Părinți și copiiBucuria Crăciunului cu sau fără cadouri – E timpul să mergi la...

Bucuria Crăciunului cu sau fără cadouri – E timpul să mergi la cumpărături!

Ca în fiecare an, înainte de Crăciun, este timpul să mergi la cumpărături. Asta înseamnă, să faci față la stres, aglomerație, să stai mult timp la cozi și să te consideri norocos dacă ai găsit, din întâmplare, un loc de parcare, cât mai aproape de magazin. Află în acest articol cum înțeleg părinții Crăciunul și ce cadouri cumpără ei pentru copii sau pentru persoanele dragi.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum înțeleg părinții Crăciunul?
  2. Daruri care nu se pot cumpăra cu bani

1. Cum înțeleg părinții Crăciunul?

Părinții văd Crăciunul ca pe o sărbătoare a bucuriei. Ei înțeleg Crăciunul ca pe un moment magic, în care copilul lor se simte bine și este fericit. Pentru asta ei îi cumpără cadouri, prin care vor să-i îndeplinească o dorință, vor să-i cumpere ceva ce el și-a dorit.

Unii dintre ei consideră că oferirea de cadouri este o distragere de la semnificația religioasă a sărbătorii. Ei văd Crăciunul ca pe o perioadă liniștită, plină de reflecție, în timpul căreia, consideră că trebuie să devină mai buni și mai înțelegători. Alții se concentrează mai mult pe cumpărarea de lucruri. De aceea cutreieră numeroase supermarket-uri, sau caută magazinele online, care livrează comenzile în doar 2-3 zile și au oferte și discount-uri mari.

Ce cadouri își dorește un copil de Crăciun, pentru a fi fericit?

Unii copii sunt mai răsfățați și de asta Crăciunul devine o problemă pentru părinții lor, ei au o mare dilemă: Ce cadouri să cumpere pentru copiii pretențioși și materialiști?

Da, chiar așa este, mulți copii au devenit în ziua de azi cam materialiști. Dacă părinții nu le cumpără anumite gadget-uri pe care ei și le doresc, pot deveni chiar destul de „obraznici și nesuferiți”. Probabil că ei nu au învățat un lucru important: acela de a fi recunoscători pentru ceea ce au deja. Ei trebuie să fie fericiți mai ales pentru faptul că au părinții buni, care îi iubesc și care își doresc să-i vadă fericiți.

Ce comportament au copiii care își doresc ceva foarte mult și nu obțin?

Psihologii au studiat asta și au ajuns la concluzia că la un moment dat, fiecare copil poate experimenta anumite stări, create de faptul că dorințele lor nu s-au împlinit. Copiii pot avea comportamente diferite în ceea ce privește modul de a răspunde, la faptul că lista lor de dorințe în acest an nu a contat foarte mult pentru părinți.

Specialiștii consideră că jucăriile și gadget-urile sunt un mod prin care copiii socializează între ei, discută, se exprimă sau se iau la întrecere, care este mai grozav. În astfel de lucruri (gadget-uri, smartphone-uri) nu este vorba doar despre materialism sau de lăcomie, este mai mult decât atât.

Copiii vorbesc între ei și se prezintă mai încrezători. Faptul că au un gadget wow, este ca și cum ar spune cât sunt de importanți, în această lumea socială a lor. Ei discută despre gadget-uri, filme, călătorii, experiențe diferite. Vor mereu să fie cei mai speciali, sau măcar la nivelul altor copii. Au tendința de a se compara cu acei copii care provin din familii fără griji sau lipsuri financiare.

În ziua de azi, mulți părinți cumpără telefoane mobile scumpe la copii, indiferent dacă au sau nu bani. Copiii au o mare varietate de strategii, prin care își manipulează și conving părinții să le facă mofturile de acest fel. În concluzie, ei vor aceste lucruri pentru a fi mai moderni. Ei vor să arate la colegi cât sunt de grozavi, în scopul de a face parte din grupurile cele mai populare din școală sau liceu.

Cât de greu este să spui NU unui copil, care cere un cadou scump?

Există părinți, care deși au venituri mici, sunt destul de înflăcărați în a cumpăra copiilor ceea ce și-au dorit. Ei fac economie și plătesc mulți bani pe gadget-uri scumpe, iubite de copii. Pe de altă parte, mai intervine și ambiția de a cumpăra ceva pentru copiii lor, ceva mai deosebit pentru a fi „mai cu moț” decât alți părinți.

Ei ajung uneori în imposibilitatea de a spune NU în mod regulat copiilor. Pur și simplu, ei vor ca și aceștia să fie la fel de grozavi ca alți copii, care probabil își permit mai multe. Specialiștii consideră că este vorba despre un fel de anxietate, care se referă la diferența dintre familii. Părinții, cu o situație financiară mai precară, vor să arate că și copiii lor au ceea ce își doresc.

2. Daruri care nu se pot cumpăra cu bani

Zilele astea, înainte de 25 decembrie, mulți părinți își vor întreba copiii: Ce cadou vrei de Crăciun? Dacă te numeri printre ei, probabil te-ai gândit deja la câteva lucruri. Dar ce spui despre darurile pe care nu le poți cumpăra cu bani?

Ce-ai spune să nu mai pui această întrebare, la care se răspunde într-un mod materialist. De ce trebuie întotdeauna de Crăciun să dăruiești neapărat o jucărie, un articol de îmbrăcăminte, sau un gadget electronic? De ce nu poți pur și simplu să oferi copiilor doar lucruri simple, bucurie, dragoste, încredere, iubire, înțelegere și îmbrățișări?

Crăciunul înseamnă și altceva, nu doar cadouri și lucruri fel de fel. Crăciunul ne amintește de dragoste, bunătate, credință, har, iertare, încredere și speranță. De Crăciun pot fi foarte multe cadouri care sunt gratis, fără bani.

Graba, ritmul agitat, nervii înfocați, traficul intens, presiunile, stările de irascibilitate și multe altele, nu fac decât să ne distragă atenția de la semnificația religioasă a sărbătorii „Nașterii Domnului”. Pur și simplu oamenii nu mai au timp să se bucure, merg prin magazine, hypermarket-uri și fac cumpărături în mod exagerat. Astfel sunt mai obosiți și mai stresați.

Trăim niște vremuri în care se pune prea mult accent pe lucrurile materiale. Uităm să vedem lucrurile cu adevărat importante din viața noastră, care sunt gratis, incredibil de frumoase.

Daruri prețioase de Crăciun

Cele mai prețioase daruri de Crăciun sunt: bucuria, dragostea, speranța, liniștea, credința. Oamenii ar trebui să redescopere adevăratul sens al Crăciunului. Ei ar fi bine să renunțe la toate trăirile negative, care nu fac decât să le otrăvească sufletul. De Crăciun, oamenii pot conștientiza faptul că este important să devină mai buni. Ei ar putea să-și exprime aprecierile și sentimentele față de cei dragi, să le ofere darul acceptării drept cadou de Crăciun.

Ce poate fi mai frumos decât să vorbești frumos cu cei din jur, fără nervi, fără țipete și stres. Dacă vrei să oferi ceva special cuiva de Crăciun, îi poți spune că-l apreciezi, că-l iubești, că ești bucuros că l-ați cunoscut. Oferă în dar o felicitare de Crăciun. În ea poți să scrii o frumoasă urare de Crăciun, prin care să arăți oamenilor că nu i-ai uitat și că îți sunt dragi.

Nu uita în acest an să împărtășești cu cei drag bucuria și sensul real al Crăciunului!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.