Timp liberAromaterapia - un hobby pentru trup și suflet ce oferă numeroase beneficii

Aromaterapia – un hobby pentru trup și suflet ce oferă numeroase beneficii

Aromaterapia, sau terapia prin arome, reprezinta una dintre cele mai vechi tehnici folosite pentru eliberarea de stres, dar si pentru vindecarea anumitor probleme de sanatate. Pentru unele persoane aromaterpaie se transforma intr-o adevarata pasiune sau, mai bine spus, intr-un adevarat stil de viata, iar pentru altele ramane o simpla modalitate de a se relaxa si de a scapa de tensiunile acumulate peste zi.

Dupa cum insusi numele sugereaza, aromaterapia are la baza folosirea uleiurilor esentiale si a plantelor aromatice pentru a activa centrii nervosi si pentru a induce o stare de bine. De asemenea, aromaterapia are la baza si activarea centrilor energetici, pentru a ajuta corpul sa elimine energiile negative si sa primeasca energia pozitiva necesara pentru a se vindeca sau pentru a evita anumite probleme. In acest fel, uleiurile esentiale folosite vor avea un efect benefic asupram mintii, asupra sufletului dar si asupra corpului, ajutandu-va sa va gasiti echilibrul in viata.

Aromaterpia – un hobby pentru trup si suflet

Chiar daca in trecut, dupa cum am mentionat si anterior, aromaterapia era considerata doar un mijloc de destresare si rezolvare a unor probleme, de cativa ani aceasta practica este considerata un hobby in adevaratul sens al cuvantului, o pasiune ce are numeroase beneficii atat pentru trup, cat mai ales pentru suflet.

Cei care practica aromaterapia ca hobby au emis o teorie conform careia tehnicile aromaterapiei nu trebuie sa fie sub nicio forma considerate o alternativa la medicia traditionala, ci reprezinta un simplu sistem ce vine in completarea medicinei si ajuta organismul sa se vindece. De aceea, cei care practica aromaterapia la un nivel incepator, trebuie sa tina cont de acest aspect.

Persoanele pentru care aromaterapia a devenit un adevarat hobby si un stil de viata vor dori, inainte de toate, sa stie care sunt aromele folosite in aromaterapie, cum pot fi ele amestecate si mai ales care este efectul acestora. Mai mult decat atat, cei care practica aromaterapia ca hobby vor incerca sa isi prepare singuri uleiurile volatile dar vor fi si foarte preocupati de folosirea celor mai interesante vase pentru ca, factorul estetic este si el important.

De asemenea, aromaterpaia poate fi practicata oriunde, nu doar in interiorul locuintei, in timpul unei bai relaxante sau in cadrul unei intalniri linistitoare cu prietenii. Pentru a va bucura de aceasta metoda interesanta de eliminare a stresului exista fel de fel de accesorii pe care le puteti umple cu uleiul preferat si pe care le puteti purta oriunde cu dumneavoastra. Dintre acestea, pandantivul pentru aromaterapie este unul dintre cele mai speciale accesorii.

aromaterapia

Aromaterapia pentru incepatori

Oricine isi poate cumpara o sticluta cu ulei esential si poate turna cateva picaturi intr-o lampa speciala. Insa aici nu este vorba nici pe departe de aromaterapie. Pentru practcantii incepatori, aromaterapia se poate dovedi a fi o activitate dificila deoarece, pentru ca efectul trebuie sa fie cel dorit, nu doar ca este important sa se foloseasca uleiul esential potrivit, insa si cantitatea de ulei este importanta precum si tipul de lampa folosit.

Arometarapia presupune si folosirea lumanarilor parfumate sau a petaleleor inmiresmate de flori, totul rezumandu-se la o simpla caracterizare: rasfat pentru simturi.

Ce trebuie sa stiti despre aromele folosite in aromaterapie:

In aromaterapie exista trei arome de baza, foarte importante:
Lavanda – este cea mai potrivita pentru relaxare
Rozmarin – este ideal pentru a creste capacitatea de concentrare
Lamaia – este un ideal energizant (la fel ca si restul aromelor de citrice).

Combinarea acestor trei arome de baza reprezinta un aspect foarte interesant al aromaterapiei pe care il veti dezvolta in timp, dupa ce veti studia si mai ales dupa ce veti observa cum functioneaza acestea asupra starii dumneavoastra de bine.

Mare atentie de unde cumparati uleiurile esentiale. Asigurati-va ca acestea sunt 100% naturale. Pentru a sti cu certitudine, va trebui sa va documentati cu referire la numele plantelor din care acestea sunt realizate. Acordati importanta si locului in care depozitati uleiurile esentiale. Persoanele care practica aromaterapia ar trebui sa aiba o cutie speciala in care sa pastreze toate uleiurile, intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui.

Daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre aromaterpie si, de ce nu, sa va transformati mica pasiune intr-o afacere, puteti chiar sa urmati cursuri specializate. In acest fel, prin pasiunea dumneavoastra ii veti putea ajuta si pe cei din jur.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.