Părinți și copiiCeaiul verde este o băutură bună în orice perioadă din an

Ceaiul verde este o băutură bună în orice perioadă din an

Ceaiul verde conține multe vitamine și elemente active de care organismul are nevoie pentru funcționarea lui completă. Ceaiul verde – din frunzele plantei Camellia sinensis – este un elixir chinezesc, deoarece are numeroase beneficii asupra sănătății organismului. În China sunt apreciate și alte ceaiuri cu efecte pozitive pentru corp și proprietăți medicinale, cum ar fi: ceai negru, ceai alb, ceai Oolong, ceai Pu-erh.

Oamenii de știință au spus despre efectele benefice ale ceaiului verde asupra performanței cognitive, bolilor de inimă, pierderii în greutate, pentru că acesta acționează la nivel celular în organism.

1. Ce conține ceaiul verde?

Ceaiul verde are vitamine B, C, PP și un efect pozitiv asupra întregului organism. Unii oameni consumă ceai verde zilnic, pentru că acesta are compuși bioactivi care ajută la anihilarea celulelor canceroase.

Antioxidanți, catechine, flavonoide

Ceaiul verde are antioxidanți care combat atacul nociv al radicalilor liberi, previn deteriorarea celulelor sănătoase ale organismului, mențin rezistența corpului la infecții și factorii nocivi, sprijină regenerarea celulară.

Catechinele din ceai verde au proprietăți unice și beneficii pentru sănătatea corpului. Prin consumul de ceai verde se previn probleme de sănătate: declinul cognitiv, boala Alzheimer, declinul neurologic.

Ceaiul verde are polifenoli unici care scad riscul de a dezvolta boli coronariene, accident vascular cerebral, boli hepatice, leziuni cauzate de infecții și inflamații.

Substanțele flavonoide din ceaiul verde au acțiune antibacteriană, antiinflamatorie, antifungică și antioxidantă.

Teanină

Ceaiul verde are acest aminoacid – teanină – cu efect neuroprotector, care poate crește activitatea creierului alfa. Studiile cercetătorilor sugerează că ceaiul verde reduce riscul de dezvoltare a cancerului de sân, cancerului de piele, cancerului ovarian, cancerului de prostată și cancerului de plămâni. Teanina din ceai verde ajută la eliminarea anxietății, tensiunii, promovează relaxarea. Teanina se găsește și în ceai alb, ceai negru și ceai Oolong.

2. Beneficii ale ceaiului verde

Catechinele din ceai verde previn dezvoltarea celulelor tumorale, aterosclerozei, neutralizează radicalii liberi, inhibă dezvoltarea bolii Parkinson și Alzheimer.

Ceaiul verde are o serie de virtuți asupra organismului:

  • Îmbunătățește respirația
  • Este un bun stimulator neurologic, protejează celulele creierului, revigorează mintea
  • Ajută la purificarea sângelui, la videcare în caz de febră și răceală
  • Reduce riscul de dezvoltare de boli hepatice
  • Menține echilibrul de zahăr din sânge
  • Îmbunătățește vederea, ajută la hidratare
  • Reduce amețeala și durerea de cap
  • Elimină stările de depresie și anxietate
  • Ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge
  • Are efect bun asupra dințiilor și gingiilor
  • Normalizează presiunea sângelui, activează procesele metabolice
  • Întărește vasele de sânge
  • Îmbunătățește capacitatea de concentrare, voința, înțelegerea, memoria
  • Contribuie la scăderea în greutate
  • Crește capacitatea de muncă fizică și intelectuală
  • Îmbunătățește imunitatea organismului.

Ceaiul verde previne și combate bolile de inimă

Conform studiilor științifice, ceaiul verde consumat în mod regulat poate proteja împotriva bolilor cronice și bolilor de inimă. Ceaiul verde are o cantitate semnificativă de antioxidanți și este bun pentru oamenii hipertensivi, care sunt predispuși la boli de inimă. Studiile cercetătorilor arată că oamenii care consumă mai mult ceai verde au un risc mai mic de a suferi de accident vascular cerebral.

Un studiu din 2020, realizat de oamenii de știință, arată că persoanele care consumă cel puțin de trei ori pe săptămână ceai verde au un risc mai scăzut de a suferi de boli de inimă, boli cardiovasculare aterosclerotice.

Alte avantaje oferite de consumul de ceai verde:

  • Previne bolile comune
  • Are proprietăți protectoare
  • Reduce riscul de deces prematur din cauza bolilor cardiace
  • Previne dezvoltarea diabetului și bolilor cardiovasculare
  • Are efect anticancerigen
  • Are polifenoli, proprietăți antiinflamatoare, combate factorii de risc ai bolilor cardiovasculare
  • Scade riscul de accident vascular cerebral.

Ceaiul verde este un ajutor eficient în pierderea în greutate

Ceaiul verde are antioxidanți și alți compuși care pot ajuta organismul să ardă mai rapid caloriile. Ceaiul verde accelerează metabolismul și ajută la scăderea în greutate. Acest ceai este un bun diuretic și poate ajuta la eliminarea excesului de lichid din organism. El poate elimina și umflarea picioarelor și senzația de greutate.

Prin polifenolii pe care îi conține, ceaiul verde îmbunătățește schimbul de căldură în organism prin stimularea arderii grăsimilor stocate. Se recomandă 3 căni de ceai pe zi pentru a promova arderea grăsimilor. În plus sunt indicate și exercițiile fizice care ajută și ele la pierderea în greutate.

Ceaiul verde calmează stările de nervi, reduce conținutul de trigliceride din organism (ce sunt grăsimi potențial periculoase) și normalizează activitatea inimii. Prin consumul de ceai se reduce nivelul de zahăr din sânge și se reduce pofta de mâncare. Ținând cont de acest lucru se recomandă o cană de ceai verde cu o jumătate de oră înainte de masă. În acest fel se consumă mai puțină mâncare decât de obicei și se elimină kg în plus.

Acest ceai are efect bun asupra metabolismului și oferă și un plus de vitamine B, C, PP, catechine, zinc, mangan, cupru, antioxidanți care protejează celule corpului de îmbătrânirea prematură. Prin consumul frecvent de ceai verde se suprimă apetitul și se ard în mod eficient grăsimile acumulate. Introducerea ceaiului verde în dietă ajută la reducerea greutății corporale și îmbunătățirea sănătății organismului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.