii pentru localizarea acestora în orice moment

Copiii când cresc deja își doresc să exploreze, să-și facă propriile reguli și uneori uită de ceea ce spun părinții. Indiferent că sunt acasă, la școală sau într-un parc de distracții, copii vor să fie cât mai liberi, să facă ce vor. Stabilirea limitelor comportamentale este făcută de părinți, aceștia le lasă loc copiilor pentru alegere, pentru creșterea și dezvoltarea lor. Desigur este importantă și autoritatea de părinte pentru că după cum se știe este greu să se aștepte de la copii să facă chiar totul exact cum li se spune. Părinții trebuie să-și asume responsabilitatea de a decide înainte, clar, ce fel de comportament așteaptă de la copilul lor, să îi explice ce este corect și apoi să observe dacă acesta respectă regulile.

În zonele din afara casei se pot folosi dispozitive de urmărire pentru copii care sunt perfecte pentru părinții îngrijorați. Un astfel de gadget poate fi un ceas GPS copii care la fel ca alte tehnologii GPS poate arata exact locația unde se află copilul. Dacă zona de siguranță (unde ar trebui să se afle copilul) este depășită de acesta, părinții sunt avertizați prin aplicația de pe telefon care este compatibilă cu ceasul iUni. Dispozitivul are buton SOS, pe care dacă se apasă se poate suna la numerele setate pe dispozitiv. Tot datorită acestei alarme se marchează poziția prin GPS pe hartă și se trimite mesaj pe telefonul părinților, care trebuie să fie în una din rețelele Telekom, Orange, Vodafone sau Digi. Ceasurile operează pe rețele 2G și în anumite cazuri pe rețele 3G. Spre exemplu, modelele de ceasuri GPS pentru copii din gama kid730 operează în 3G și funcționează în rețeaua Digi Mobil.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.