Canarul argintiu are un penaj de nuanta gri-argintie creata de amestecul pigmentilor de culoare maro si neagra pe un fundal alb. Mai este numit si canarul argintiu-cafeniu, datorita petelor de culoare cafenie. Crescatorii de pasari apreciaza acest canar mai mult pentru aspectul foarte frumos si mai putin pentru cantec.
Penajul se prezinta in tot felul de nuante de gri, gri-argintiu sau gri-cafeniu, mai deschise sau mai inchise. Pe cap, spate, aripi si partile laterale apare un desen format din linii gri pe un fond alb, iar pe partea ventrala, fata si gat, desenul lipseste. Ciocul, picioarele, degetele si ghearele sunt de culoare gri-deschis in aceeasi tonalitate cu penajul.
Sunt pasari care au nevoie de spatiu, sunt sensibile la curenti de aer puternici si temperaturi scazute. Colivia trebuie sa fie mare, cu bare verticale si subtiri, situata la inaltime de 1-1,5 m, intr-o camera incalzita si bine luminata. In interior se pun diferite jucarii, stinghii, o oglinda si un cuib pentru dormit. Find o pasare careia ii place sa faca baie trebuie sa aiba un vas mic cu apa calduta, care sa intre pe usa coliviei.
Hrana lor consta in mixtura de seminte, legume si fructe proaspete: mei, rapita, varza, morcovi, brocoli, frunze de papadie, spanac, rosii, ardei gras, dovlecei, salata verde, mere, banane, pere, caise, struguri, etc. Alimentatia poate fi completata cu minerale si vitamine. Sunt pasari foarte prolifice, sanatoase si rezistente, foarte usor de crescut, pe care le indragesti imediat.
Canarul argintiu apartine de ordinul Passeriformes si familia Fringillidae si face parte din categoria canarilor de culoare.
Video – Canarul argintiu: