Animale de companieSpecii de păsări: Canarul moțat din familia Fringillidae, canarul cu cel mai...

Specii de păsări: Canarul moțat din familia Fringillidae, canarul cu cel mai frumos cânt

Canarul motat este o rasa destul de noua, dezvoltata in anul 1920 in Anglia. Intentia specialistilor a fost de a obtine un canar diferit, de dimensiuni mici, cu creasta pe cap. Astfel s-a folosit incrucisarea a trei specii: canarul tavalitor cu creasta (Crested Roller), canarul mic cu creasta (Small Crested) si canarul chenar (Border).

Acesta specie este foarte apreciata de crescatorii de pasari mai mult pentru aspectul fizic si mai putin pentru cantec si culoarea penajului. Din punctul de vedere al aspectului poate fi cu sau fara creasta. In ambele situatii, conformatia corpului este aceeasi, difera doar penele de pe cap. Are o lungime de 11,5 cm, este vioi, plin de viata, rezistent si destul de prolific.

Cantecul sau este foarte placut si melodios

Cele mai bune exemplare trebuie sa prezinte o creasta simetrica, fara intreruperi, care sa radieze uniform si sa nu acopere ochii. Penajul cuprinde o gama foarte variata de culori.

Colivia trebuie sa fie spatioasa, cu bare subtiri si verticale, prevazuta cu diferite jucarii, oglinda, leagan, stinghii, un vas cu apa in care sa faca baie si un cuib in care femela va cloci ouale. De asemenea, ea trebuie asezata intr-o incapere incalzita, luminoasa, fara curenti de aer si la o inaltime de aproximativ 1,5 m, astfel incat pasarea sa poata privi in jos.

Hrana consta din seminte de rapita, mixtura de seminte, legume si fructe proaspete (inainte trebuie taiate bucatele). Poate fi completata cu vitamine. Primavara masculii care se afla in aceeasi colivie trebuie separati, deoarece devin agresivi intre ei, dorind sa-si apere teritoriul. In perioada de imperechere care tine din decembrie pana in aprilie, femela depune 3-6 oua, cate unul in fiecare zi.

Canarul motat este o pasare rezistenta, prietenoasa, o companie placuta si in general usor de crescut chiar si de incepatori. Face parte din ordinul Passeriformes si familia Fringillidae.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.